www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συγγραφέας: Ευαγγελία Ευσταθίου


Αν τον άνεμο ρωτήσεις  Αν τον άνεμο ρωτήσεις



Μ άλλα λόγια σ αγαπώ  Μ άλλα λόγια σ αγαπώ



Πέτρινοι κύκνοι  Πέτρινοι κύκνοι



Προσωπικές στιγμές  Προσωπικές στιγμές


Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη


Ευαγγελία Ευσταθίου



Η Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στην Αθήνα, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Ξεκίνησε πολύ νωρίς τη συγγραφή βιβλίων, μόλις στα 12 χρόνια της. Εκτός απ τη λογοτεχνία και τα παιδιά, που αγαπά πάρα πολύ, ασχολείται με την ποίηση, τη ζωγραφική και το κολάζ, ενώ μιλά αγγλικά και ιταλικά.



http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=59274

Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές Ι: Μακεδονία

Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές Ι: Μακεδονία
Hellenic Traditional Costumes: Macedonia

Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές Ι: Μακεδονία

Εκδότης: Ακαδημία Αθηνών
Αριθμός Σελίδων: 225
Έτος Έκδοσης: 11-2010

Η ενδυμασία, εκτός από την πρωταρχική της σημασία, της περιένδυσης δηλαδή του σώματος, σε όλους τους πολιτισμούς αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό σύστημα συμβολικής επικοινωνίας, καθώς χαράσσει νοηματικά όρια και ενσωματώνει βασικές κοινωνικές αξίες, Αποτελεί θεμελιακό κριτήριο για να σχηματίσουμε εικόνα για τον φέροντα.

Το πέρασμα από την προστασία του σώματος στον στολισμό του εντάσσεται σε ένα οργανωμένο, κανονιστικό και καθιερωμένο από την κοινωνία, που το χρησιμοποιεί, ενδυματολογικό σύστημα. Καθίσταται έτσι μια σχετικά τυποποιημένη εικόνα συλλογικών συμπεριφορών. Τόσο κατά την μακρά ιστορική διάρκεια όσο και στη σύγχρονη εποχή αντικατοπτρίζει τον τόπο, τον χρόνο στον οποίο ευρίσκεται αυτός που το φορά, το επάγγελμα, τον χώρο, δημόσιο ή ιδιωτικό. Δηλώνει το φύλο, την εθνότητα, την κοινωνική θέση, την οικονομική κατάσταση.

Στην ελληνική παραδοσιακή κοινωνία, η οποία ενσωματώνει αρχαιοελληνικές καταβολές και χριστιανικές αντιλήψεις για την ένδυση, το ένδυμα, συνάρτηση οπωσδήποτε των κλιματικών συνθηκών, της τοπικής παραγωγής υφαντικών υλών και των δυνατοτήτων επικοινωνίας και εμπορικών σχέσεων, ακολουθεί κατά γεωγραφικές ενότητες μια μακρά ιστορική εξέλιξη με πολλές και ποικίλες επιρροές και αποτελεί φορέα ιστορικής μνήμης, παγιωμένων αντιλήψεων περί του σώματος και της ζωής και βεβαίως αισθητικής. Η έκδοση των ζωγραφισμένων ενδυμασιών, με ακρίβεια στη λεπτομέρεια, με ποικιλία χρωμάτων και διακοσμητικών σχεδίων από τον σκιτσογράφο κ. Γήση Παπαγεωργίου, οδήγησε σε θαυμαστό αποτέλεσμα. Αλλά η όλη εργασία επιτεύχθηκε χάρη στην επιστημονική φροντίδα της διευθύντριας του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικ. Πολυμέρου-Καμηλάκη, η οποία προσφέρει, ιδιαίτερα στις γενιές των νεωτέρων, με εύληπτο τρόπο την καλύτερη γνωριμία με την εγκαταλελειμμένη πλέον παραδοσιακή ενδυμασία.

(από τον πρόλογο του Κωνσταντίνου Σβολόπουλου Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών)


Ο φύλακας στο φάρο

Ο φύλακας στο φάρο


Συγγραφέας: Ευρυδίκη Αμανατίδου
Εκδότης: Μίνωας
Αριθμός Σελίδων: 384
Έτος Έκδοσης: 01-2011

Ελένα Στολτς: εκτιμήτρια κοσμημάτων, τυχοδιώκτρια και ελαφρώς ανεπιθύμητη στη χώρα που τη μεγάλωσε, την Ελβετία. Περιμένοντας το διαζύγιο της, βάζει στοίχημα με μια ηλικιωμένη κοντέσα ότι θα ανακαλύψει που βρίσκεται ο κακότυχος Σφραγιδόλιθος της Γένουας.

Δήμος Μπελιές: η ωριμότητά του είναι αντιστρόφως ανάλογη της νεαρής ηλικίας του. Η Ελένα θα εισβάλει σαν σίφουνας στη ζωή του και θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Άρης Μαρδάς: ιδιοκτήτης της ομώνυμης φάρμας, γνωστός για τη γοητεία που ασκεί στο γυναικείο φύλο. Θα πέσει στα δίχτυα της Ελένα ή τα φαινόμενα απατούν;

Αρχές καλοκαιριού, κάποια χιλιόμετρα μακριά από το πολύβουο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ο φάρος δεσπόζει αδιάφορος στα ανθρώπινα δράματα, ανεπηρέαστος από ένα τραγικό έγκλημα. Υπομένει απλώς τη φθορά του χρόνου ή περιμένει την επιστροφή του φύλακά του;
Τρεις εβδομάδες γεμάτες πάθη και μυστήριο, καθώς αλλεπάληλα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και τέσσερις οικογένειες οδηγούνται σε μια θανάσιμη σύγκρουση. Ποιος είναι τελικά ο θύτης και ποιο το θύμα; Τα γεγονότα διαδέχονται καταιγιστικά το ένα το άλλο και η Ελένα αναρωτιέται αν το στοίχημα που έβαλε ήταν τελικά με τον ίδιο το διάβολο.

Ευρυδίκη Αμανατίδου

Επιλέξτε για μεγέθυνση
Η Ευρυδίκη Αμανατίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε στη Νομική Σχολή. Ανάμεσα στα άλλα, ασχολήθηκε με μεταφράσεις, την έκδοση ενός εξειδικευμένου νομικού περιοδικού σχετικού με την εγκληματολογία και τη συγγραφή, καθώς και με τη διοργάνωση παιδικών θεατρικών παραστάσεων σε σχολεία. Έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για το θεατρικό της έργο "Ένα καπέλο για τον καθηγητή". Έχει τύχει τιμητικής διάκρισης στο Λασκαρίδειο Διαγωνισμό Διηγήματος. Είναι τακτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έργα της που έχουν εκδοθεί είναι τα: "Ένα καπέλο για τον καθηγητή" και "Στη Μεσόγειο κολυμπούν παράξενοι θεοί".
Βιβλιογραφία
Ο φύλακας στο φάρο
Σιωπηλή πέτρα


http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=51148


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ἑλλήνων Ἐνημέρωση: Πώς και πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτ...

Ἑλλήνων Ἐνημέρωση: Πώς και πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτ...: "• Γιορτάστηκε το 1838 με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ενώ η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα. • Ο Όθων ήταν αντίθετος να συνδυαστεί η επανά..."

Το 1821 στην ελληνική ποίηση

Το 1821 στην ελληνική ποίηση


Συγγραφέας: Ηλίας Γκρης
Εκδότης: Κέδρος
Επιμέλεια: Γκρης, Ηλίας
Αριθμός Σελίδων: 304
Έτος Έκδοσης: 03-2011

Εκατόν ενενήντα χρόνια από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης οι εκδόσεις Κέδρος εκδίδουν την ανθολογία του ποιητή Ηλία Γκρή "Το 1821 στην ελληνική ποίηση". Πρόκειται για ένα απάνθισμα όπου πρωταγωνιστούν θρυλικά πρόσωπα και τόποι, σύμβολα της Επανάστασης του 1821. Τα 140 ποιήματα που ανθολογούνται γράφτηκαν σε διάστημα 190 ετών από 109 Έλληνες ποιητές, με προεξάρχοντες τους Διονύσιο Σολωμό και Ανδρέα Κάλβο.

Σχεδόν όλοι οι μείζονες και καταξιωμένοι Έλληνες ποιητές ανθολογούνται σε αυτή τη συλλογή. Πολλοί ακόμη, είτε αναφέρονται στο επίμετρο ονομαστικά είτε παρατίθενται ακροθιγώς με στοιχεία της ζωής και του έργου τους. Ανάμεσα στους 109 ανθολογούμενους ποιητές περιλαμβάνονται και οι: Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Γιάννης Βαρβέρης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Θ. Βαφόπουλος, Μπίλη Βέμη, Όλγα Βότση, Νικηφόρος Βρεττάκος, Θωμάς Γκόρπας, Νίκος Εγγονόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Βικτωρία Θεοδώρου, Λιλή Ιακωβίδη, Έκτωρ Κακναβάτος, Τάσος Καρπενάρος, Νίκος Καρούζος, Κώστας Καρυωτάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Θανάσης Κωσταβάρας, Γιώργος Μπλάνας, Κωστής Παλαμάς, Δημήτρης Παπαδίτσας, Αλεξάνδρα Πλακωτάρη, Δημήτρης Ποταμίτης, Λευτέρης Πούλιος, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Άγγελος Σικελιανός, Ντίνος Σιώτης, Γιάννης Σκαρίμπας, Νίκος Φωκάς, Γιώργος Χουλιάρας.

Όπως σημειώνει στο επίμετρο ο Ηλίας Γκρής, "χρειάστηκε να έρθουν οι ποιητές σαν εμπνευσμένοι ενός άγραφου και άδηλου νόμου για να διασώσουν και αποκαταστήσουν τη γλώσσα και το πνεύμα της σοφίας· να μιλήσουν για τη δικαιοσύνη που χάθηκε στις αβυσσαλέες έριδες και τον αβάσταχτο καημό της ελευθερίας".

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Παραδοσιακές αγιορείτικες συνταγές

Παραδοσιακές αγιορείτικες συνταγές


Συγγραφέας: Μοναχός Νικήτας Αγιορείτης
Εκδότης: Σαίτης
Αριθμός Σελίδων: 240
Έτος Έκδοσης: 03-2011

Η μαγειρική είναι τέχνη· θέλει πείρα, έμπνευση, υπομονή, φιλότιμο και μεράκι. Αν γίνεται αγγαρεία, κουράζει πολύ και δεν έχει αίσιο αποτέλεσμα. Με αγάπη λοιπόν ο μοναχός φέρνει τα ξύλα στο τζάκι ή στον φούρνο κι ετοιμάζει τα υλικά για τη μαγειρική του. Στις συνταγές του χρησιμοποιεί συχνά άφθονα βότανα, λαχανικά, μυρωδικά και όσπρια. Τις Κυριακές και τις εορτές αρκετά ψαρικά αιγαιοπελαγίτικα γεμίζουν τα πιάτια των μοναχών και των προσκυνητών. Παρά τις μεγάλες ποσότητες, που είναι ανάγκη να ετοιμάσει ο μάγειρας, τα παρασκευάσματά του δεν υστερούν νοστιμιάς. Οι παλαιοί του έχουν διδάξει καλά τις πρέπουσες αναλογίες. Αυτά συμβαίνουν συνήθως στις ιερές κοινοβιακές αγιορείτικες μονές. Σε μια μεγάλη, τη μονή Ιβήρων, μαθήτευσε επί έτη και ο συντάκτης των απλών, ωραίων και σχετικά εύκολων εκατό αυτών συνταγών του παρόντος βιβλίου, που ξεχωρίζουν και διαφέρουν από πολλές άλλες. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Έρωτας, χημεία και σεξ

Έρωτας, χημεία και σεξ


Συγγραφέας: Χαρά Α. Ζήκα
Εκδότης: Ιανός
Αριθμός Σελίδων: 216
Έτος Έκδοσης: 03-2011

Ο έρωτας συγκλονίζει την ύπαρξή μας και όλοι αναρωτιόμαστε πώς επιλέγουμε σύντροφο, τι γίνεται μέσα μας όταν ερωτευόμαστε, γιατί νιώθουμε ηδονή ή ζήλια. Επιτέλους, η επιστήμη είναι σε θέση να απαντήσει σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα που έχουμε για τα ερωτικά συναισθήματα, τα οποία αποδεικνύεται ότι είναι μια καθαρά εγκεφαλική λειτουργία. Ίσως αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται το μυστήριο, αλλά σίγουρα δε θίγεται το θαύμα της ερωτικής εμπειρίας. Εστιάζοντας, λοιπόν, στη νευροχημική θεώρηση του έρωτα, το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο να εξηγήσει με απλό και κατανοητό τρόπο τι μας συμβαίνει στα διάφορα στάδια μιας ερωτικής σχέσης: από το πρώτο ραντεβού, το πάθος, τον οργασμό, την απιστία, μέχρι την ερωτική απογοήτευση και την εκδίκηση. Τέλος, αναφέρονται κάποιες ουσίες που θεωρούνται αφροδισιακές, καθώς και οι συνταγές για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων που υπόσχονται διέγερση και εκστατικούς οργασμούς!
Χαρά Α. Ζήκα

Επιλέξτε για μεγέθυνση
Η Χαρά Ζήκα είναι χημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάζεται
ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Χημεία και Βιοχημεία. Πέρασε πρώτη στο Τμήμα Χημείας και αποφοίτησε με το μεγαλύτερο βαθμό στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και αργότερα για την ερευνητική της εργασία βραβεύτηκε σε διεθνές συνέδριο. Επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία απέκτησε στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Εδώ και αρκετά χρόνια αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες, ενώ σε αρκετές έχει μόνιμη στήλη με τίτλο "Η Χημεία της Χαράς". Επίσης, κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές με θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Επιστήμης και του Πολιτισμού - ΟΛΚΟΣ, καθώς και της ομάδας μπάσκετ ΟΛΚΟΣ

http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=68457

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πάσχα στ Άγιον Όρος

Πάσχα στ Άγιον Όρος


Συγγραφέας: Επίσκοπος Αριανζού Ιωσήφ Α. Χαρκιολάκης
Εκδότης: Δομή - Αρχονταρίκι
Αριθμός Σελίδων: 129
Έτος Έκδοσης: 03-2010

Το Άγιον Ορος είναι η κιβωτός για κάθε ορθόδοξο χριστιανό, το καταφύγιο για να βρει και να βιώσει την αλήθεια της πίστης μας, την προτύπωση μιας ζωής με συνέπεια. Είναι ένας ατίμητος θησαυρός. Και τούτο εντυπωσιακά φανερώνεται όταν μετάσχεις στη Λειτουργική ζωή, όταν βιώσεις την προσέγγιση του Θεού στις Ακολουθίες που τελούνται στο Περιβόλι της Παναγιάς. Κερδίζεις τότε εμπειρίες που θα σε συνοδεύουν σε όλη τη ζωή σου. Ιδιαίτερα ανεξάλειπτες μάλιστα, όταν ζήσεις τις μοναδικές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας! Αυτό πιστοποιεί και ομολογεί η προσωπική εμπειρία του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωσήφ, που με μοναδικό τρόπο διασώζεται και καταγράφεται σ αυτό το βιβλίο. Επιπλέον, με παρεμβάσεις που προσεγγίζουν πρόσωπα και γεγονότα που τιμάμε τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Σεβασμιώτατος κάνει το βιβλίο ευπρόσδεκτο και οδηγητικό για τη ζωή του κάθε χριστιανού που δοκιμάζεται στον ανάστατο κόσμο. Κείμενα που μας οδηγούν στη βίωση του μυστηρίου του Άχραντου Πάθους και της Ενδόξου Αναστάσεως!
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=172169

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιον Όρος 1969-2001 - Δεμένο

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιον Όρος 1969-2001 - Δεμένο


Συγγραφέας: Κώστας Μπαλάφας
Εκδότης: Μουσείο Μπενάκη
Μετάφραση: Cox, Geoffrey
Φωτογρφία: Μπαλάφας, Κώστας
Αριθμός Σελίδων: 272
Έτος Έκδοσης: 06-2006

Ο Κώστας Μπαλάφας, σημαντικός εκπρόσωπος της ελληνικής ουμανιστικής φωτογραφίας, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος από το 1969 έως το 2001, με στόχο να συγκροτήσει τη δική του φωτογραφική κατάθεση για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στη ματιά του δημιουργού τα επιβλητικά μοναστηριακά αρχιτεκτονήματα, ζωντανεύουν το μεγαλείο του Βυζαντίου, ενώ η ζωή των μοναχών με την ιδιαίτερη οργάνωσή της, ίδια στο πέρασμα των χρόνων, ανακαλεί στη μνήμη του την προσφορά τους στους αγώνες του Έθνους. Εδώ, ο "μύθος της Ρωμιοσύνης" παραμένει ζωντανός και η παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη. Κατά την οδοιπορία του στον Άθω, όπως και στο υπόλοιπο έργο του, το κύριο ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στον άνθρωπο.
«Οι μοναχοί του Κώστα Μπαλάφα», όπως αναφέρει ο Νίκος Βατόπουλος, «δεν είναι μονάχα οι κάτοικοι του Αγίου Όρους αλλά άνθρωποι που προβάλλουν την πνευματικότητά τους πάνω από την υλική τους υπόσταση. Οι αγιορείτικες φωτογραφίες του καθώς έρχονται να προστεθούν στη μακρά φωτογραφική παράδοση του Άθω γίνονται δίαυλοι συμφιλίωσης και κατανόησης». Στo δίγλωσσο αυτό λεύκωμα, συνέκδοση του Μουσείου Μπενάκη και της Αγιορειτικής Φωτοθήκης, περιλαμβάνονται αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Κώστα Μπαλάφα οι οποίες έχουν κινηματογραφηθεί από τον Άγγελο Παπαστεφάνου. Τόσο η φωτογράφηση του Κώστα Μπαλάφα
όσο και η υλοποίηση του βιβλίου έγινε με την πολύτιμη συμπαράσταση του Ιερομόναχου Ιουστίνου Σιμωνοπετρίτη.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=96782

Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας!


Η bibliOasi.gr  πρόσθεσε  499  νέα βιβλία
στην  κατηγορία  προσφορές  …

http://www.biblioasi.gr/specials.php

Πικρές ελιές

Πικρές ελιές
Η διπλωματία, η σύγκρουση των θεωριών και η σύγχρονη Κύπρος

Πικρές ελιές



Συγγραφέας: William Mallinson
Εκδότης: Εστία
Μετάφραση: Μιχαήλ, Δημήτρης
Αριθμός Σελίδων: 272
Έτος Έκδοσης: 02-2011

"Το βιβλίο του δόκτορος Μάλλινσον είναι αναμφιβόλως αμφιλεγόμενο. Ουδείς, όμως, από όσους ασχολούνται με την Κύπρο ή με την διεθνή της ιστορία δεν θα έπρεπε να το αγνοήσει. Κατεδαφίζει [...] την αντίληψη ότι ο ρόλος της Βρετανίας στην ιστορία του νησιού υπήρξε έντιμος. Το πόνημα αυτό ενδείκνυται για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την Κύπρο, την ιστορία ή τις διεθνείς σχέσεις".

(Alan Sked, Υφηγητής Διεθνούς Ιστορίας, LSE)

Ποια είναι τα βασικά "ελατήρια" πίσω από τον διεθνή ανταγωνισμό και τις συγκρούσεις και πώς μπορούν αυτά να αποκαλυφθούν μέσω της θεωρίας των διεθνών σχέσεων, της ιστορίας ή της διπλωματίας; Η Κύπρος είναι ιδανική περίπτωση για μια εξαντλητική δοκιμασία τόσο της θεωρίας όσο και της πράξης. Καθ όλη την ιστορία του, το νησί βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών διενέξεων και ακόμη και σήμερα παραμένει μια γεωπολιτική πυριτιδαποθήκη με οξεία ένταση μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας, λόγω της τουρκικής κατοχής του ενός τρίτου της εκτάσεώς του. Η εχθρότητα έχει μεταφερθεί στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, με την Κύπρο να έχει πλέον την ιδιότητα του μέλους και τις ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο να πιέζουν για εισδοχή της Τουρκίας. Εν τω μεταξύ, στη γεωπολιτική ενδοχώρα, η Ρωσία παραμένει καχύποπτη σχετικώς με τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, οι οποίες προβάλλουν την ισχύ του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Η προσέγγιση του Ουίλλιαμ Μάλλινσον στην ανάλυση των προβλημάτων της Κύπρου καθώς και των κινδύνων που αυτή ενέχει για τις διεθνείς σχέσεις είναι μοναδική. Ως ιστορικός και θεωρητικός των διεθνών σχέσεων, συνδυάζει την πρακτική εμπειρία της διεθνούς διπλωματίας με την ακαδημαϊκή έρευνα. Ο Ουίλλιαμ Μάλλινσον εφαρμόζει τη διεθνή θεωρία με την ενδελεχή του ανάλυση αποκαλυπτικών ντοκουμέντων -την κινητήριο δύναμη της διπλωματικής ιστορίας-, αποδεικνύοντας ότι η ιστορική έρευνα αποτελεί την ουσιαστική βάση για τη θεωρία των διεθνών σχέσεων.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=171814

William Mallinson

Επιλέξτε για μεγέθυνση
Ο William Mallinson υπήρξε διπλωμάτης. Είναι καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας, διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και είναι επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του New York College στην Αθήνα.

Βιβλιογραφία
Public lies and private truths: An anatomy of public relations
Κύπρος. Μια ιστορική προοπτική
Πικρές ελιές


http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=53586

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο αετός της αυτοκρατορίας

 Ο αετός της αυτοκρατορίας


Συγγραφέας: Rosemary Sutcliff
Εκδότης: Αιώρα
Μετάφραση: Κωνσταντινέα, Στέλλα
Αριθμός Σελίδων: 336
Έτος Έκδοσης: 02-2011

2ος μ.Χ. Αιώνας: η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επεκτείνεται στη Γηραιά Αλβιόνα, οι λεγεώνες της πολεμούν με τις ντόπιες φυλές των Κελτών στο Νότο και των Πικτών στο Βορρά, τα νέα ήθη συγκρούονται με τα παλιά. Η 9η Λεγεώνα του Ρωμαϊκού Στρατού, η οποία προέλασε πέρα από το εμβληματικό τείχος του Αδριανού στις ομίχλες της Σκοτίας, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς ποτέ κανείς να μάθει τι έγινε. Τέσσερις χιλιάδες άντρες χάθηκαν και ο θυρεός τους ατιμάστηκε στα χέρια των εχθρών. Ο νεαρός στρατιώτης Μάρκος θέλει να ανακαλύψει τι απέγινε ο πατέρας του, που ήταν επικεφαλής της λεγεώνας. Έτσι, ξεκινάει προς το άγνωστο, σε μια αποστολή τόσο επικίνδυνη, από την οποία κανείς δεν πιστεύει ότι θα επιστρέψει. Μεταμφιεσμένος σαν Έλληνας γιατρός ταξιδεύει στα σκοτεινά μονοπάτια της Αγγλίας και της Σκοτίας με τη συνοδία του πιστού φίλου του Έσκα.

Η Σάτκλιφ ζωντανεύει με αριστοτεχνικό τρόπο την εποχή της στρατιωτικής ακμής της Ρώμης σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει αρμονικά την εγκυρότητα ενός ντοκιμαντέρ με την ορμή και το συναίσθημα μιας καθηλωτικής αφήγησης. Ο "Αετός της Αυτοκρατορίας" θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα ιστορικά μυθιστορήματα βιβλία του 20ού αιώνα, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_30&products_id=171808

Αναζήτηση ανδρικής ταυτότητας

Αναζήτηση ανδρικής ταυτότητας
Τι είναι ομοφυλοφιλία;

Αναζήτηση ανδρικής ταυτότητας



Συγγραφέας: Γεωργία Σ. Τζαμαλούκα
Εκδότης: Κάκτος
Αριθμός Σελίδων: 232
Έτος Έκδοσης: 03-2011

Στο βιβλίο εξετάζεται η έννοια της ανδρικής κοινωνικής σεξουαλικής ταυτότητας, τόσο στην ιστορική της εξέλιξη όσο και στη σύγχρονη μορφή της, η "απειλή" της από τη σεξουαλική απελευθέρωση της ομοφυλοφιλίας, καθώς και τα ομοφυλοφοβικά φαινόμενα που αναπτύσσονται ως αντίδραση σε αυτή την απειλή. "Ταυτότητες" που κάποτε έμοιαζαν κατηγορικές, τώρα μοιάζουν σαν ρευστές, σχετικές, νόθες. Οι άνθρωποι δεν είναι ακριβώς σήμερα αυτό που ήταν χτες ή πρόκειται να είναι αύριο. Οι ταυτότητες φαίνονται σαν να χτίζονται γύρω από προσωπικές "αφηγήσεις", ιστορίες που οι άνθρωποι λένε ο έναν στον άλλον στις ποικίλες κοινότητες στις οποίες ανήκουν. Οι ατομικές ταυτότητες διαμορφώνονται μέσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη σχέση μεταξύ του εαυτού και του άλλου, μέσα σε ραγδαία μεταβαλλόμενες κοινωνικές δομές και σημασίες.http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=66_16&products_id=172081

Πασχαλινά διηγήματα

Πασχαλινά διηγήματα


Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Εκδότης: Πατάκης
Αριθμός Σελίδων: 305
Έτος Έκδοσης: 03-2007

Τα πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη θα φέρουν τον αναγνώστη στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, αλλά και στον κόσμο του Σκιαθίτη διηγηματογράφου. Για να μεταφερθεί ο αναγνώστης στην εποχή του Παπαδιαμάντη, αποφασίστηκε να παρουσιαστούν τα κείμενα όπως κυκλοφόρησαν στην πρώτη τους δημοσίευση σε εφημερίδες ή περιοδικά της εποχής (ή, στις περιπτώσεις που αυτό δεν κατορθώθηκε, σε μια όσο το δυνατόν πιο παλιά έκδοση). Είναι χαρακτηριστική η ορθογραφία εκείνων των καιρών και δίνει την εικόνα μιας φάσης στην εξέλιξη της ιστορικής ορθογραφίας της γλώσσας μας.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=154&products_id=67799

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Είμαι το νούμερο τέσσερα

Είμαι το νούμερο τέσσερα
Οι πρώτοι τρεις είναι νεκροί

Είμαι το νούμερο τέσσερα



Συγγραφέας: James Frey
Εκδότης: Πατάκης
Μετάφραση: Κουμπαρέλη, Μπελίκα
Αριθμός Σελίδων: 412
Έτος Έκδοσης: 02-2011
Τίτλος πρωτοτύπου:I Am Number Four

Ο Νούμερο Τέσσερα είναι ο Τζον Σμιθ, ένας δεκαπεντάχρονος που αλλάζει διαρκώς τόπους διαμονής και ταυτότητες. Είναι ο τέταρτος από τους εννιά Γκάρντι που έφτασαν μυστικά στη Γη, όταν ακόμα ήταν παιδιά, μετά την καταστροφή του πλανήτη τους, του Λόριαν, από τους Μογκαντόριαν. Κάθε Γκάρντι αναπτύσσει μαγικές δυνάμεις, όταν ενηλικιώνεται και εκπαιδεύεται από το "Σεπάν", το Φύλακά του, με σκοπό να βοηθήσει στην ανάκτηση του Λόριαν. 

Ευτυχώς για τους Γκάρντι και τους Σεπάν τους, οι κάτοικοι του Λόριαν έχουν ανθρώπινη όψη, κι έτσι ο Τζον Σμιθ, μετά την τελευταία του μετακίνηση στο Οχάιο, πρέπει να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο τοπικό λύκειο. Κι επειδή προσπαθεί να ζει τη ζωή του όπως όλοι οι έφηβοι, δεν αργεί να βάλει στο μάτι την όμορφη Σάρα αλλά και να μπει στο στόχαστρο του Μαρκ, του αρχηγού της ομάδας ράγκμπι του σχολείου και πρώην φίλου της Σάρα.

Οι απειλές όμως του Μαρκ δεν ανησυχούν τον Τζον. Αυτό που πραγματικά τον ανησυχεί είναι η γνώση πως ο τρίτος Γκάρντι είναι νεκρός και πως τώρα πια οι Μογκαντόριαν κυνηγοί ψάχνουν να βρουν αυτόν, για να τον σκοτώσουν. Γιατί οι Γκάρντι μπορούν να πεθάνουν μόνο με τη σειρά των αριθμών τους κι αυτό είναι κάτι που, όπως φαίνεται, οι Μογκαντόριαν κυνηγοί τους το γνωρίζουν πολύ καλά. 

Παράλληλα, ο Τζον αποκτά τα πρώτα του μαγικά χαρίσματα και εκπαιδεύεται από τον Σεπάν του, ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί. Ξέρει λοιπόν ότι πρέπει να πολεμήσει για την επιβίωσή του και για τον πλανήτη του. Ξέρει επίσης ότι, αν δε νικήσει, οι Μογκαντόριαν θα καταστρέψουν τη Γη. Όμως, διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον και στον έρωτά του για τη Σάρα. Γίνεται να τα καταφέρει σε όλα; Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταία. Και η αγάπη είναι το ισχυρότερο όπλο στο σύμπαν!

Μυστηριώδεις εξωγήινες οντότητες, υπερφυσικές δυνάμεις, επικές μάχες με πλάσματα που ενσαρκώνουν το απόλυτο Κακό, αδιάκοπη δράση, έρωτας και φιλία, συνθέτουν ένα πολύ εκρηκτικό μείγμα, που θα ενθουσιάσει κάθε έφηβο!

Το "Είμαι το νούμερο τέσσερα" αποτελεί το πρώτο μέρος μιας σειράς βιβλίων με τίτλο "Η Κληρονομιά των Λόριαν" κι έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο σε παραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ. 

Είμαι ο Πίτακους Λόρι. Κατάγομαι από τον πλανήτη Λόριαν, τριακόσια εκατομμύρια μίλια μακριά. Είμαι ένας από τους δέκα Γηραιούς που ζούσαν στον πλανήτη μας. Είμαι δέκα χιλιάδων ετών. Όλοι στον πλανήτη Λόριαν είναι χαρισματικοί. Είμαστε πολύ δυνατοί, τρομερά γρήγοροι και γεννιόμαστε με υπερφυσικές δυνάμεις. Παρά τις δυνάμεις μας όμως οι Γηραιοί, οι υπεύθυνοι για την άμυνα του πλανήτη, απέτυχαν. Ο Λόριαν καταστράφηκε κι όλοι σκοτώθηκαν, εκτός από εννιά παιδιά και από τους εννιά φύλακές τους. Κατάφεραν να πετάξουν ως τη Γη, με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να μεγαλώσουν και να αναπτύξουν τα μαγικά τους χαρίσματα, ώστε μια μέρα να πάρουν πίσω τον πλανήτη μας από τους Μογκαντόριαν. Δυστυχώς, οι Μογκαντόριαν τούς ακολούθησαν στη Γη και κατάφεραν να βρουν και να σκοτώσουν τους τρεις πρώτους από αυτούς. Ο πόλεμος μεταφέρθηκε πια στη Γη!

Θα σας αφηγηθώ την ιστορία του Λόριαν, των εννιά παιδιών που διέφυγαν και του πολέμου που ακολουθεί, έτσι ώστε να μην επιτρέψετε να συμβεί σ εσάς αυτό που συνέβη σ εμάς. Στόχος μου είναι να βρω τα έξι παιδιά που έμειναν, έτσι ώστε να ενώσουν τις μαγικές τους δυνάμεις και να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στους τρομερούς Μογκαντόριαν.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=172038

Συγγραφέας: James FreyΒιβλιογραφίαΕίμαι το νούμερο τέσσεραΧίλια κομμάτιαΠώς να γράψετε ένα πραγματικά καλό μυθιστόρημαΠώς να γράψετε ένα πραγματικά καλό μυθιστόρημα ΙΙhttp://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=33295

Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας

Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας


Συγγραφέας: Allan Percy
Εκδότης: Πατάκης
Μετάφραση: Δημητρούκα, Αγαθή
Αριθμός Σελίδων: 228
Έτος Έκδοσης: 03-2011
Τίτλος πρωτοτύπου:Nietzche para estresados

Από την καθημερινή ζωή μέχρι τον κόσμο των επιχειρήσεων, η φιλοσοφία του Νίτσε μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός σύμβουλος σε κάθε δύσκολη στιγμή. Στα 99 κεφάλαια του βιβλίου αυτού ο Άλλαν Πέρσυ συγκεντρώνει τις πιο καίριες σκέψεις του μεγάλου φιλοσόφου, δείχνοντας πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε σε κάθε στιγμή της ζωής. Μας βοηθάει να παίρνουμε αποφάσεις, να ανακτούμε το θάρρος μας, να ξαναβρίσκουμε τη σωστή πορεία μας, να σταθμίζουμε τη σημασία των όσων μας συμβαίνουν στη διάρκεια της μέρας.http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=171868

Ποιος θυμάται τον Αλφόνς

Ποιος θυμάται τον Αλφόνς
Περιέχει: - Αudio book-mp3 (Ο συγγραφέας διαβάζει το μυθιστόρημά του χωρίς περικοπές)

Ποιος θυμάται τον Αλφόνς

Συγγραφέας: Κώστας Ακρίβος
Εκδότης: Μεταίχμιο
Επιμέλεια: Μπούρα, Ελένη
Αριθμός Σελίδων: 309
Έτος Έκδοσης: 05-2010

Μια δαιμονική φλόγα καίει την ψυχή του Αλφόνς Χοχάουζερ. Είναι μόλις δεκάξι χρονών όταν εγκαταλείπει το πατρικό του σπίτι στις Άλπεις για να περιπλανηθεί στις χώρες του Νότου.
Το 1926 φτάνει στο Πήλιο "εδώ θα ζήσω!" παίρνει την απόφαση. Για να τα καταφέρει, κάνει όλα τα επαγγέλματα της γης και της θάλασσας. Πολύ γρήγορα το όνομά του γίνεται θρύλος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και πώς όχι: Γκρέτα Γκάρμπο, Ποσειδώνας του Αρτεμισίου, ναζί, ο Έρωτας στα χιόνια...
Τριάντα χρόνια μετά το απίστευτο τέλος που είχε, ένας συγγραφέας ψάχνει και ρωτάει γι αυτόν. Μήπως είναι γιος του;

Ένα βιβλίο για το αίμα. Της φυλής, της οικογένειας, των φίλων.
Μια μυθιστορηματική αφορμή για να απαντηθεί το ερώτημα: υπάρχει κάτι πιο δυνατό και ιερό από τη συγγένεια;
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=169154

Η σκλάβα

Η σκλάβα


Συγγραφέας: Gul Irepoglu
Εκδότης: Ωκεανίδα
Μετάφραση: Βρετού, Στέλλα
Αριθμός Σελίδων: 304
Έτος Έκδοσης: 03-2011

Ο κρυφός, απροσπέλαστος κόσμος των χαρεμιών σε ένα μυθιστόρημα με βαθύτατη γνώση, απαράμιλλη ακρίβεια, ζωντάνια και γοητεία.

Ένα ταξίδι στην εποχή του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ Α΄, το 18ο αιώνα, σ ένα χώρο γεμάτο μυστήριο, το οθωμανικό χαρέμι. Τρεις διαφορετικές φωνές: ο σουλτάνος (η Σκιά του Θεού Πάνω στη Γη), ο πανίσχυρος ευνούχος κι η ερωτευμένη σκλάβα. Τρεις άνθρωποι στην καρδιά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, στη δίνη της μοίρας και της Ιστορίας.
Σκλάβα και χαρέμι. Γράφτηκαν πολλά βιβλία γι αυτές τις δύο έννοιες, βασισμένα όμως πάντα σ επιφανειακές πληροφορίες.

Η "Σκλάβα" της Γκιουλ Ιρέπογλου είν ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα γιατί περιγράφει με βαθύτατη γνώση, απαράμιλλη ακρίβεια, ζωντάνια και γοητεία τη ζωή στον κρυφό, απροσπέλαστο κόσμο του χαρεμιού.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=171945

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Όλα για τη γυναίκα

Όλα για τη γυναίκα


Συγγραφέας: Βασίλης Χριστοδούλου
Εκδότης: Εργαστήρι Λιθογραφικής Τέχνης
Εικονογράφηση: Χριστοδούλου, Βασίλης
Αριθμός Σελίδων: 159
Έτος Έκδοσης: 02-2011
Τιμή biblioasi.gr: 17,93€

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=7_25&products_id=171852

Οι θρυλικοί "Βαρελόφρονες" ξανάρχονται

Οι θρυλικοί "Βαρελόφρονες" ξανάρχονται


Συγγραφέας: Βασίλης Χριστοδούλου
Εκδότης: Εργαστήρι Λιθογραφικής Τέχνης
Εικονογράφηση: Χριστοδούλου, Βασίλης
Αριθμός Σελίδων: 126
Έτος Έκδοσης: 02-2011

Τιμή biblioasi.gr: 16,97€
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=7_25&products_id=171851

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μια φωνή από την Ομάδα Δίας που δεν την άκουσε κανείς

“ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ…,ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ……..ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΜΕ , ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ …
ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ,
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΡΑΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝΕ…Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300-400 ΕΥΡΟ!
ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ, ΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΤΕ?
ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΜΟΥ?ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ?
Η ΥΠΟΤΗΠΩΔΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΑΧΙΜΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΝΤΑΣ
ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ…ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ!
ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΩ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ ,ΔΙΕΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΣΚΟΠΙΜΩΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΤΑΦΙΑΣ,
ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ (ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙ.ΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΙ.ΑΣ….(ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ)
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΑΜΕ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ
ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙA ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ!”
ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ
kafeneio-grhttp://filologos10.wordpress.com/2011/03/02/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

biblioasi: ΑΣΕΠ Τα μαθηματικά των δασκάλων

biblioasi: ΑΣΕΠ Τα μαθηματικά των δασκάλων: "Γνωστικό Αντικείμενο και Διδακτική Μεθοδολογία Η μέθοδος των πολλαπλών επιλογών Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ροδόπουλος Εκδότης: Ιδιωτική Έ..."

ΑΣΕΠ Τα μαθηματικά των δασκάλων

Γνωστικό Αντικείμενο και Διδακτική Μεθοδολογία
Η μέθοδος των πολλαπλών επιλογών

ΑΣΕΠ Τα μαθηματικά των δασκάλων



Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ροδόπουλος
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
Αριθμός Σελίδων: 335
Έτος Έκδοσης: 01-2004
Βάρος: 710 g

ΠΕΡΙΕΧΕΙ:
- Όλη την Εξεταστέα Ύλη
- Θεωρία και Εφαρμογές
- Διδακτική των Μαθηματικών
- Όλες τις λύσεις των θεμάτων ΑΣΕΠ
- Θέματα πολλαπλών επιλογών
- Παιδαγωγικές Επισημάνσεις
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=81739

Κωνσταντίνος Ροδόπουλος
Βιβλιογραφία
ΑΣΕΠ Τα μαθηματικά των δασκάλων
Διδακτική των Μαθηματικών και Παιδαγωγικές Επισημάνσεις
http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=54722

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...