www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πικρές ελιές

Πικρές ελιές
Η διπλωματία, η σύγκρουση των θεωριών και η σύγχρονη Κύπρος

Πικρές ελιές



Συγγραφέας: William Mallinson
Εκδότης: Εστία
Μετάφραση: Μιχαήλ, Δημήτρης
Αριθμός Σελίδων: 272
Έτος Έκδοσης: 02-2011

"Το βιβλίο του δόκτορος Μάλλινσον είναι αναμφιβόλως αμφιλεγόμενο. Ουδείς, όμως, από όσους ασχολούνται με την Κύπρο ή με την διεθνή της ιστορία δεν θα έπρεπε να το αγνοήσει. Κατεδαφίζει [...] την αντίληψη ότι ο ρόλος της Βρετανίας στην ιστορία του νησιού υπήρξε έντιμος. Το πόνημα αυτό ενδείκνυται για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την Κύπρο, την ιστορία ή τις διεθνείς σχέσεις".

(Alan Sked, Υφηγητής Διεθνούς Ιστορίας, LSE)

Ποια είναι τα βασικά "ελατήρια" πίσω από τον διεθνή ανταγωνισμό και τις συγκρούσεις και πώς μπορούν αυτά να αποκαλυφθούν μέσω της θεωρίας των διεθνών σχέσεων, της ιστορίας ή της διπλωματίας; Η Κύπρος είναι ιδανική περίπτωση για μια εξαντλητική δοκιμασία τόσο της θεωρίας όσο και της πράξης. Καθ όλη την ιστορία του, το νησί βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών διενέξεων και ακόμη και σήμερα παραμένει μια γεωπολιτική πυριτιδαποθήκη με οξεία ένταση μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας, λόγω της τουρκικής κατοχής του ενός τρίτου της εκτάσεώς του. Η εχθρότητα έχει μεταφερθεί στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, με την Κύπρο να έχει πλέον την ιδιότητα του μέλους και τις ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο να πιέζουν για εισδοχή της Τουρκίας. Εν τω μεταξύ, στη γεωπολιτική ενδοχώρα, η Ρωσία παραμένει καχύποπτη σχετικώς με τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, οι οποίες προβάλλουν την ισχύ του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Η προσέγγιση του Ουίλλιαμ Μάλλινσον στην ανάλυση των προβλημάτων της Κύπρου καθώς και των κινδύνων που αυτή ενέχει για τις διεθνείς σχέσεις είναι μοναδική. Ως ιστορικός και θεωρητικός των διεθνών σχέσεων, συνδυάζει την πρακτική εμπειρία της διεθνούς διπλωματίας με την ακαδημαϊκή έρευνα. Ο Ουίλλιαμ Μάλλινσον εφαρμόζει τη διεθνή θεωρία με την ενδελεχή του ανάλυση αποκαλυπτικών ντοκουμέντων -την κινητήριο δύναμη της διπλωματικής ιστορίας-, αποδεικνύοντας ότι η ιστορική έρευνα αποτελεί την ουσιαστική βάση για τη θεωρία των διεθνών σχέσεων.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=171814

William Mallinson

Επιλέξτε για μεγέθυνση
Ο William Mallinson υπήρξε διπλωμάτης. Είναι καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας, διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και είναι επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του New York College στην Αθήνα.

Βιβλιογραφία
Public lies and private truths: An anatomy of public relations
Κύπρος. Μια ιστορική προοπτική
Πικρές ελιές


http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=53586

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...