www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η προσφορά της Κικής Δούση στην καλλιτεχνική δημιουργία

Τέχνη και τεχνική της βιβλιοδεσίας
Η προσφορά της Κικής Δούση στην καλλιτεχνική δημιουργία
Τέχνη και τεχνική της βιβλιοδεσίας






Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Μουσείο Μπενάκη
Αριθμός Σελίδων: 74
Έτος Έκδοσης: 03-2010




Το βιβλίο είναι το βασικό στοιχείο του πολιτισμού και η καλλιτεχνική βιβλιοδεσία είναι η τέχνη που το ομορφαίνει, το συντηρεί, και του προσδίδει μια μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Ο βιβλιοδέτης, εφαρμόζοντας την τεχνική και εμπειρία του, βρίσκει ποικίλους τρόπους να εκφραστεί, να εκφράσει τον συναισθηματικό του κόσμο και τις καλλιτεχνικές του απόψεις καθώς το βιβλίο αποτελεί πηγή πολύτιμων πληροφοριών που αντανακλά τις κοινωνικές ή τις ιδεολογικές συνθήκες που το παρήγαγαν.
Στην έκθεση παρουσιάζονται οι δημιουργίες της Κικής Δούση, μέσα από μια καλλιτεχνική πορεία που ξεπερνά τα σαράντα και πλέον χρόνια. Η βιβλιοδέτης Κική Δούση παρουσιάζει, μέσα από τα έργα της, τις παραλλαγές που μπορούν να γίνουν στη βιβλιοδεσία. Βιβλία μικρά και μεγάλα, δεμένα με ευγενή δέρματα και χρυσά στολίσματα, χειροποίητα διακοσμητικά χαρτιά και ποικίλα μοντέρνα υλικά, αποκαλύπτουν μια βαθιά σχέση του βιβλιοδέτη με το είδος του βιβλίου, ακόμα και με το περιεχόμενο του.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Χωρίς αίμα



·         Συγγραφέας: Αλεσάντρο Μπαρίκο
·         Εκδότης: Πατάκης
·         Αριθμός Σελίδων: 94
·         Έτος Έκδοσης: 10-2005



Από την περιγραφή του βιβλίου….

Στο ξάγναντο, το παλιό υποστατικό του Μάτο Ρούτο στεκόταν σβηστό, λαξεμένο σε μαύρο φόντο, κόντρα στο φως του δειλινού. Μοναδικό στίγμα στο αδειανό περίγραμμα του κάμπου. Οι τέσσερις άντρες έφτασαν με μια παλιά Μερσεντές. Ο δρόμος ήταν σκαμμένος και ξερός -ένας φτωχός αγροτικός δρόμος. Από το υποστατικό, ο Μαουέλ Ρόκα τους είδε.

Πλησίασε στο παράθυρο. Πρώτα είδε τη στήλη της σκόνης να υψώνεται πάνω από τις κορφές του καλαμποκιού. Ύστερα άκουσε τον ήχο της μηχανής. Κανένας δεν είχε πια αυτοκίνητο σ εκείνα τα μέρη. Ο Μανουέλ Ρόκα το ήξερε αυτό. Είδε τη Μερσεντές να ξεμυτίζει στο βάθος κι έπειτα να εξαφανίζεται πίσω από μια αράδα βελανιδιές. Ύστερα έπαψε να κοιτάζει. Στράφηκε προς το τραπέζι κι ακούμπησε το χέρι του στο κεφάλι της κόρης. Σήκω, της είπε. Πήρε ένα κλειδί από την τσέπη, το απίθωσε στο τραπέζι κι έκανε ένα νεύμα στο γιο. Αμέσως, είπε το αγόρι. Ήταν παιδιά, δύο παιδάκια

Ο Βασίλης Κομπογιάννης έγραψε για το βιβλίο στην εφημερίδα www.universitypress.gr....


Πολλά βιβλία όταν μ ε τ α φ έ ρ ο ν τ α ι στις χλιδάτες αίθουσες των multiplex cinema χάνουν πολύ από την μαγεία τους. Τα παραδείγματα αφθονούν με χαρακτηριστικό το αριστούργημα του Μάρκες "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας". Όλες οι λέξεις και ο συνδυασμός τους δεν γίνονται εικόνες. Όπως δεν μπορούν να γίνουν εικόνες και να αποτυπωθούν σε φιλμ πολλές από τις εικόνες των βιβλίων του Μπαρίκκο. Αυτό το μήνα σας παρουσιάζω το βιβλίο του "Χωρίς αίμα" από τις εκδόσεις Πατάκη.
Η ιστορία είναι όπως όλες του συγγραφέα, ακροβασία ανάμεσα στη χαρά και στη λύπη. Σίγουρα σε τεντωμένο σχοινί. Ένα τεντωμένο σχοινί που οι ήρωες του καλούνται να διαβούν. Ας γίνω πιο συγκεκριμένος: Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών ενός πολέμου, η μικρή Νίνα βλέπει να σκοτώνουν τον πατέρα και τον αδερφό της τέσσερις άντρες. Η ίδια σώνεται χάρη στην μεγαλοψυχία του ενός που δεν προδίδει πως την είδε να κρύβεται. Μια ανέλπιστη πράξη καλοσύνης, μια σιωπή που απλώθηκε και πήρε τα λόγια μαζί της. Από αυτή τη σκηνή ξεκινά η ιστορία, στη δεύτερη σκηνή μία κοπέλα μιλά με ένα λαχειοπώλη. Την τρίτη την κρατάω για έκπληξη. Η ηθική, το παρελθόν (αλήθεια ποιό είναι το παρελθόν μας; αυτό που βιώσαμε ή αυτό που μας είπαν οι άλλοι πως βιώσαμε;) και το παρόν έρχονται αντιμέτωπα με την ιδεολογία, την ανθρωπιά και την εκδίκηση.
Οι παλιοί λογαριασμοί ανοίγουν ξανά. Αν ποτέ έκλεισαν! Και αυτή τη φορά το κοριτσάκι μεγάλωσε. Και ψάχνει τις απαντήσεις που τόσο της λείπουν. Είναι το τρίτο βιβλίο που διαβάζω του ίδιου συγγραφέα, μετά το "Μετάξι" και τον "Ωκεανό", και ομολογώ πως κάθε φορά καταφέρνει να με εκπλήσσει ευχάριστα με την φρεσκάδα του λόγου και της μυθοπλασίας του.
Οι ήρωες του είναι πάντα τόσο ανθρώπινοι αλλά και τόσο ήρωες που ενώ είμαι σίγουρος πως η όλη ιστορία μπορεί να είναι αληθινή πάντα κάνω λάθος. Η λιτότητα της περιγραφής και η συντομία του στις παρουσιάσεις ανθρώπων και στιγμών είναι σπάνιες αρετές.
Χωρίς αμφιβολία, ο Μπαρίκκο καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον ζωντανό με έναν μαγικό και ιδιαίτερο τρόπο, την καταγραφή εκείνων των στιγμών όπου η απλή κίνηση αποκτά το πραγματικό συμβολικό της νόημα. Κάθε στιγμή. Και κάπως έτσι απολαμβάνω τις λέξεις να αποκαλύπτουν τις εικόνες, κάθε στιγμή. Καλό ταξίδι!





Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

biblioasi: Ιστορία του χαρτιού

biblioasi: Ιστορία του χαρτιού

Ιστορία του χαρτιού




Ιστορία του χαρτιού
Μια ιστορική και πολιτισμική διαδρομή δύο χιλιετιών
Ιστορία του χαρτιού

Συγγραφείς: Μαρία Μαλακού- Μαρίνος Βλέσσας
Εκδότης: Αιώρα
Αριθμός Σελίδων: 224
Έτος Έκδοσης: 04-2010



Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία η συναρπαστική διαδρομή του χαρτιού ανά τους αιώνες -του αφανούς αυτού τεχνήματος που άφησε ανεξίτηλα ίχνη σε όλους τους πολιτισμούς- και η εξέλιξη της χαρτοποιητικής από τις απαρχές της μέχρι τη βιομηχανική εποχή. Μια εμπεριστατωμένη μελέτη της ιστορίας του χαρτιού, το οποίο όταν συναντήθηκε με την τυπογραφία, τον 15ο αιώνα, έγιναν το δίδυμο που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τον κόσμο της γνώσης και της επικοινωνίας.

Πού και πότε εφευρέθηκε το χαρτί; Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία του; Πώς φτιάχνεται κι από ποιες πρώτες ύλες; Πότε εφευρέθηκε η χαρτοποιητική μηχανή και πώς εξελίχθηκε; Πότε έγιναν οι πρώτες εκτυπώσεις; Τι είναι τα υδατόσημα και ποια η σημασία τους; Πώς ξεκίνησε η παραγωγή χαρτιού στην Ελλάδα; Κι ακόμα: Πότε εμφανίστηκαν οι ταπετσαρίες, τα χαρτονομίσματα και το χαρτί τουαλέτας; Ποιες άλλες ασυνήθιστες χρήσεις είχε το χαρτί ανά τους αιώνες;

Το βιβλίο αποσκοπεί στη γνωριμία με το χαρτί και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο για τη διαδρομή του πολιτισμού αλλά και σε ειδικούς (παλαιογράφους, ιστορικούς, συντηρητές), επιστήμονες και μελετητές, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, σπουδαστές.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό, κατατοπιστικά σχέδια και χάρτες για τη διάδοση της χαρτοποιητικής.

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=168191

Κρατήσου απ τα όνειρά σου

Κρατήσου απ τα όνειρά σου

Συγγραφέας: Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου
Εκδότης: Ωκεανίδα
Αριθμός Σελίδων: 560
Έτος Έκδοσης: 04-2010


Λένε πως η απόσταση της ευτυχίας από τη δυστυχία είναι μονάχα μια σπίθα φωτός. Μια διάφανη κλωστή που διαχωρίζει τη μια έννοια από την άλλη... Ένα βήμα μπρος ή πίσω. Και δεν χρειάζεται παρά μονάχα ένα στραβοπάτημα για ν ανατρέψει το ένα τ άλλο.

Η Αφροδίτη, δοσμένη βαθιά στo μεγάλο της έρωτα για τον Ίκαρο, βίωνε την απέραντη ευτυχία σαν κάτι αιώνιο κι άφθαρτο. Δεν υποπτεύθηκε ούτε στιγμή πως ένα ολίσθημα ήταν αρκετό να κατεδαφίσει το οικοδόμημα αυτής της ευτυχίας και να την παρασύρει σ έναν καταστροφικό τυφώνα που θα σάρωνε τα πάντα στη ζωή της. Πλούτη, ευτυχία, γαλήνη, παιδί θα χαθούν και μια αρρώστια θ αλλάξει ριζικά τη ζωή της.

Παρ όλ αυτά, μια δύναμη μέσα της τη βοηθάει ν αντισταθεί και να κρατηθεί απ το όνειρό της. Γιατί υπάρχουν πολλά μονοπάτια που οδηγούν στην ευτυχία!
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=168187

Οι αυτοκρατορίες των θαλασσών

Οι αυτοκρατορίες των θαλασσών
Η τελική μάχη για τη Μεσόγειο 1521 - 1580
Οι αυτοκρατορίες των θαλασσών

Συγγραφέας: Roger Crowley
Εκδότης: Ψυχογιός
Μετάφραση: Γκουμέα, Παναγιώτα
Αριθμός Σελίδων: 432
Έτος Έκδοσης: 04-2010


Τίτλος πρωτοτύπου:Empires of the Sea: The Final Battle for the Mediterranean 1521-1580


Το 1521, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο ηγέτης της τότε πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έστειλε το στόλο του να επιτεθεί στο χριστιανικό νησί της Ρόδου. Η επιχείρηση αυτή έμελλε να είναι η απαρχή μιας επικής σύγκρουσης η οποία διήρκεσε εξήντα ολόκληρα χρόνια με μήλον της έριδος τον έλεγχο της Μεσογείου, που τότε ήταν το κέντρο του κόσμου. Στο βιβλίο αυτό, ο ιστορικός Ρότζερ Κρόουλι καταγράφει τις μακρό-χρονες μάχες μεταξύ χριστιανισμού και Ισλάμ για την εξουσία στην Ευρώπη. Από την Κωνσταντινούπολη έως τα Στενά του Γιβραλτάρ, πειρατές, σταυροφόροι και πολεμιστές επιδεικνύουν γενναιότητα και τόλμη, και αγωνίζονται για να επιβιώσουν, να αποφύγουν τη σκλαβιά και τελικά να κυριαρχήσουν. Στις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν προσωπικότητες που έμειναν στην Ιστορία, όπως ο Μπαρμπαρόσα, ο πειρατής που τρομοκράτησε την Ευρώπη, ο ριψοκίνδυνος αυτοκράτορας Κάρολος Ε?, οι ιππότες του Αγίου Ιωάννη, οι τελευταίοι των σταυροφόρων, και ο ευφυής χριστιανός ναύαρχος Δον Χουάν της Αυστρίας, ενώ περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια η πολιορκία της Μάλτας, η μάχη για την Κύπρο και η ναυμαχία της Ναυπάκτου, γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις μετέπειτα γεωπολιτικές εξελίξεις. Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια παραστατική εικόνα σε ένα κομμάτι της ιστορίας του κόσμου μας, αλλά συνάμα αποτελεί και ένα σημείο αναφοράς για τις συγκρούσεις διαφορετικών πολιτισμών ακόμα και στις μέρες μας.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

22 - 25 Απριλίου 2010 "Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης"

Ανακαλύψτε τον κόσμο του βιβλίου!


Πολυάριθμες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας της Έκθεσης συνθέτοντας ένα τετραήμερο φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το βιβλίο.
συναντήσεις ελλήνων και ξένων συγγραφέων - παρουσιάσεις βιβλίων
αφιερώματα
επαγγελματικά σεμινάρια, συνέδρια

παράλληλες εκδηλώσεις μέσα στην πόλη



Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Η θυσία - Ιστορικό μυθιστόρημα


Συγγραφέας: Ελένη Σαραντίτη



Εκδότης: Πατάκης



Αριθμός Σελίδων: 380



 "Βασιλέα! Άνδρας Έλληνας θα μας νικήσει. Το αρχικό γράμμα του ονόματός του αντιστοιχεί στο πέμπτο γράμμα του λακωνικού αλφαβήτου. Οι συμπολίτες του ήδη μήδισαν. Τώρα, αρχηγέ, η προδοσία. Δίχως αυτήν, οι στρατιές των βαρβάρων ίσως ηττούντο. Θα τους αποτελείωναν και οι μολυσματικές ασθένειες. Όμως εμείς εμμένουμε, ω βασιλέα μου και στρατηγέ!" είχε αποκαλύψει στον Λεωνίδα, έντρομος μετά τη θυσία της αίγας, ο οιωνοσκόπος Μεγιστίας. Αλλά ο Λεωνίδας γνώριζε. Το είχε προφητεύσει η γοητευτική φίλη του, Δελφίνη. Και ο χρησμός που είχε δώσει η Πυθία των Δελφών ήταν ξεκάθαρος· "Ή η Σπάρτη θα καταστραφεί ή ολόκληρη η γη του Λακεδαίμονα θα θρηνήσει τον θάνατο ενός βασιλιά του οίκου του Ηρακλή". Ως γνωστόν ο αρχιστράτηγος των ελληνικών δυνάμεων ήταν πρίγκιπας των Ηρακλειδών.

Τώρα ο Λεωνίδας ξαγρυπνά στις Θερμοπύλες. Του Αυγούστου 20. Πανσέληνος. Την επαύριον θα διεξαχθεί η τελευταία μάχη· θα τελεστεί η προδιαγεγραμμένη θυσία: Χίλιοι περίπου Έλληνες πολεμιστές αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη στρατιά που αντίκρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Στην αγρυπνία του ο Λεωνίδας κατακλύζεται από μνήμες και νοσταλγεί. Ο έρωτας και ο γάμος με τη γυναίκα του, ο οκτάχρονος γιος του Πλείσταρχος με την ανεπτυγμένη διαίσθηση, ο πατέρας του και η αφοσίωσή του στη γυναίκα του, την οποία πιεζόταν από την Πολιτεία να εγκαταλείψει ως άτεκνη. Η σχέση του με την κόρη Μεσσήνιων αιχμαλώτων, τη Δελφίνη, η φιλία με τον εκπεσόντα βασιλιά της Σπάρτης, μετέπειτα σύμβουλο του Ξέρξη, Δημάρατο. Η επεισοδιακή γέννηση του τελευταίου και η θλιβερή φυγή του. Ο ισχυρός βασιλιάς Κλεομένης, ετεροθαλής αδερφός του Λεωνίδα, και η σύγκρουσή του με τους Εφόρους. Ο βίαιος θάνατός του. Η γνωριμία του Λεωνίδα με την υπέροχη Αιθιοπίδα, Άμπα, το γράμμα με το φυλαχτό που αυτή του έστειλε όταν εκστράτευε, η σημαντική συνάντηση με τον σεβάσμιο είλωτα Ανθέα, η εξαδέλφη του Ευδώρα, φαρμακοπώλις και μουσικός, που πέθανε από αγάπη, οι σύντροφοι, το χιούμορ του, η Σπάρτη, οι εορτές, οι μάχες, το ιερό της Ωραίας Ελένης όπου λατρευόταν σαν θεά, ένα θαύμα της.
Και μύθοι, θρύλοι, αρχαίες παραδόσεις. Τέλος, η άφιξη στις Θερμοπύλες. Οι πρώτες συγκρούσεις. Οι προσφορές του Ξέρξη στον Λεωνίδα. Το πρώτο θύμα του πολέμου. Δυο μέρες φονικών συγκρούσεων, κατά τις οποίες οι Έλληνες νικούσαν κατά κράτος. Το βιβλίο γραφόταν επί τρία χρόνια από την Ελένη Σαραντίτη και χρησιμοποιήθηκαν πολλές πηγές. Σκοπός της συγγραφέα ήταν να προσεγγίσει τον άνθρωπο Λεωνίδα και να κάνει γνωστό στον αναγνώστη αυτόν τον πραγματικά αξιοθαύμαστο άντρα που έζησε μες στην αγάπη και για την αγάπη οδηγήθηκε στον δρόμο της θυσίας.



ανάρτηση από το site της www.biblioasi.gr

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Πέρα από το "The Secret"

Πέρα από το "The Secret"
Συγγραφέας: Brenda Barnaby
Εκδότης: Έσοπτρον
Μετάφραση: Μαστακούρης, Θωμάς
Αριθμός Σελίδων: 208
Έτος Έκδοσης: 04-2010

Το "Πέρα από το Mυστικό" είναι κάτι περισσότερο από ένα βιβλίο: είναι μια αποκάλυψη, μια ευκαιρία να αλλάξετε τη ζωή σας.

Όλες οι ιδέες του επιτυχημένου βιβλίου της Ρόντα Μπερν "Το Μυστικό" αναπτύσσονται και εμπλουτίζονται εδώ, έτσι ώστε ο καθένας από εμάς να επιλέξει τον δικό του ανεξάρτητο δρόμο προς την επιτυχία, την ευημερία και την ευτυχία, αξιοποιώντας κατάλληλα την αστείρευτη ψυχική του δύναμη.

Η συγγραφέας προχωρά "Πέρα από το Mυστικό" και μας αποκαλύπτει όλη τη Γνώση σχετικά με τους θεμελιώδεις νόμους που φέρνει στο φως η μελέτη της δυναμικής του νου.

Με τρόπο απλό, κατανοητό και οργανωμένο, παρουσιάζει μια πλήρη συλλογή συμβουλών και μεθόδων προσωπικής ανάπτυξης από τους καλύτερους ειδικούς της Θετικής Σκέψης και του Nόμου της Έλξης.

Ένα ανεκτίμητο βιβλίο, το οποίο μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σας αν τολμήσετε να το ακολουθήσετε, καθώς αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα εκπληρώσετε όλες τις βαθύτερες επιθυμίες σας.http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=167981

Ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας

Ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας
Συγγραφέας: Γεώργιος Μπαμπινιώτης
Εκδότης: Κέντρο Λεξικολογίας
Αριθμός Σελίδων: 1720
Έτος Έκδοσης: 11-2009
Βάρος: 1,72 Kg

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=166721
•Το λεξικό που παρουσιάζει ανάγλυφη την ιστορία των λεξικών.

•Με τις εγκυρότερες ετυμολογικές πληροφορίες, αντλημένες από την επιστημονική βιβλιογραφία και από τις πλέον αξιόπιστες πηγές.

•Το λεξικό που παρακολουθεί και εξιστορεί τη μεταβολή των σημασιών μέσα από τα κείμενα.

•Με σχόλια για τις σημαντικότερες ετυμολογικές οικογένειες, που ενώνουν ομόρριζα από την Ελληνική και από άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

•Με ιστορικές παρατηρήσεις για την εμφάνιση των λέξεων, για πρόσωπα και περιστατικά που συνδέονται με αυτές, καθώς και για τους σπουδαιότερους σταθμούς τους.

•Το λεξικό που εξηγεί τη λειτουργία, τον σχηματισμό και την ορθογραφία των λέξεων μέσα από περιεκτικά σχόλια.

•Με ένθετους πίνακες για τα αντιδάνεια και για τα δάνεια από άλλες γλώσσες.

Συνδεδεμένοι

Συνδεδεμένοι
Η εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων και πώς αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας
Συνδεδεμένοι

Συγγραφείς: Νικόλαος Α. Χρηστάκης- James H. Fowler
Εκδότης: Κάτοπτρο
Μετάφραση: Ξυγαλατάς, Δημήτρης
Αριθμός Σελίδων: 464
Έτος Έκδοσης: 02-2010
Στο βιβλίο τους με τίτλο Συνδεδεμένοι, oι συγγραφείς Nicholas Christakis και James Fowler παρουσιάζουν εκρηκτικά νέα στοιχεία σχετικά με το ότι τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν κάθε πλευρά της ζωής μας: το πώς αισθανόμαστε, το πόσα χρήματα κερδίζουμε, ποιον είναι πιθανότερο να παντρευτούμε, το αν θα αρρωστήσουμε ή αν τελικά θα πάμε να ψηφίσουμε —τα πάντα για εμάς σχετίζονται με το τι κάνουν, αισθάνονται και σκέφτονται οι άλλοι γύρω μας.
Το βιβλίο εξηγεί ότι ο κόσμος μας διέπεται από τον Κανόνα των Τριών Βαθμών Επιρροής: επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε από άτομα που απέχουν από εμάς μέχρι και τρεις βαθμούς διαχωρισμού, τα περισσότερα από τα οποία δεν τα γνωρίζουμε καν. Για παράδειγμα, η φίλη της φίλης της φίλης σας επιδρά περισσότερο στην ευτυχία σας απ’ ό,τι ένα φουσκωμένο πορτοφόλι στην τσέπη σας. Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν τη βάση των οικονομικών μας σκανδάλων, των διατροφικών ολισθημάτων μας, της κατάχρησης ουσιών και των επιδημιών αυτοκτονίας, αλλά επίσης της εκλογική συμπεριφοράς μας, της καινοτομίας, του αλτρουισμού και της «όλως τυχαίας» επίδειξης καλοσύνης.

Προκλητικό, διορατικό, τερπνό και ωφέλιμο, το Συνδεδεμένοι εξηγεί γιατί τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά, πώς εξαπλώνεται η παχυσαρκία, γιατί οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, και πολλά άλλα. Καταρρίπτοντας την άποψη της πρωτοκαθεδρίας του ατόμου, το βιβλίο προτείνει μια επαναστατική νέα ιδέα: ότι καθοδηγούμαστε ασυναίσθητα από τους ανθρώπους που μας περιστοιχίζουν, σαν τα πουλιά ενός σμήνους που κινούνται σε πλήρη συμφωνία.

Το Συνδεδεμένοι είναι ένα βιβλίο που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τους άλλους —και τον εαυτό σας. http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=167402

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Όταν όλα καταρρέουν

Όταν όλα καταρρέουν
Συγγραφέας: Pema Chodron
Εκδότης: Αρχέτυπο
Μετάφραση: Γερούκη, Αριάδνη

Είναι στο χέρι μας να είμαστε ευτυχισμένοι, όμως δυστυχώς αυτή η δυνατότητα γλιστράει από το χέρια μας συνεχώς.


Αντλώντας από τη βουδιστική παράδοση, η συγγραφέας Pema Chodron μάς λέει τι πρέπει να κάνουμε όταν όλα γύρω και μέσα μας καταρρέουν, όταν βυθιζόμαστε στην απογοήτευση, στον πόνο και εντέλει στην απόγνωση.

Με τρόπο απλό και πρακτικό, μας δείχνει όχι μόνο πώς να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές και να βγούμε αλώβητοι από αυτές, αλλά και πώς να τις χρησιμοποιήσουμε για την προσωπική μας ολοκλήρωση και ευτυχία.

Μεταξύ άλλων θα μάθετε:
- Τρόπους να χρησιμοποιείτε τα οδυνηρά συναισθήματα ώστε να αντλείτε συμπόνια, κουράγιο και σοφία
- Τρόπους να επικοινωνείτε καλύτερα με τους άλλους αναπτύσσοντας αληθινή οικειότητα
- Πρακτικές αποδυνάμωσης των αρνητικών σας συνηθειών και συμπεριφορών
- Μεθόδους για να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας και τις χαοτικές καταστάσεις στη ζωή σας
- Τρόπους για να αναπτύξετε την ενεργητικότητά σας στην καθημερινότητα

"Πώς η αρχαία σοφία μπορεί να μεταφερθεί στην καθημερινότητα μας... Απίστευτα σοφό και εξαιρετικά πρακτικό βιβλίο"
(Spirituality & Health)

"Ένα βιβλίο γεμάτο χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να φέρουν τάξη και αρμονία στη διαταραγμένη καθημερινότητά μας"
(Publishers Weekly)

"Ένα βιβλίο εργαλείο ζωής"
(Natural Health)
περισσότερα...http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=167634

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματακαι όχι μόνο..

Κάθε Κυριακή πρωί πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο» εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-12 ετών, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ.
Ο αρχαίος ελληνικός κόσμος, η μυθολογία, η τέχνη, το παραμύθι και πολλά άλλα θέματα αποτελούν αφετηρία για προγράμματα με στόχο την επικοινωνία, το παιχνίδι, τη δημιουργία. Η φύση και η σύγχρονη καθημερινότητα εμπνέουν για έναν ακόμα κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την πληροφόρηση και το στοχασμό για τον καιρό, το χρόνο, τη διαφορετικότητα, την ανακύκλωση.
Με τη συζήτηση, το παιχνίδι και τις κατασκευές, με οπτικοακουστικά ερεθίσματα, και πάνω από όλα την ενεργό συμμετοχή, τα προγράμματα ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.
περισσότερα...http://sundays.ime.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...