www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Γυναίκα η κόλαση... Γυναίκα κι ο παράδεισος

Γυναίκα η κόλαση... Γυναίκα κι ο παράδεισος
Γυναίκα η κόλαση... Γυναίκα κι ο παράδεισος

Συγγραφέας: Τζιτζικάκης Γεώργιος Ε.
Εκδότης: Περίπλους
Αριθμός Σελίδων: 309
Έτος Έκδοσης: 07-2012



Τιμή biblioasi.gr: 15,34€


Δέκα ιστορίες, έχοντας ένα ακλόνητο κοινό στοιχείο: Τη γυναίκα! Όλες γεμάτες όνειρα, φόβους και ευαισθησία, εξυφαίνουν τις διαφορετικές ψυχές που ξεγυμνώνονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Τόσο ως παρουσία, όσο και ως απώλεια, τόσο στο αβέβαιο παρόν, όσο και στο αμετάκλητο παρελθόν, η γυναίκα πρωταγωνιστεί και απολαμβάνει την αναγνώριση που αναδύεται μέσα από τη σκέψη εκείνων, που επέλεξαν να την λατρέψουν.

Οι άνδρες λένε ψέματα! Δεν πρόκειται για κάποιο τρομερό νέο!

Όμως, ειλικρινά πιστεύουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν μια γυναίκα; Κι αφού δεν μπορούν να την κοροϊδέψουν, τότε γιατί εκείνη επιλέγει να παραμένει με ιώβεια υπομονή δίπλα σε έναν ψεύτη άνδρα; Μήπως είναι κι αυτό ένα ακόμα κομμάτι της θηλυκής της σοφίας;

Όχι!

Αυτό γίνεται γιατί ελπίζει! Ελπίζει πως κάποτε, κάτι θα αλλάξει και πως η ευαισθησία που κρατά στην καρδιά της, θα αγγίξει και τον άνδρα πλάι της. Πιστεύει πως κάποιος που της δηλώνει ότι την αγαπά μπορεί κάπου και να το εννοεί!

Η καταραμένη η γνώση όμως και η σοφία, που την κάνουν να δει τα πάντα πίσω από τις μάσκες, έρχεται ύστερα από χρόνια! Έτσι κάποτε καταλήγει πως τα ροζ συννεφάκια, ανήκουν και σε ροζ κόσμους, αλλά και πως ο κόσμος μας δεν είναι ροζ! Είναι σκληρά κόκκινος από αμαρτία και ηδονή και ανεπανόρθωτα γκρίζος από υποκρισία.

Τι άλλο να ζητήσει μια γυναίκα από το να την εκτιμούν, να την αγαπούν και να της το δείχνουν; Να της υπενθυμίζουν, κάθε στιγμή πόσο τυχεροί είναι που την έχουν μέσα στα χέρια τους;

Αχ... αν ήξεραν οι άνδρες ότι θα μπορούσαν να έχουν οτιδήποτε ζητήσουν μόνο και μόνο αν αγαπούσαν τις γυναίκες στ αλήθεια, τότε μπορεί και να σταματούσαν τα ψέματά τους. Μπορεί και να τις καταλάβαιναν!

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_95&products_id=179702


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αυθεντική κρητική κουζίνα
110 παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές
Αυθεντική κρητική κουζίνα

Συγγραφέας: Εμμανουηλίδου Κική
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Αριθμός Σελίδων: 246
Έτος Έκδοσης: 02-2011



Τιμή Εκδότη: 19,17€
Τιμή biblioasi.gr: 17,25€


Έχω την τύχη και τη χαρά να έχω πολλούς φίλους Κρητικούς, οι οποίοι με φιλοξένησαν αρκετές φορές σε διάφορα μέρη του νησιού. Φρόντιζα, λοιπόν, στις επισκέψεις μου να καταγράφω τις διάφορες συνταγές που γευόμουν σε σπίτια και σε ταβέρνες. Έτσι γνώρισα από κοντά τις κρητικές νοστιμιές και τις οποίες σας παρουσιάζω.

Ελπίζω το βιβλίο αυτό να γίνει ένας χρήσιμος σύμβουλος και να σας ταξιδέψει απολαυστικά στις κρητικές γεύσεις!

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=66_80_64&products_id=171791 

Η τριλογία του Βερολίνου

Η τριλογία του Βερολίνου
Οι βιολέτες του Μάρτη. Ο χλομός εγκληματίας. Γερμανικό ρέκβιεμ
Η τριλογία του Βερολίνου

Συγγραφέας: Kerr Philip
Εκδότης: Κέδρος
Μετάφραση: Ρώντα, Ντενίζ
Αριθμός Σελίδων: 1070
Έτος Έκδοσης: 07-2012


Τίτλος πρωτοτύπου:Trilogy of Berlin:March Violets. The Pale Criminal. A German Requiem

Τιμή biblioasi.gr: 26,55€


Οι Βιολέτες του Μάρτη

Βερολίνο, 1936. Λίγο πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια γκρίζα πόλη, με καταθλιπτικούς δρόμους κι ανέκφραστα πρόσωπα, παραδομένη στη βροχή και στα μεγαλεπήβολα σχέδια του Χίτλερ. Η τζαζ, τα καμπαρέ, η ευθυμία, η χαλαρότητα ανήκουν στο παρελθόν. Ο Μπέρνι Γκούντερ, πρώην αστυνομικός και νυν ιδιωτικός ντετέκτιβ, προσλαμβάνεται από τον εκατομμυριούχο Χέρμαν Σιξ προκειμένου να βρει ένα διαμαντένιο κολιέ που έχει κλαπεί. Το κόσμημα βρισκόταν στο χρηματοκιβώτιο της κόρης του Σιξ, η οποία μαζί με το σύζυγό της βρέθηκαν απανθρακωμένοι. Καθώς ο Μπέρνι ξεκινάει την έρευνά του, θα καταλάβει ότι η υπόθεση είναι πολύ πιο μπερδεμένη απ ό,τι φαίνεται...

Ο χλομός εγκληματίας

Βερολίνο, 1938. Η Γερμανία, υποταγμένη στη μεγαλομανία του Χίτλερ, φαίνεται έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο. Ο Μπέρνι Γκούντερ συνεργάζεται με την αστυνομία για την εξιχνίαση μιας σειράς αποτρόπαιων δολοφονιών με θύματα κορίτσια. Παράλληλα, αναλαμβάνει μια σημαντική υπόθεση εκβιασμού που αφορά στον ομοφυλόφιλο γιο της πάμπλουτης μεγαλοεκδότριας Λάνγκε. Με τον Χίτλερ στην εξουσία, η ομοφυλοφιλία του Ράινχαρντ Λάνγκε θα τον οδηγούσε σίγουρα σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης...

Γερμανικό ρέκβιεμ

Βερολίνο, 1947. Η αυτοκρατορία του Χίτλερ έχει καταρρεύσει. Η Γερμανία θυμίζει πλέον ξεπεσμένη ντίβα, που μέσα στα ερείπια ενός ένδοξου παρελθόντος μετρά τις απώλειες του πολέμου:
μισογκρεμισμένα κτίρια, κατεστραμμένοι δρόμοι, άνθρωποι-φαντάσματα του παλιού τους εαυτού με δελτίο τροφίμων στο χέρι. Ο Μπέρνι Γκούντερ ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απατά μ έναν Αμερικανό αξιωματικό. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει να βοηθήσει τον παλιό του συνάδελφο Έμιλ Μπέκερ, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στη Βιένη, κατηγορούμενος για το φόνο ενός Αμερικανού λοχαγού· ο Μπέρνι είναι αποφασισμένος να φύγει μακριά από την πόλη που τον πληγώνει, και με την προοπτική μιας παχυλής αμοιβής...

Με φόντο τη γερμανική πρωτεύουσα τη θυελλώδη εποχή του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, τρεις διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις συνθέτουν την "Τριλογία του Βερολίνου", ένα από τα αριστουργήματα της νουάρ λογοτεχνίας.

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_101&products_id=179557 

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Kουκλοθέατρο στην Eκπαίδευση -Eκπαίδευση στο Kουκλοθέατρο

Kουκλοθέατρο στην Eκπαίδευση -Eκπαίδευση στο Kουκλοθέατρο
Kουκλοθέατρο στην Eκπαίδευση -Eκπαίδευση στο Kουκλοθέατρο

Συγγραφέας: Αντιγόνη Παρούση
Εκδότης: Πλέθρον
Αριθμός Σελίδων: 402
Έτος Έκδοσης: 07-2012





Τιμή biblioasi.gr: 21,60€


Αλήθεια, τι είναι το κουκλοθέατρο και γιατί κάποιος επιλέγει αυτήν και όχι μιαν άλλη τέχνη για να εκφραστεί; Πώς ένα «μικρό κουρέλι υφάσματος» έφτιαξε μια ιστορία χιλιετιών, γοήτευσε, μιμήθηκε και περιγέλασε με δεκάδες, εκατοντάδες τρόπους, και σήμερα εξακολουθεί να είναι ένα νεαρό κουρέλι που αναζητάει καινούργιους δρόμους; Πώς το κουκλοθέατρο, αναπαράσταση κάποτε των θεϊκών κόσμων, μετεξελίχθηκε σε παραμύθι στα χέρια των παιδιών; Και πώς, με τι όφελος και με τι κόστος, αυτοί που ασχολούνται με τα παιδιά –δάσκαλοι, παιδαγωγοί– το χρησιμοποίησαν στην εκπαίδευση; Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να σκιαγραφήσει μια απάντηση στα ερωτήματα αυτά. Στέκεται σε σταθμούς της ιστορίας του κουκλοθέατρου ανά τους αιώνες, εξετάζει τους προβληματισμούς που διαμόρφωσαν τις τεχνικές και την αισθητική του, μελετάει τη σχέση του με το κοινό του, παρακολουθεί τις καινούργιες τάσεις και πειραματισμούς. Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους εκπαιδευόμενους κουκλοπαίκτες, δηλώνοντας έτσι ότι η καλλιτεχνική και η παιδαγωγική δουλειά δεν είναι δρόμοι παράλληλοι αλλά βρίσκονται σε διαρκή σχέση και συνομιλία, ανταλλάσσοντας στόχους, προβληματισμούς, μέσα και δυνατότητες. Παρακολουθώντας την πορεία και την εξέλιξη της τέχνης του κουκλοθέατρου επιδιώκει να συνθέσει μια πρόταση για τη χρήση του στην εκπαίδευση.
Η πρόταση αυτή, αποτέλεσμα χρόνων δουλειάς πάνω στο κουκλοθέατρο, βασίζεται στην ουσία της τέχνης αυτής, που είναι η τέχνη των λιγοστών λέξεων και αφήνει πάντα χώρο στη φαντασία του κουκλοπαίκτη και του κοινού του. Διατυπώνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτρέπει στον αναγνώστη να μην είναι θεατής αλλά συμμέτοχος, για να χτίσει ελεύθερα, συμπληρώνοντας τα κενά, εφευρίσκοντας απαντήσεις, διαμορφώνοντας καινούργιες αιτιολογίες και καινούργιες προτάσεις, φτιάχνοντας από τα στοιχεία που του δίδονται μια δική του προσέγγιση, θεατρική ή παιδαγωγική.
Το βιβλίο συνοδεύεται από dvd με αποσπάσματα από αντιπροσωπευτικές δουλειές/σπουδές των εργαστηρίων.

Η εταιρεία

Η εταιρεία
Η εταιρεία

Συγγραφείς: Wooldridge Adrian- Micklethwait John
Εκδότης: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Μετάφραση: Παπασυριόπουλος, Αργύρης
Αριθμός Σελίδων: 389
Έτος Έκδοσης: 07-2012
Βάρος: 0 g

Τίτλος πρωτοτύπου:The Company: A Short History of a Revolutionary Idea

Τιμή biblioasi.gr: 10,80€

Μέσος όρος αστεριών:


Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Χέγκελ, θεμέλιο της νεότερης κοινωνίας θα ήταν το κράτος για τον Μαρξ, η κολλεκτίβα για τον Λένιν και τον Χίτλερ, το πολιτικό κόμμα. Στους προνεωτερικούς χρόνους, ολόκληρη ακολουθία από αγίους και σοφούς είχαν ισχυριστεί το ίδιο για την ενοριακή εκκλησία, το φεουδαλικό τιμάριο, τη μοναρχία. Ο μεγαλόστομος ισχυρισμός του μικρού αυτού βιβλίου είναι πως τελικά όλοι τους έσφαλαν. Ο σημαντικότερος θεσμός στον κόσμο είναι η εταιρεία: σ’ αυτόν βασίστηκε η ευημερία της Δύσης, αυτός συνιστά την πιο αξιόπιστη ελπίδα για το μέλλον της λοιπής υφηλίου. Πράγματι, για τους περισσότερους από μας, μοναδικός πραγματικός ανταγωνιστής της εταιρείας όσον αφορά το πού αφιερώνουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας είναι ένας θεσμός που τον παίρνουμε ως δεδομένο: η οικογένεια.

Η ιστορία της εταιρείας προσφέρεται για ένα συναρπαστικό αφήγημα. Ένας τύπος οργανισμού, ο οποίος πολύ συχνά ξεκινούσε ως ένα κρατικά επιχορηγούμενο ευαγές ίδρυμα, εξαπλώθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις, αναδιαμορφώνοντας τη γεωγραφία, τον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου, τις τέχνες, την επιστήμη και, ατυχώς, τη γλώσσα. Οι εταιρείες αποδείχτηκαν πανίσχυρες όχι απλώς επειδή βελτίωσαν την παραγωγικότητα, αλλά και επειδή διαθέτουν τα περισσότερα από τα νομικά δικαιώματα ενός ανθρώπου, δίχως όμως τους συνοδούς βιολογικούς περιορισμούς: δεν είναι καταδικασμένες να πεθάνουν λόγω γήρατος και μπορούν να αναπαράγονται σχεδόν κατά βούληση.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μια προσπάθεια να χαρτογραφηθεί η άνοδος αυτού του αξιοθαύμαστου οργανισμού.

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=179574

Ο πατήρ Παϊσιος μου είπε...

Ο πατήρ Παϊσιος μου είπε...
26η έκδοση
Ο πατήρ Παϊσιος μου είπε...

Συγγραφέας: Αθανάσιος Ρακοβαλής
Εκδότης: Ορθόδοξος Κυψέλη Θεσσαλονίκης
Αριθμός Σελίδων: 199
Έτος Έκδοσης: 05-2011



Τιμή biblioasi.gr: 7,50€



«... Όσο περισσότερο ζει κανείς την κοσμική ζωή, τόσο περισσότερο άγχος κερδίζει. Μόνο κοντά στο Χριστό κανείς ξεκουράζεται, γιατί ο άνθρωπος είναι πλασμένος για το Θεό! Εκεί είναι το φυσικό του, να βρίσκεται με το Θεό...»

«Ο άνθρωπος που απομακρύνεται από το Θεό υποφέρει και πιο πολύ απ’ όλους υποφέρει ο Σατανάς.»

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=57009 

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Το καλοκαίρι δίχως άντρες

Το καλοκαίρι δίχως άντρες
Μυθιστόρημα
Το καλοκαίρι δίχως άντρες

Συγγραφέας: Hustvedt Siri
Εκδότης: Πατάκης
Μετάφραση: Παπαδημητρίου, Χίλντα
Αριθμός Σελίδων: 262
Έτος Έκδοσης: 07-2012



Τιμή biblioasi.gr: 12,60€


Στα καλά καθούμενα, ο από τριακονταετίας σύζυγός σου σου ζητάει να κάνετε μια ανάπαυλα στον γάμο σας, για να απολαύσει το πάθος του για μια νεαρή Γαλλίδα. Τι κάνεις εσύ:
α) Υποθέτεις ότι είναι μια περαστική περιπέτεια και πας με τα νερά του;
β) Δηλώνεις έξαλλη τη διάλυση του γάμου σας;
γ) Καταρρέεις;
δ) Αποσύρεσαι σ ένα ασφαλές καταφύγιο και ανασυντάσσεις τις δυνάμεις σου;

Η Μία Φρέντρικσεν καταρρέει στην αρχή, μετά μετακομίζει για το καλοκαίρι σε μια μικρή πόλη της Μινεσότα όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Εκεί μαίνεται κι αφρίζει, και θρηνεί για την κακοτυχία της ως παρατημένη σύζυγος. Σταδιακά όμως, παρασύρεται από τη ζωή των ανθρώπων γύρω της: τη μητέρα της και τις φιλενάδες της, μια παρέα από δυναμικές χήρες· τη νεαρή γειτόνισσά της που έχει δύο μικρά παιδιά κι έναν φωνακλά, εριστικό σύζυγο· και τις διαβολικές έφηβες στις οποίες κάνει ένα σεμινάριο ποίησης.

Προκλητικό, καυστικό και εξαιρετικά ευφυές, το "Καλοκαίρι δίχως άντρες" είναι μια απολαυστική ολοζώντανη ιστορία που μιλάει για τις γυναίκες και τα κορίτσια, τον έρωτα και τον γάμο, και τον πανάρχαιο πόλεμο ανάμεσα στα φύλα.

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_81&products_id=179562 

Χερσότοπος

Χερσότοπος
Χερσότοπος

Συγγραφέας: Ivan Sergeevic Turgenev
Εκδότης: Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Μετάφραση: Σαραντόπουλος, Αντρέας
Αριθμός Σελίδων: 416
Έτος Έκδοσης: 07-2012



Τιμή biblioasi.gr: 16,30€


Ο "Χερσότοπος" (1877) είναι το τελευταίο μυθιστόρημα της μεγάλης παρακαταθήκης που άφησε ο Τουργκένιεφ. Αμέσως πριν από τη συγγραφή του, ο δημιουργός του ζούσε εκτός Ρωσίας. Τα προηγούμενα έργα του είχαν επικριθεί σε μεγάλο βαθμό, και μάλιστα λέγεται ότι ο Ντοστογιέφκσυ έκανε λόγο με καυστικό τρόπο για αποκοπή του Τουργκένιεφ από την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε τότε στη Ρωσία. Έτσι, ο Τουργκένιεφ μέσω του "Χερσότοπου", που έμελλε να αποτελέσει το κορυφαίο έργο του, σκόπευε να αποδείξει ότι είναι γνώστης της κατάστασης που υπήρχε στη χώρα του, ιδίως σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Οι χαρακτήρες, οι ιδέες και το ύφος του κειμένου είναι οικεία σε όσους αναγνώστες έχουν εξοικειωθεί με προηγούμενα έργα του συγγραφέα, όπως το "Πατέρες και παιδιά". Ο βασικός χαρακτήρας του Χερσότοπου, ο Νιεζντάνοφ (που το όνομα του σημαίνει "απρόσμενος"), νόθος γιος Ρώσου αριστοκράτη, είναι ένας από τους νεαρούς ιδεαλιστές που εργάζονται για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του απλού λαού και της αριστοκρατίας. Μέσω των χαρακτήρων αυτών ο Τουργκένιεφ διατυπώνει τις σκέψεις του σχετικά με την κοινωνική μεταρρύθμιση και την παράδοση, την κινητικότητα και τη στασιμότητα.

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_81&products_id=179554 

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Γυμνή μπροστά σου

Γυμνή μπροστά σου
Γυμνή μπροστά σου

Συγγραφέας: Ντέι Σίλβια
Εκδότης: Τουλίπα
Αριθμός Σελίδων: 440
Έτος Έκδοσης: 07-2012


Τιμή biblioasi.gr: 15,29€


Ο Γκίντεον Κρος μπήκε στη ζωή μου
σαν αστραπή που σκίζει το σκοτάδι…

Ήταν δυναμικός, όμορφος, καυτός. Με τραβούσε κοντά του,
όπως κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει στη ζωή μου.
Λαχταρούσα το άγγιγμά του, το φιλί του,
αν και ήξερα ότι έπαιζα με τη φωτιά.
Η ψυχή μου ήταν κατεστραμμένη κι αυτός
την άνοιξε και τη διάβασε με τόση ευκολία.

Ο Γκίντεον ήξερε. Είχε τους δικούς του δαίμονες να τον βασανίζουν. Θα γινόμασταν ο ένας ο καθρέφτης του άλλου καθώς θα προσπαθούσαμε να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να παλέψουμε με τα πάθη και τις επιθυμίες μας.
Ο έρωτάς του με μεταμόρφωσε. Ήμουν αποφασισμένη να μην αφήσω το παρελθόν μου και τα σκοτεινά μυστικά του Γκίντεον να μας χωρίσουν. Ήμουν δική του και ήταν δικός μου – για πάντα!

Το διεθνές bestseller ΓΥΜΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ (Bared to you) της Σίλβια Ντέι είναι το 1ο μέρος της τριλογίας Crossfire.

Τα 2 επόμενα βιβλία της σειράς θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Τουλίπα μέσα στο 2013

Amazon’s “Καλύτερα βιβλία της χρονιάς μέχρι τώρα”
NY Times bestseller list
USA Today bestseller list

Το βιβλίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το BOOKLIST, ROMANCE NOVEL NEWS, DEARAUTHOR.COM, USA TODAY HAPPY EVER AFTER BLOG, NIGHT OWL REVIEWS

Όταν μιλάμε για τη δημιουργία καυτής ατμόσφαιρας και απίστευτης σεξουαλικής έντασης, η Ντέι δεν έχει αντίπαλο

Booklist

Το ΓΥΜΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα παρόμοιο μυθιστόρημα, καθώς διαθέτει χαρακτήρες αυθεντικούς που προσπαθούν να διαχειριστούν την οδύνη και την ηδονή με εντιμότητα

Joyfully reviewed

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_81&products_id=179545


Ντέι Σίλβια

Η ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΕΪ είναι η αγαπημένη συγγραφέας χιλιάδων αναγνωστών, με περισσότερα από δώδεκα μυθιστορήματά της να φιγουράρουν στις λίστες των μπεστ σέλερ στους New York Times Κατά καιρούς οι κριτικοί έχουν περιγράψει την ανάγνωση των βιβλίων της ως μια «συναρπαστική περιπέτεια» ή ως «αμαρτωλή απόλαυση»

Οι ιστορίες της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ η ίδια έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία για τις ρομαντικές ιστορίες της, τόσο από επιτροπές κριτικών όσο και από τους αναγνώστες Επίσης, βρέθηκε επανειλημμένα στις βραχείες λίστες για το κορυφαίο βραβείο ρομαντικής λογοτεχνίας των ΗΠΑ

Είναι σύζυγος και μητέρα δυο παιδιών Για απευθείας επικοινωνία με τη συγγραφέα, μπορείτε να επισκεφθείτε την προσωπική της ιστοσελίδα, wwwsylviadaycom, καθώς και τη σελίδα της στο facebook, wwwfacebookcom/AuthorSylviaDay, ή να την ακολουθήσετε στο twitter: wwwtwittercom/SylDay


Βιβλιογραφία
Γυμνή μπροστά σου    
 http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=70853

Η Λογοτεχνία του διαδικτύου στο μικροσκόπιο μαθητών

ΕΡΕΥΝΑ, «Λογοτεχνία και Διαδίκτυο» : Μια σχέση …στοργής,
Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος, «Οι μαθητές κατάλαβαν ότι το διαδίκτυο είναι μια καλή αγορά»
Σε μια εποχή που οι χρήστες του διαδικτύου
αυξάνονται και πληθύνονται επί της γης ενώ οι λογοτεχνικές  ιστοσελίδες πολλαπλασιάζονται με  ραγδαίους ρυθμούς, μια ομάδα μαθητών από τη Θεσσαλονίκη με την καθοδήγηση του καθηγητή της , αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα. Συγκεκριμένα είκοσι μαθητές και μαθήτριες της πρώτης τάξης του Λυκείου  του Αμερικανικού Κολεγίου “Ανατόλια” με την καθοδήγηση του καθηγητή τους και συγγραφέα Τάσου Αγγελίδη -Γκέντζου ξεκίνησαν και έφεραν εις πέρας μια έρευνα που θα ζήλευαν επαγγελματίες –αναλυτές! Θέμα της: Λογοτεχνία και Διαδίκτυο . Οι μαθητές έβαλαν στο μικροσκόπιο τη νέα αυτή και …θυελλώδη «σχέση» μεταξύ της Λογοτεχνίας και του Διαδικτύου και από τα …εργαστηριακά ευρήματα προέκυψε ότι πρόκειται για μια ισχυρή … «σχέση στοργής»  που σίγουρα λειτουργεί προς όφελος εκδοτών και συγγραφέων.  Αν λειτουργεί και προς όφελος των αναγνωστών είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία και εξαρτάται  από την ποιότητα και  το βάθος των προθέσεων και αισθημάτων!…
Της Ελπίδας Πασαμιχάλη
Το BOOK BAR μίλησε με τον εμπνευστή αυτής της πρωτοποριακής  πρωτοβουλίας , τον καθηγητή και συγγραφέα Τάσο Αγγελίδη – Γκέντζο για την υλοποίηση και τα συμπεράσματα της Έρευνας των μαθητών, που αφορούν τις Αλήθειες αλλά και τα Ψέματα της Λογοτεχνίας στο  Διαδίκτυο.  Όπως επισημαίνει ο ίδιος στη συνέντευξη που ακολουθεί: «Τα παιδιά κατάλαβαν  πως το διαδίκτυο είναι μια καλή αγορά, μέσα στην οποία όλοι – καλοί, κακοί, λιγότερο καλοί – διαλαλούν με ευθύ ή πλάγιο τρόπο την πραμάτεια τους!» 

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα γι αυτή την έρευνα και πως ανταποκρίθηκαν οι μαθητές  όταν άκουσαν το θέμα;
Η ιδέα ήταν δική μου. Ήθελα να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου – δε νομίζω πως το πέτυχα – αυτή την τόσο ιδιόμορφη σχέση της λογοτεχνίας και των λογοτεχνών πάσης φύσεως με τον χώρο του διαδικτύου. Πρότεινα λοιπόν στα παιδιά το συγκεκριμένο θέμα κι αυτά αποφάσισαν πως ήταν κάτι που θα είχε ενδιαφέρον. 
«Αυτοί οι μαθητές είναι περισσότερο
υποψιασμένοι από πολλούς χρήστες
του διαδικτύου»
 Πόσοι μαθητές συμμετείχαν και από ποιες τάξεις; Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;
Στην έρευνα συμμετείχαν 18 μαθήτριες και δύο μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου  του Αμερικανικού Κολεγίου “Ανατόλια”, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Τα παιδιά συνέταξαν πολλά ερωτηματολόγια με πάρα πολλές ερωτήσεις τα οποία μοιράστηκαν στις τάξεις και συμπληρώθηκαν από μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου του σχολείου μας. Μία ομάδα επισκέφτηκε το  δημοτικό μας σχολείο, μια άλλη μίλησε με πανεπιστημιακούς, με συγγραφείς, με κριτικούς της λογοτεχνίας και με υπεύθυνους κεντρικών βιβλιοπωλείων. Τα ονόματα μπορεί κάποιος να τα αναζητήσει στην έρευνα την οποία έχουμε αναρτήσει στη Λογοτεχνική μας Εφημερίδα (www.logotexniki.com ). Επίσης αρκετοί συγγραφείς  – μέσω μιας σελίδας που είχαμε ανοίξει στο διαδίκτυο – συμπλήρωσαν ανώνυμα κάποια  ερωτηματολόγια.
 Ποια είναι η σχέση των μαθητών με το διαδίκτυο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας;
Η σχέση τους με το διαδίκτυο πάρα πολύ καλή! Η σχέση τους όμως με τη λογοτεχνία μέσω του διαδικτύου ή με τη διαδικτυακή λογοτεχνία σχεδόν ανύπαρκτη! Αυτό έχει την εξήγησή του. Στη διδασκαλία του μαθήματος της λογοτεχνίας – αλλά και άλλων μαθημάτων – ελάχιστα χρησιμοποιούμε οι διδάσκοντες το διαδίκτυο. Η έλλειψη των υποδομών είναι φανερή! Η δικιά μας γενιά έμαθε να δουλεύει με τετράδιο, πίνακα και σημειώσεις… 
 Πώς προσδιορίστηκαν τα όρια ανάμεσα στην βιβλιοπαρουσίαση και την βιβλιοκριτική;
Πάρα πολύ δύσκολα! Ξέρουμε πως μια βιβλιοπαρουσίαση μπορεί να είναι μία μεταμφιεσμένη βιβλιοκριτική. Τα παιδιά είδαν και κατανόησαν πως είναι να παρουσιάζεις ένα βιβλίο μέσα σε πέντε γραμμές και πως μέσα σε δεκαπέντε. Πρόσεξαν τη χρονική στιγμή που επιλέγει ο γράφων για να κάνει την βιβλιοπαρουσίαση… Αναζήτησαν αιτίες , σκοπούς, αποτελέσματα… Με δυο λόγια αυτοί οι είκοσι μαθητές είναι περισσότερο υποψιασμένοι – και πολύ καχύποπτοι – από πολλούς χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι επιδιώκουν να ενημερωθούν για τα λογοτεχνικά πράγματα…
«Η κριτική είναι διαφήμιση! Και το δυσάρεστο είναι
πως και η κακή κριτική είναι διαφήμιση!»
Προσδιορίστηκαν όρια ανάμεσα στην κριτική και στη διαφήμιση ή τη δυσφήμιση ενός βιβλίου; Αν ναι, ποια είναι αυτά σύμφωνα με την έρευνα;
Η κριτική είναι διαφήμιση! Αν εσείς πείτε δυο καλά λόγια για ένα δικό μου βιβλίο, εμμέσως αυτό διαφημίζεται. Το δυσάρεστο είναι πως και η κακή κριτική είναι διαφήμιση και μάλιστα πιο “καλή” διαφήμιση από την καλή κριτική! Ακούγεται το βιβλίο… και ο «όχλος» διχάζεται… Κάποιοι θα “την πέσουν” στον “κριτικό” και το βιβλίο θα ακουστεί… Πολλοί ίσως το αγοράσουν και από περιέργεια…
«Τα παιδιά κατάλαβαν πως το διαδίκτυο
είναι μια καλή αγορά μέσα στην οποία όλοι –καλοί, κακοί-
διαλαλούν την πραμάτεια τους»

Ποιος είναι ο ρόλος του διαδικτύου για την προβολή – διαφήμιση της λογοτεχνίας σύμφωνα με την έρευνα;
Οι συγγραφείς – γνωστοί, περισσότερο γνωστοί, λιγότερο γνωστοί – δε θέλουν να ομολογήσουν πως στο διαδίκτυο βρίσκονται κυρίως για να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους. Οι εκδότες βεβαίως πιστεύουν πως η παρουσίαση των βιβλίων γίνεται με σκοπό την ενημέρωση του αναγνώστη! Κόσμος αγγελικά πλασμένος! Κατάλαβαν ευτυχώς τα παιδιά πως το διαδίκτυο είναι μια καλή αγορά μέσα στην οποία όλοι – καλοί, κακοί, λιγότερο καλοί – διαλαλούν με ευθύ ή πλάγιο τρόπο την πραμάτεια τους!
 Διερευνήθηκε η απήχηση του διαδικτύου στο αναγνωστικό κοινό σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα; Αν ναι, σε ποια συμπεράσματα κατέληξε;
Από την έρευνα προκύπτει πως το μαθητικό αναγνωστικό κοινό τα βιβλία που διάβασε  δεν τα επέλεξε μέσα από τις διάφορες σελίδες τους διαδικτύου. Οι μεγαλύτεροι – και κυρίως οι γυναίκες – επιλέγουν βιβλία μέσα από τις σελίδες του διαδικτύου. Υπάρχουν διάφορες ομάδες στο Facebook – μερικές μάλιστα τις έχουν συγγραφείς ή φίλοι συγγραφέων – οι οποίες ασχολούνται με το βιβλίο! Μελετήσαμε στην τάξη αυτές τις ομάδες… Εκεί αναγνώστες λένε τα βιβλία που διάβασαν και τους άρεσαν… Τα παιδιά κατάλαβαν πως υπάρχει ανακύκλωση – μερικές φορές εξόφθαλμη και άκρως ενοχλητική – βιβλίων και προσώπων! Για να μη παρεξηγηθώ από τους αναγνώστες σας, έχω κι εγώ μια ομάδα στο διαδίκτυο με το όνομά μου! Γράφω μόνο για τα βιβλία μου και για μένα… Για κανέναν άλλο! Δεν κρύβομαι από τους αναγνώστες!  Έχω την δυνατότητα να προβάλω τη δουλειά μου και την προβάλω…
«Για το θέμα της γυναικείας λογοτεχνίας,
τα παιδιά βρήκαν ένα τείχος!»
 Υπάρχουν διαφορές στη διαδικτυακή συμπεριφορά και τις αναγνωστικές προτιμήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών;  Αν ναι, ποιες είναι οι κυριότερες;
Σαφώς και υπάρχουν! Η τέταρτη ομάδα ασχολήθηκε με το μέγα θέμα που προκύπτει από την ερώτησή σας. Όταν τα παιδιά έστελναν σε συγγραφείς και σε εκδοτικούς οίκους ερωτηματολόγια που αναφέρονταν στη “γυναικεία λογοτεχνία” έβρισκαν απέναντι τους ένα τείχος! Προσπαθούσαν να πείσουν… πως δεν υπάρχει γυναικεία λογοτεχνία! Δηλαδή όλα αυτά τα βιβλία που μιλάνε για έρωτες τρελούς και πάθη και ξανθούς ψηλούς γόηδες, τα διαβάζει ο κύριος που πάει στο καφενείο και όχι η κυρία που μένει μόνη στο σπίτι χωρίς να είναι επιλογή της; Είναι σα να μου λένε πως η πλειονότητα των γυναικών βλέπει ποδόσφαιρο και μάλιστα μαλώνει με τους άνδρες του σπιτιού… γιατί εκείνοι καίγονται να δουν βραζιλιάνικα σήριαλ! Μπορούμε να πούμε πολλά… Δεν υπάρχει λόγος! Πολλοί βαφτίζουμε μόνοι μας τις λέξεις, τα νοήματα και τις ιδέες με άλλα ονόματα για να μπορέσουμε να τα αντέξουμε! 
Από  τις έρευνες του ΕΚΕΒΙ για την αναγνωστική συμπεριφορά φαίνεται ότι οι γυναίκες διαβάζουν περισσότερη λογοτεχνία  από τους άνδρες. Προέκυψε κάποιο ανάλογο συμπέρασμα από την έρευνα των μαθητών;
Επιβεβαιώθηκε το παραπάνω συμπέρασμα! Τα ποσοστά του Ε.ΚΕ.ΒΙ. για τους άνδρες και τις γυναίκες δεν απέχουν και πολύ! Καταλάβαμε πως είναι μεγαλύτερη η ψαλίδα της διαφοράς…
info@bookbar.gr

"Μαθήματα Αγάπης"

"Μαθήματα Αγάπης"
"Μαθήματα Αγάπης"

Συγγραφέας: Βούλγαρη Μαίρη
Εκδότης: Του Ιδίου / Της ιδίας
Αριθμός Σελίδων: 656
Έτος Έκδοσης: 04-2010


Τιμή biblioasi.gr: 23,00€


Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η σκηνοθέτης έχει πάντα τον πρώτο λόγο και αυτή είναι μόνο η ζωή! Ποιός γράφει όμως το σενάριο; Πού βρίσκει τόση φαντασία αλήθεια, τόση ευρηματικότητα!

Ήξερε πως θα τον αναγνώριζε με μια μάτια ανάμεσα στο πλήθος. Μα και εκείνος θα την γνώριζε, θα ανταμώνανε, σαν παλιοί γνώριμοι από μια άλλη ζωή πού αγαπήθηκαν με πάθος και έπρεπε να βρεθούν ξανά. Μεταφυσική αναζήτηση, μιας καρμικής σχέσης, μιας συνέχειας που κάποτε, δυστυχώς ή ευτυχώς θα επιβεβαιωνόταν. Ήταν αυτός που έψαχνε, όπως ακριβώς τον είχε φαντασθεί, στα κοριτσίστικα όνειρα της, για να ζήσει μαζί του το παραμύθι της μεγάλης, της μοναδικής αγάπης κι αν ήταν, γιατί όχι, να πέθαινε για αυτήν! Πρώτος την αναγνώρισε ? Άγγελος, με μια ματιά και από ’κείνη τη μέρα έγινε η σκιά της. Πώς να πιστέψει πως μετά από τόση αναμονή, το ζούσε αληθινά και δεν ήταν μια ψευδαίσθηση του παραμυθιού που έφτιαξε μόνη της; Μπορεί να ήταν ένα όμορφο ψέμα ή μήπως είχε την δύναμη να πραγματοποιεί τις ευχές της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τα εισαγωγικά στον τίτλο δεν είναι διακοσμητικά, αλλά κυριολεκτικά.
Είναι ένα σκωπτικό χαμόγελο! Υποδεικνύουν την αβεβαιότητα και τα καταργημένα αυτονόητα ...
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η σκηνοθέτης έχει πάντα τον πρώτο λόγο και αυτή είναι μόνο η ζωή! Ποιος γράφει όμως το σενάριο; Πού βρίσκει τόση φαντασία αλήθεια, τόση ευρηματικότητα;
Κάποιες στιγμές έχουμε το πλεονέκτημα να «επιλέγουμε» τους ρόλους μας, αν βέβαια έχουμε τη δύναμη να διεκδικούμε, να λέμε τα «όχι» μας, να πιστεύουμε στα «θέλω» μας και να σεβόμαστε την ψυχή μας. Οι άλλοι, ανήμποροι σέρνονται και παρασέρνονται, άβουλοι στη δύνη των γεγονότων.
Πριν φύγει η Λήδα (η ηρωίδα μου), για να πραγματοποιήσει το τελευταίο όνειρό της ζωής της ταξιδεύοντας στον κόσμο, μου χάρισε τα τετράδια της, για να γράψω αυτό το βιβλίο. Στις σελίδες του άδειαζε την ψυχή της και αράδιαζε γεγονότα.
Είναι μια απόλυτα αληθινή ιστορία.
Τα πρόσωπα του βιβλίου ζουν ανάμεσά μας. Κάποιοι έφυγαν για πάντα. Άλλαξα τα ονόματα τους και ότι άλλο έπρεπε για να προστατεύσω την ανωνυμία τους. Δεν άγγιξα την προσωπική τους ζωή, παρά μόνο αν είχε άμεση σχέση με την ηρωίδα.
Πολλοί αναρωτήθηκαν το γιατί. Τα σκάνδαλα βλέπετε στην εποχή μας είναι στοιχείο επιτυχίας! Όμως δεν ήθελα τέτοια. Το γιατί θα το βρείτε στις σελίδες του βιβλίου.
Είναι πολλά πράγματα που δεν πωλούνται μα ούτε αγοράζονται. Αυτά είναι τα ακριβά, τα σπάνια, αυτά που φέρνουν ευτυχία, μα γεμίζουν και την ψυχή μας. Δεν διεκδικώ τον τίτλο της συγγραφέως. Αυτός ανήκει στη ζωή. Απλά διηγούμαι ότι είδα από το παράθυρο που μου άνοιξε.
Αποφεύγω την κριτική προσώπων και γεγονότων. Αφήνοντας αυτό το δικαίωμα στον αναγνώστη. Είναι η ενεργή συμμετοχή του στα τεκταινόμενα. Βάζει κι αυτός το λιθαράκι του. Διαπιστωμένο ότι ο καθένας, διαβάζει, κρίνει, ενεργεί ή αποφασίζει διαφορετικά, ανάλογα τον ψυχισμό και τα βιώματά του.
Ο καθένας από εσάς, θα δώσει άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στους ήρωες και θα βγάλει εντελώς δικά του συμπεράσματα.
Όλα είναι υποκειμενικά κι αυτό είναι στοιχεία ελευθερίας.
Αποφεύγω επίσης την περιττή φιλολογία, σκόπιμα, καλώς ή κακώς, κρίνοντας εξ ιδίων.
Με ενοχλεί η απεραντολογία και η αμπελοφιλοσοφία, όταν διαβάζω και όλο γυρίζω σελίδες, μέχρι να φτάσω στην καρδιά του θέματος, εκεί που αρχίζει η δική μου συμμετοχή.
Η κρίση της συγγραφέως (αν ενδιαφέρει τον αναγνώστη) θα βγει από το λόγο του.
Είμαστε όπως γράφουμε.
Τα αποσπάσματα που είναι μέσα σε εισαγωγικά, είναι των ηρώων.
Ήταν ο μόνος τρόπος, να αποδώσω αυθεντικά, αληθινά συναισθήματα.
Το βιβλίο γράφτηκε για:

- τα παιδιά που μεγαλώνουν βιαστικά, βίαια.

- εκείνα που δεν θα μεγαλώσουν ποτέ.

- στις γυναίκες που θα γίνουν μάνες.

- τη Φιλία.

(Μαίρη Βούλγαρη)

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=168264


Βούλγαρη Μαίρη

Συνήθως εδώ γράφουν το βιογραφικό του συγγραφέα πάντα σε τρίτο πρόσωπο.
Εγώ προτίμησα άμεσα, σε πρώτο πρόσωπο, είναι πιο οικείο!
Θα μπορούσα να έχω γεννηθεί παντού, το σύμπαν είναι άπειρο!
Έτυχε να γεννηθώ στο μεγάλο χωριό που το λένε Αθήνα, και υπάρχω ανάμεσά σας, όπως και τα πρόσωπα του βιβλίου!
Αν και έχω γράψει αρκετά βιβλία, χρειάσθηκα την παρότρυνση πολλών και χρόνια, να με πείσουν, πως αξίζει να βγουν, πως δεν θα γεμίζουν απλά το ράφι... Πως κάτι θα μείνει από την ανάγνωσή τους θετικό. Άν ρίξετε μια ματιά στον πρόλογο θα καταλάβετε το γιατί...
Έτσι αποφάσισα να βγει το πρώτο και έπονται τα υπόλοιπα...
Δεν είναι ανώδυνο, ούτε απαισιόδοξο, γιατί πάντα υπάρχει μια λύση για όλα, όταν γνωρίζεις, όταν δεν φοβάσαι να βρεις την αιτία.
Αλλά μπορεί να αφήσει και σε σας μια χαρακιά στην καρδιά...
Φυσικά αυτό θα το επιβεβαιώσετε ή όχι εσείς. Εσείς σαν τελικοί αποδέκτες, έχετε τον πρώτο και τελευταίο λόγο!

 http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=66958

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

BIBLIOASI.GR




                                     http://www.biblioasi.gr/index.php




H biblioasi
Η biblioasi ιδρύθηκε το 2008 αποκλειστικά ως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο  ( e-shop), χωρίς φυσικό βιβλιοπωλείο.
Με σκοπό την πώληση βιβλίων μέσω του διαδικτύου (on line) και  κάνοντας  τη γνώση  μας για το βιβλίο, εργαλείο για τον απλό μα και τον απαιτητικό αναγνώστη.
Με πάνω από 170,000 καταχωρημένα βιβλία, σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ικανοποιεί είτε πρόκειται για νέο βιβλίο είτε για παλαιό  και σπάνιο βιβλίο.
Χρησιμοποιώντας σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου,  τόσο από άποψη ασφάλειας δεδομένων και συναλλαγών- πληρωμών όσο και από άποψη άνετης και γρήγορης πλοήγησης, θα απολαύσετε την παραμονή σας στο biblioasi.gr, ένα από τα καλύτερα ελληνικά on line βιβλιοπωλεία.
Αποστέλλουμε τα βιβλία, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλες της υπόλοιπες χώρες.
Τα βιβλία διατίθενται αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού μας βιβλιοπωλείου.

 Τηλέφωνο 2103807025

 Μόλις κυκλοφόρησε , νέες κυκλοφορίες ,  bookshop, bookstore, e-bookstore, e-shop, greek, books, best, sellers,Books, Bookshop, Greece, Βιβλία, Βιβλιοπωλείο

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο πρωτομάστορας

Ο πρωτομάστορας
Η θυσία
Ο πρωτομάστορας

Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Εκδότης: Καζαντζάκης Εκδόσεις
Επιμέλεια: Σοφιανού, Ευαγγελία
Αριθμός Σελίδων: 184
Έτος Έκδοσης: 06-2012



Τιμή biblioasi.gr: 17,25€


Ο "Πρωτομάστορας" του Νίκου Καζαντζάκη δεν είναι ο ικανός πλην συμβατικός τεχνίτης τής λαϊκής παράδοσης, και η Σμαράγδα, η αγαπημένη Γυναίκα που χτίζεται στα πελέκια τού γιοφυριού, δεν είναι η συμβατική και "με στεφάνι" κυρά του. Ο Έρωτάς τους τολμά να αψηφήσει τη μικροψυχία τού υποταγμένου και ζηλόφθονου κοινωνικού περίγυρου· ωστόσο, στην παλαίστρα των Μεγάλων Έργων ηττάται από τον Θάνατο, ο οποίος συνθλίβει αλύπητα τη νεανική ματαιοδοξία -όχι, όμως, και την Αγάπη. Ο Καζαντζάκης, με ματιά ιδιαίτερη, μεταπλάθει πρωτοποριακά τον κλασσικό θρύλο τού Γιοφυριού τής Άρτας (που υφίσταται και σε παραδόσεις άλλων λαών), εξακοντίζοντάς τον σε νέα ύψη.

Για τη σύγχρονη, αναθεωρημένη έκδοση του έργου -Εκδόσεις Καζαντζάκη (Πάτροκλος Σταύρου), Αθήνα 2012- βασισθήκαμε κυρίως στην έκδοση των Παναθηναίων, ελέγχοντας, ωστόσο, παράλληλα και το χειρόγραφο του δράματος, όπως υποβλήθηκε στον Λασσάνειο Διαγωνισμό και φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη τής Ελλάδος. Χάρη στην ευγενή και αποτελεσματική συνεργασία των υπευθύνων τής Εθνικής Βιβλιοθήκης, μπορέσαμε στη νέα αυτή έκδοση να περιλάβουμε, επίσης, προσαρμοσμένη αναπαραγωγή των σελίδων ολόκληρου του χειρογράφου τού Πρωτομάστορα.

Ο εξαίρετος θεατρολόγος Βάλτερ Πούχνερ, Ομότιμος Καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ενδιαφέρουσα και περιεκτική Εισαγωγή του κατατοπίζει έγκυρα για την ιστορία, τη μορφή και τη σημασία τού νεανικού αυτού δράματος του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και για τη σχετική βιβλιογραφία.

Στο Επίμετρο του βιβλίου, τέλος, παρατίθεται το διαφωτιστικό για την αισθητική και τις ιδέες τής εποχής κείμενο της Εκθέσεως περί του Λασσανείου Δραματικού Διαγωνισμού, όπως αναγνώσθηκε από τον Σ. Κ. Σακελλαρόπουλο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την 16η Μαΐου 1910. Έτσι, ο σύγχρονος αναγνώστης έχει την ευκαιρία να δει πώς αντίκρυσε το συγκεκριμένο καζαντζακικό έργο (αλλά και τα έργα που το "ανταγωνίσθηκαν") η Επιτροπή στης οποίας την κρίση υπεβλήθη.

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=179266

Πενήντα αποχρώσεις του γκρι

Πενήντα αποχρώσεις του γκρι
Πενήντα αποχρώσεις του γκρι

Συγγραφέας: James E. L.
Εκδότης: Πατάκης
Μετάφραση: Σπερελάκη, Τιτίνα
Αριθμός Σελίδων: 704
Έτος Έκδοσης: 07-2012


Τίτλος πρωτοτύπου:Fifty Shades of Grey

Τιμή biblioasi.gr: 16,11€


Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια. Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της — ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν.

Αφελής και αθώα, η Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα. Και, όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα περισσότερο.

Όμως ο Γκρέι βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέι κρατά κρυμμένα...

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_81&products_id=179381

Ορχάν, στην αυλή των Παλαιολόγων

Ορχάν, στην αυλή των Παλαιολόγων
Ορχάν, στην αυλή των Παλαιολόγων

Συγγραφέας: Μπάρτζης Γιάννης
Εκδότης: Σταμούλης Αντ.
Αριθμός Σελίδων: 320
Έτος Έκδοσης: 06-2012



Τιμή biblioasi.gr: 15,34€


- Γιατί άραγε ο Τούρκος Ορχάν βρίσκεται στην αυλή των Παλαιολόγων και αγωνίζεται στα τείχη της Κωνσταντινούπολης μαζί με τους Ρωμιούς, να μην πέσει η Πόλη στα χέρια του στενού του συγγενή, Μωάμεθ;
- Γιατί μετάνιωσαν τόσο γρήγορα, όσοι υπέγραψαν στη Φλωρεντία για την Ένωση των εκκλησιών υποτασσόμενοι στη Δύση και στον Πάπα; Γιατί στις λοιδορίες του πλήθους δήλωναν δημοσίως: "Η χειρ αύτη υπέγραψεν... κοπήτω!"
- Πώς βίωσε ένας ευγενής, αλλοεθνής και αλλόθρησκος, την οδυνηρή πορεία των Παλαιολόγων, από το "μνημόνιο" της Φλωρεντίας ως την άλωση της Πόλης.
- Μια συγκλονιστική μυθιστορία (στοιχεία φαντασίας και μύθου παράλληλα με κορυφαίες ιστορικές στιγμές και πλάι σε πρόσωπα των θρύλων της Ρωμιοσύνης)
- Η ιστορία μιας απέλπιδος πολιτικής και ενός μοιραίου έρωτα στα χρόνια των τελευταίων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου.

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_30&products_id=179293

Φεβρουάριος

Φεβρουάριος
Μυθιστόρημα
Φεβρουάριος

Συγγραφέας: Γεωργακόπουλος Θοδωρής
Εκδότης: Καστανιώτης
Αριθμός Σελίδων: 352
Έτος Έκδοσης: 07-2012


Τιμή biblioasi.gr: 14,38€


Τον Φεβρουάριο του 2011 ένας νέος άνδρας χάνει τη γυναίκα του σε τροχαίο ατύχημα. Ένα χρόνο αργότερα αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για την απώλειά της, αλλά και για την απώλεια της δουλειάς του, του μέλλοντός του, της ταυτότητάς του, για την απώλεια κάθε ελέγχου στη ζωή του, για τις απότομες και μεγάλες απώλειες μιας χώρας ολόκληρης. Έχει, βεβαίως, τους δικούς του, προσωπικούς λόγους που γράφει. Όπως έχει και μυστικά να αποκαλύψει, από εκείνα που μόνο σ’ ένα μήνα σαν αυτόν, τον Φεβρουάριο του εξαγνισμού, μπορούν να φανερωθούν.

Ο Φεβρουάριος ήταν ένα πρωτοφανές εγχείρημα «δημόσιας» συγγραφής: κάθε μέρα και επί έναν μήνα ο συγγραφέας ανέβαζε το κεφάλαιο που ολοκλήρωνε στο www.februarios.com, ενώ οι αναγνώστες το διάβαζαν και το σχολίαζαν. Το γεγονός αυτό, καθώς και το ότι διαδραματίζεται σε μια Ελλάδα πραγματική, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες δόσεις αλήθειας να περνούν μέσα στο κείμενο, όπως μια ξαφνική νεροποντή, τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο εμπρησμός δεκάδων κτηρίων στην πόλη, η ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου από τη Βουλή, ο εκτροχιασμός μιας κοινωνίας προς έναν αβέβαιο προορισμό.

Ένα από τα πιο ζωντανά και διαδραστικά λογοτεχνικά πειράματα που έχουν επιχειρηθεί ποτέ. Κατά τη διάρκειά του 15.000 αναγνώστες το έζησαν online περισσότερες από 100.000 φορές.

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_95&products_id=179373

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση

Επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση
Επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση

Συγγραφέας: Παναγιώτης Ε. Πετράκης
Εκδότης: Ευρασία
Αριθμός Σελίδων: 216
Έτος Έκδοσης: 06-2012



Τιμή biblioasi.gr: 13,50€


Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συλλογή θεμάτων που αφορούν την ανάδειξη της φύσης και της σημασίας της επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικά, ασχολείται με τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας ξεκινώντας με τη φύση της επιχειρηματικής ευκαιρίας, το πώς μπορεί να καλλιεργηθεί στις βασικές βαθμίδες της εκπαίδευσης και φθάνει μέχρι τη μετατροπή του ερευνητικού προϊόντος σε επιχειρηματικό προϊόν και τη διάθεσή τους στην αγορά.

 http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=22_71&products_id=179273

Καλλιέργειες φυτικών και εκτροφές υδρόβιων ζωικών οργανισμών

Καλλιέργειες φυτικών και εκτροφές υδρόβιων ζωικών οργανισμών
Καλλιέργειες φυτικών και εκτροφές υδρόβιων ζωικών οργανισμών

Συγγραφείς: Κλαουδάτος Σπύρος- Κλαουδάτος Δημήτρης
Εκδότης: Προπομπός
Αριθμός Σελίδων: 180
Έτος Έκδοσης: 04-2012



Τιμή biblioasi.gr: 36,00€


Οι υδατοκαλλιέργειες περιλαμβάνουν την εκτροφή ψαριών, καρκινοειδών, μαλακίων και άλλων υδρόβιων ζωικών οργανισμών καθώς και την καλλιέργεια υδρόβιων φυτών.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στηνεκτροφή των πλέον γνωστών ειδών ιχθύων καρκινοειδών και μαλακίων γλυκέων, υφαλμύρων και θαλασσίων υδάτων καθώς και στα δύο πλέον διαδεδομένα είδη καλλιεργούμενων θαλασσίων φυκών την Laminaria japonica και την Porfyra spp.

Η μαζική παραγωγή αυτών των ειδών αποτελεί την απόδειξη ότι η Υδατοκαλλιεργητική βιομηχανία μπορεί να καλλιεργήσει και εκθρέψει ένα πολύ μεγάλο αριθμό φυτικών και ζωικών ειδών, κατά συνέπεια μπορεί να καλύψει το χάσμα ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση, αυτών των προϊόντων που συνεχώς διευρύνεται, εξ’ αιτίας της στασιμότητας της αλιευτικής παραγωγής.

Παράλληλα αναφέρεται στα μέχρι τώρα αποτελέσματα σχετικά με την εκτροφή νέων ειδών ιχθύων, καρκινοειδών και μαλακίων καθώς ο κλάδος των υδατοκαλλιεργειών παρουσιάζει συνεχή αναπτυξιακή πορεία με την αύξηση της παραγωγής και τη διεύρυνση των εκτρεφόμενων ειδών καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου τελικού προϊόντος.

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=22_41&products_id=178211 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...