www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Τυροκομία

Τυροκομία
Χημεία - Φυσικοχημεία - Μικροβιολογία
Τυροκομία

Συγγραφέας: Εμμανουήλ Ανυφαντάκης
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Αριθμός Σελίδων: 606
Έτος Έκδοσης: 01-2004



Τιμή biblioasi.gr: 41,28€


Η δεύτερη έκδοση της "Τυροκομίας" καλύπτει κατά τρόπο πλήρη, θέματα που αφορούν, τις πρώτες ύλες και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των τυριών, τα στάδια της τυροκόμησης, τη χημεία, τη φυσικοχημεία, τη βιοχημεία, τη μικροβιολογία, την υγιεινή του γάλακτος και των τυριών και τις σύγχρονες εξελίξεις στην τυροκομία.
Σε κάθε περίπτωση, παρατίθενται οι σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές απόψεις και η σχετική πρόσφατη βιβλιογραφία, που επιτρέπουν στον αναγνώστη πλήρη κατανόηση των θεμάτων που παρουσιάζονται.
Η επιλογή των θεμάτων και ο τρόπος της παρουσίασής τους επιτρέπουν την εκτίμηση ότι θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα τόσο αυτών που σπουδάζουν το αντικείμενο της τυροκομίας στα πανεπιστήμιά μας όσο και αυτών που ασχολούνται με την παρασκευή των τυριών στις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας μας.
Περιεχόμενα:

Κεφάλαιο 1
Εισαγωγή
Ιστορία της Τυροκομίας 17
Παγκόσμια, Ευρωπαϊκή και Ελληνική Γαλακτοκομία 29
Ταξινόμηση των Τυριών 51
Νομοθεσία για τα Τυριά 57
Βιβλιογραφία 70

Κεφάλαιο 2
Το Γάλα της Τυροκόμησης

Παραγωγή του Γάλακτος στο Μαστό 75
Τα Συστατικά του Γάλακτος 80
Οργανοληπτικά και Φυσικοχημικά Χαρακτηριστικά του Γάλακτος 98
Τα Μικρόβια του Γάλακτος 106
Η Ποιότητα του Γάλακτος της Τυροκόμησης 114
Το Γάλα της Τυροκόμησης και οι Μαστίτιδες 122
Το Γάλα της Τυροκόμησης και τα Αντιβιοτικά 128
Προγράμματα Βελτίωσης της Ποιότητας του Γάλακτος 128
Το Πρόβειο και Γιδινό Γάλα 132
Ανίχνευση ενός Είδους Γάλακτος σε Άλλο 143
Βιβλιογραφία 151

Κεφάλαιο 3
Ένζυμα που Χρησιμοποιούνται στην Τυροκομία

Ένζυμα Πήξης του Γάλακτος 158
Ένζυμα για Αύξηση της Γεύσης και του Αρώματος των Τυριών... 175
Ένζυμα Προστασίας από Βουτυρική Ζύμωση 181
Ένζυμα Καταστροφής του Υπεροξειδίου του Υδρογόνου 181
Βιβλιογραφία 181

Κεφάλαιο 4
Μικροοργανισμοί που Χρησιμοποιούνται στην Τυροκομία

Τα Είδη και ο Ρόλος των Μικροοργανισμών που Χρησιμοποιούνται στην Τυροκομία 186
Οι Μικροβιακές Καλλιέργειες του Εμπορίου 196
Η Χρήση Οξυγαλακτικών Καλλιεργειών στο Τυροκομείο 199
Καλλιέργειες για τους Διάφορους Τύπους Τυριών 204
Έλεγχος Οξυγαλακτικών Καλλιεργειών 205
Οξυγαλακτικές Καλλιέργειες και Αντιβιοτικά 207
Οξυγαλακτικές Καλλιέργειες και Βακτηριοφάγοι 211
Ελαττώματα Οξυγαλακτικών Καλλιεργειών 214
Φυσικές Καλλιέργειες 215
Βιβλιογραφία 220

Κεφάλαιο 5
Το Αλάτι της Τυροκομίας

Ο Ρόλος του NaCl στα τυριά 223
Η Ποιότητα του NaCl 226
Τρόποι Αλατίσματος 228
Παράγοντες που Επηρεάζουν την Απορρόφηση NaCl από την Άλμη 232
Μειονεκτήματα των Τυριών που Σχετίζονται με την Άλμη 234
Παρασκευή και Διατήρηση της Άλμης 235
Ελαττώματα Άλμης 238
Τυριά με Μειωμένη Περιεκτικότητα Νατρίου 239
Βιβλιογραφία 239

Κεφάλαιο 6
Πρόσθετα και Τεχνολογικά Βοηθήματα Τυροκομίας

Στοιχεία Σχετικής Νομοθεσίας 241
Χρησιμοποιούμενα Πρόσθετα και Τεχνολογικά Βοηθήματα . 244
Βιβλιογραφία 261

Κεφάλαιο 7
Πήξη του Γάλακτος

Πήξη με Οξίνιση 263
Πήξη με Ένζυμα 267
Μικτή Πήξη 277
Βιβλιογραφία 278

Κεφάλαιο 8
Τα Τυροκομεία και ο Εξοπλισμός τους

Παραδοσιακά Τυροκομεία 282
Σύγχρονα Τυροκομεία 295
Γενικές Παρατηρήσεις 328
Βιβλιογραφία 329

Κεφάλαιο 9
Παρασκευή, Ωρίμαση και Συσκευασία των Τυριών

Στάδια της Τυροκόμησης 332
Ωρίμαση των Τυριών 360
Συντήρηση των Τυριών 363
Συσκευασία των Τυριών 364
Βιβλιογραφία 373

Κεφάλαιο 10
Βιοχημεία της Ωρίμασης των Τυριών

Το Φαινόμενο της Ωρίμασης των Τυριών 377
Βιοχημικές Μεταβολές κατά την Ωρίμαση των Τυριών 380
Αρωματικά Συστατικά των Τυριών 397
Επιτάχυνση της Ωρίμασης των Τυριών 399
Βιβλιογραφία 403

Κεφάλαιο 11
Η Απόδοση του Γάλακτος σε Τυρί

Παράγοντες που Επηρεάζουν την Απόδοση σε Τυρί 406
Η Απόδοση στην Πράξη 411
Πρόβλεψη της Απόδοσης του Γάλακτος σε Τυρί 414
Βιβλιογραφία 419

Κεφάλαιο 12
Το Τυρόγαλα

Παραγωγή Τυρογάλακτος 423
Τύποι Τυρογάλακτος 425
Σύσταση Τυρογάλακτος 426
Η Αξιοποίηση του Τυρογάλακτος 429
Βιβλιογραφία 445

Κεφάλαιο 13
Παθήσεις και Εχθροί των Τυριών

Ελαττώματα Εμφάνισης 449
Ελαττώματα Γεύσης 461
Εχθροί των Τυριών 465
Βιβλιογραφία 478

Κεφάλαιο 14
Παθογόνα και Τροφιμογενείς Ασθένειες από Γαλακτοκομικά

Listeria monocytogenes 481
Staphylococcus aureus 482
Salmonella sp 484
Clostridium botulinum 485
Yersinia sp 486
Brucellasp 487
Mycobacterium sp 488
Bacillus cereus 489
Escherichia coli 490
Αφλατοξίνες 490
Βιβλιογραφία 491

Κεφάλαιο 15
Σύγχρονες Εξελίξεις στην Τυροκομία

Η Τεχνολογία των Μεμβρανών στην Τυροκομία 493
Τυριά με Μειωμένη Λιποπεριεκτικότητα 511
Τροποποιημένα με Ένζυμα Τυριά 518
Απομιμήσεις Γαλακτοκομικών Προϊόντων 522
Τυριά χωρίς Επιδερμίδα 525
Βιβλιογραφία 529

Κεφάλαιο 16
Υγιεινή των Τυροκομείων

Το Τυροκομείο 535
Το Προσωπικό των Τυροκομείων 547
Το Νερό των Τυροκομείων 549
Τα Απόβλητα των Τυροκομείων και η Διαχείριση τους 556
Βιβλιογραφία 567

Κεφάλαιο 17
Ανακατεργασμένα Τυριά

Γενικές Πληροφορίες 571
Απαραίτητες Πρώτες Ύλες .. 575
Παρασκευή Ανακατεργασμένων Τυριών 578
Μειονεκτήματα ανακατεργασμένων τυριών 583
Βιβλιογραφία 585

Κεφάλαιο 18
Διατροφική Αξία των Τυριών

Πρωτεΐνες 590
Λιπίδια 594
Άλατα 595
Λακτόζη 599
Βιταμίνες 599
Τυριά με Προβιοτικά Βακτήρια 601

Βιβλιογραφία 602

Ευρετήριο 603


Για αγορά του βιβλίου πατήστε εδώ...http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=22_71&products_id=63861

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...