www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

"Μαθήματα Αγάπης"

"Μαθήματα Αγάπης"
"Μαθήματα Αγάπης"

Συγγραφέας: Βούλγαρη Μαίρη
Εκδότης: Του Ιδίου / Της ιδίας
Αριθμός Σελίδων: 656
Έτος Έκδοσης: 04-2010


Τιμή biblioasi.gr: 23,00€


Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η σκηνοθέτης έχει πάντα τον πρώτο λόγο και αυτή είναι μόνο η ζωή! Ποιός γράφει όμως το σενάριο; Πού βρίσκει τόση φαντασία αλήθεια, τόση ευρηματικότητα!

Ήξερε πως θα τον αναγνώριζε με μια μάτια ανάμεσα στο πλήθος. Μα και εκείνος θα την γνώριζε, θα ανταμώνανε, σαν παλιοί γνώριμοι από μια άλλη ζωή πού αγαπήθηκαν με πάθος και έπρεπε να βρεθούν ξανά. Μεταφυσική αναζήτηση, μιας καρμικής σχέσης, μιας συνέχειας που κάποτε, δυστυχώς ή ευτυχώς θα επιβεβαιωνόταν. Ήταν αυτός που έψαχνε, όπως ακριβώς τον είχε φαντασθεί, στα κοριτσίστικα όνειρα της, για να ζήσει μαζί του το παραμύθι της μεγάλης, της μοναδικής αγάπης κι αν ήταν, γιατί όχι, να πέθαινε για αυτήν! Πρώτος την αναγνώρισε ? Άγγελος, με μια ματιά και από ’κείνη τη μέρα έγινε η σκιά της. Πώς να πιστέψει πως μετά από τόση αναμονή, το ζούσε αληθινά και δεν ήταν μια ψευδαίσθηση του παραμυθιού που έφτιαξε μόνη της; Μπορεί να ήταν ένα όμορφο ψέμα ή μήπως είχε την δύναμη να πραγματοποιεί τις ευχές της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τα εισαγωγικά στον τίτλο δεν είναι διακοσμητικά, αλλά κυριολεκτικά.
Είναι ένα σκωπτικό χαμόγελο! Υποδεικνύουν την αβεβαιότητα και τα καταργημένα αυτονόητα ...
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η σκηνοθέτης έχει πάντα τον πρώτο λόγο και αυτή είναι μόνο η ζωή! Ποιος γράφει όμως το σενάριο; Πού βρίσκει τόση φαντασία αλήθεια, τόση ευρηματικότητα;
Κάποιες στιγμές έχουμε το πλεονέκτημα να «επιλέγουμε» τους ρόλους μας, αν βέβαια έχουμε τη δύναμη να διεκδικούμε, να λέμε τα «όχι» μας, να πιστεύουμε στα «θέλω» μας και να σεβόμαστε την ψυχή μας. Οι άλλοι, ανήμποροι σέρνονται και παρασέρνονται, άβουλοι στη δύνη των γεγονότων.
Πριν φύγει η Λήδα (η ηρωίδα μου), για να πραγματοποιήσει το τελευταίο όνειρό της ζωής της ταξιδεύοντας στον κόσμο, μου χάρισε τα τετράδια της, για να γράψω αυτό το βιβλίο. Στις σελίδες του άδειαζε την ψυχή της και αράδιαζε γεγονότα.
Είναι μια απόλυτα αληθινή ιστορία.
Τα πρόσωπα του βιβλίου ζουν ανάμεσά μας. Κάποιοι έφυγαν για πάντα. Άλλαξα τα ονόματα τους και ότι άλλο έπρεπε για να προστατεύσω την ανωνυμία τους. Δεν άγγιξα την προσωπική τους ζωή, παρά μόνο αν είχε άμεση σχέση με την ηρωίδα.
Πολλοί αναρωτήθηκαν το γιατί. Τα σκάνδαλα βλέπετε στην εποχή μας είναι στοιχείο επιτυχίας! Όμως δεν ήθελα τέτοια. Το γιατί θα το βρείτε στις σελίδες του βιβλίου.
Είναι πολλά πράγματα που δεν πωλούνται μα ούτε αγοράζονται. Αυτά είναι τα ακριβά, τα σπάνια, αυτά που φέρνουν ευτυχία, μα γεμίζουν και την ψυχή μας. Δεν διεκδικώ τον τίτλο της συγγραφέως. Αυτός ανήκει στη ζωή. Απλά διηγούμαι ότι είδα από το παράθυρο που μου άνοιξε.
Αποφεύγω την κριτική προσώπων και γεγονότων. Αφήνοντας αυτό το δικαίωμα στον αναγνώστη. Είναι η ενεργή συμμετοχή του στα τεκταινόμενα. Βάζει κι αυτός το λιθαράκι του. Διαπιστωμένο ότι ο καθένας, διαβάζει, κρίνει, ενεργεί ή αποφασίζει διαφορετικά, ανάλογα τον ψυχισμό και τα βιώματά του.
Ο καθένας από εσάς, θα δώσει άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στους ήρωες και θα βγάλει εντελώς δικά του συμπεράσματα.
Όλα είναι υποκειμενικά κι αυτό είναι στοιχεία ελευθερίας.
Αποφεύγω επίσης την περιττή φιλολογία, σκόπιμα, καλώς ή κακώς, κρίνοντας εξ ιδίων.
Με ενοχλεί η απεραντολογία και η αμπελοφιλοσοφία, όταν διαβάζω και όλο γυρίζω σελίδες, μέχρι να φτάσω στην καρδιά του θέματος, εκεί που αρχίζει η δική μου συμμετοχή.
Η κρίση της συγγραφέως (αν ενδιαφέρει τον αναγνώστη) θα βγει από το λόγο του.
Είμαστε όπως γράφουμε.
Τα αποσπάσματα που είναι μέσα σε εισαγωγικά, είναι των ηρώων.
Ήταν ο μόνος τρόπος, να αποδώσω αυθεντικά, αληθινά συναισθήματα.
Το βιβλίο γράφτηκε για:

- τα παιδιά που μεγαλώνουν βιαστικά, βίαια.

- εκείνα που δεν θα μεγαλώσουν ποτέ.

- στις γυναίκες που θα γίνουν μάνες.

- τη Φιλία.

(Μαίρη Βούλγαρη)

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=168264


Βούλγαρη Μαίρη

Συνήθως εδώ γράφουν το βιογραφικό του συγγραφέα πάντα σε τρίτο πρόσωπο.
Εγώ προτίμησα άμεσα, σε πρώτο πρόσωπο, είναι πιο οικείο!
Θα μπορούσα να έχω γεννηθεί παντού, το σύμπαν είναι άπειρο!
Έτυχε να γεννηθώ στο μεγάλο χωριό που το λένε Αθήνα, και υπάρχω ανάμεσά σας, όπως και τα πρόσωπα του βιβλίου!
Αν και έχω γράψει αρκετά βιβλία, χρειάσθηκα την παρότρυνση πολλών και χρόνια, να με πείσουν, πως αξίζει να βγουν, πως δεν θα γεμίζουν απλά το ράφι... Πως κάτι θα μείνει από την ανάγνωσή τους θετικό. Άν ρίξετε μια ματιά στον πρόλογο θα καταλάβετε το γιατί...
Έτσι αποφάσισα να βγει το πρώτο και έπονται τα υπόλοιπα...
Δεν είναι ανώδυνο, ούτε απαισιόδοξο, γιατί πάντα υπάρχει μια λύση για όλα, όταν γνωρίζεις, όταν δεν φοβάσαι να βρεις την αιτία.
Αλλά μπορεί να αφήσει και σε σας μια χαρακιά στην καρδιά...
Φυσικά αυτό θα το επιβεβαιώσετε ή όχι εσείς. Εσείς σαν τελικοί αποδέκτες, έχετε τον πρώτο και τελευταίο λόγο!

 http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=66958

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...