www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Βότανα της Κρήτης Ιδιότητες και χρήσεις των φυτών

Βότανα της Κρήτης


Συγγραφέας: Αντώνης Αλιμπέρτης
Εκδότης: Μύστης
Φωτογρφία: Αλιμπέρτης, Αντώνης
Αριθμός Σελίδων: 351
Έτος Έκδοσης: 06-2010
Βάρος: 1,14 Kg

Φίλε αναγνώστη, μαζί θα πορευτούμε στο συναρπαστικό κόσμο των βοτάνων, των αρωματικών, εδώδιμων και καλλωπιστικών φυτών της Κρήτης.
Σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν οι αναρίθμητες ιδιότητες και χρήσεις τους, θα μας συνεπάρει το μεθυστικό άρωμά τους, θα μας σαγηνέψει η απίστευτη ομορφιά τους και θα μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε καλύτερα. Είθε η γνωριμία μας με αυτόν τον υπέροχο κόσμο της φύσης να μας εμφυσήσει την αγάπη και το σεβασμό που απαιτούνται για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία του. Φύση και άνθρωπος είμαστε τόσο στενά συνδεδεμένοι που μόνο αρμονικά θα έπρεπε να συνυπάρχουμε.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=169393



 Η ιστορία των βοτάνων

Η ιστορία των βοτάνων φαίνεται ν΄ αρχίζει ταυτόχρονα με την ιστορία του πολιτισμού! Εδώ και χιλιάδες χρόνια, μια μεγάλη ποικιλία βοτάνων έχουνχρησιμοποιηθεί από ζώα και ανθρώπους. Από την κινέζικη ιστορία μαθαίνουμε ότι τα βότανα χρησιμοποιούνται εδώ και 4.700 χρόνια σαν φάρμακα. Και το πρώτο βιβλίο βοτανολογίας της Κίνας, που γράφτηκε γύρω στα 2700 π.Χ., αναφέρει 365 φυτά που χρησιμοποιήθηκαν για φαρμακευτικούς λόγους. Στην προϊστορική Αίγυπτο όχι μόνο χρησιμοποιούσαν τα ιθαγενή αρωματικά φυτά, αλλά έκαναν εισαγωγή και από άλλες περιοχές. Σε ιερατικό πάπυρο στις αρχές της 18ης Δυναστείας (1850-1335 π.Χ.) αναφέρονται θεραπευτικά βότανα εισηγμένα από την Κρήτη. Γενικά, τα βότανα της Κρήτης εξάγονται στην Αίγυπτο και στη Μέση Ανατολή. Αντιστοίχως, οι Κρήτες έφεραν βότανα που δεν ευδοκιμούσαν στο νησί από αυτές τις περιοχές. Το εμπόριο των βοτάνων φαίνεται να αποτελούσε σημαντική δραστηριότητα των κοινωνιών που ήκμασαν στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου κατά την εποχή του χαλκού.
    Εικόνες από τη συλλογή κρόκου, θαυμάσια τοπία σε τοιχογραφίες της μινωικής εποχής (2η χιλιετία π.Χ.) και αγγεία με φυτικό διάκοσμο, μας δείχνουν τη σημασία των βοτάνων στη ζωή των ανθρώπων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...