www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Εκπαιδευτικοί εν δράσει. Νέα πολυτροπική διδακτική

Εκπαιδευτικοί εν δράσει
Νέα πολυτροπική διδακτική
Εκπαιδευτικοί εν δράσει

Συγγραφέας: Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης
Εκδότης: Γρηγόρη
Αριθμός Σελίδων: 231
Έτος Έκδοσης: 04-2011






Η πολυτροπική διδακτική είναι ουσιαστικά μία διαπί­στωση για τη φύση του μαθήματος. Προσδιορίζεται ως νέα γιατί αναλύθηκε σε μεθόδους και τεχνικές που την εξηγούν και συγχρόνως την υποστηρίζουν. Δεν αποτελεί απλή θεωρία, αλλά πράξη που θεμελιώνεται στη θεωρία. Πηγή αυτής της πρότασης είναι το ίδιο το σχολείο και η καθημερινή διαδικασία του. Έγινε βιβλίο, γιατί μπορεί πάνω απ’ όλα στην εκπαίδευση να είναι ο μαθητής, αλλά πίσω απ’ όλα είναι ο εκπαιδευτικός. Για τους εκπαιδευτικούς γράφτηκε, τους φιλολόγους, θεο­λόγους, δασκάλους, κοινωνιολόγους κ.ά., που αναζητούν διόδους επικοινωνίας με τα παιδιά, με σκοπό πάντα τη μάθηση. Μάλιστα οι αλλαγές στην εκπαίδευση δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν να εφησυχάζει. Χρειά­­ζονται πλέον δεξιότητες και νέες τεχνικές που μαζί με την εμπειρία κάνουν όλους τους εκπαιδευτικούς πιο αποτελεσματικούς. Παράλληλα το βιβλίο αυτό μπορεί να βοηθήσει κάθε νέο ή υποψήφιο (ΑΣΕΠ) εκπαιδευτικό με γνώσεις και σπουδαία εφόδια διδακτικής που θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία, στην τάξη ή στις εξετάσεις.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται, στο Α΄ Μέρος, η ανάλυση των συνθηκών στο περιβάλλον του σχολείου, σύμ­φω­να με τις τελευταίες αλλαγές και η επιστημονική υπο­στήριξη των σκοπών του νέου σχολείου. Παρουσιά­ζε­ται επίσης σε ανεξάρτητη ενότητα ο ρόλος του εκπαιδευτικού και η έννοια της αποτελεσματικότητας του έργου του. Στο Β΄ Μέρος αναλύεται η πολυτροπικότητα του μαθήματος και εισάγονται η πολυτροπική διδακτική και οι μέθοδοί της. Παρουσιάζονται αναλυτικά πολλές δοκιμασμένες πολυτροπικές τεχνικές, με οδηγίες, παραδείγματα, φωτογραφίες, εικόνες, εναλλακτι­κές προτάσεις, επισημάνσεις, έτσι ώστε να είναι απόλυ­τα χρήσιμες για όλους τους εκπαιδευτικούς στην πρά­ξη. Τέλος, σχεδιάζονται μαθήματα για όλες τις ηλικίες, στα οποία εντάσσονται οι παραπάνω πολυτροπικές διδακτικές τεχνικές. Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και όχι μόνο εγχειρίδιο οδηγιών. Σε αυτό θα βρείτε μεθόδους, τεχνικές και ιδέες που απαιτούνται χρόνια στην τάξη για να εξαντληθούν. Όμως, όπως τονίστηκε, ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καταλυτικός. Αυτός γνωρίζει το σχολικό του περιβάλ­λον, την τάξη του, το μάθημά του, τα παιδιά του. Αυτός ξέρει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Γι’ αυτό, το βιβλίο αυτό ας γίνει απλά η έμπνευσή του για να τολμήσει.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=103_55&products_id=172889

Συντακτίκο της Αρχαίας (6500 ασκήσεις)

Συντακτίκο της Αρχαίας (6500 ασκήσεις)
Συντακτίκο της Αρχαίας (6500 ασκήσεις)

Συγγραφέας: Λιναρδής Ιωάννης Α.
Εκδότης: Χατζηθωμάς
Αριθμός Σελίδων: 680
Έτος Έκδοσης: 01-2011






Tο βιβλίο περιλαμβάνει τη βασική θεωρία των συντακτικών φαινομένων και, κυρίως, ένα πλήθος ασκήσεων που αποσκοπούν στην εμπέδωση της θεωρίας.

Κάθε συντακτικό φαινόμενο παρουσιάζεται, κυρίως, με τη μορφή πινάκων. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι πολλές λεπτομέρειες και οι δευτερεύουσας σημασίας εξαιρέσεις.

Οι 6500 ασκήσεις, που είναι και η κύρια προσφορά του βιβλίου καλύπτουν όλα τα συντακτικά φαινόμενα, ακόμη και αυτά που στη σχολική πράξη αναπτύσσονται περιστασιακά ή και ευκαιριακά, όπως είναι το άρθρο, οι αντωνυμίες, οι διαθέσεις του ρήματος, οι εμπρόθετοι επιρρηματικοί προσδιορισμοί, τα μόρια, οι σύνδεσμοι και τα σχήματα.

Ιδιαίτερα, με ειδικά επιλεγμένες, πολλές και ποιοτικές ασκήσεις καλύπτονται τα «δύσκολα» συντακτικά φαινόμενα, όπως είναι η μετατροπή της ενεργητικής σύνταξης σε παθητική, η ανάλυση των μετοχών σε ισοδύναμες δευτερεύουσες προτάσεις, η σύμπτυξη των δευτερευουσών προτάσεων σε μετοχές, τα ρηματικά, τα επίθετα σε -τος και -τέος, οι λανθάνοντες και εξαρτημένοι υποθετικοί λόγοι, η μετατροπή του υποθετικού λόγου στα άλλα είδη του, η έλξη του αναφορικού και ο ευθύς και πλάγιος λόγος.

Επιπλέον, 70 κείμενα – αποσπάσματα αττικών συγγραφέων – συμπληρώνουν το τμήμα των ασκήσεων.

Στο τέλος του βιβλίου και σε ειδικό παράρτημα δίδονται οι απαντήσεις των ασκήσεων με πλήρη ανάλυση και αιτιολόγηση.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Κνωσός 1560 π.Χ.

Κνωσός 1560 π.Χ.
Η ιδανική πολιτεία: Αρθούρος και Αλεξάνδρα
Κνωσός 1560 π.Χ.

Συγγραφέας: Αλεξάκης Μανόλης
Εκδότης: Ταξιδευτής
Αριθμός Σελίδων: 266
Έτος Έκδοσης: 07-2011






Δύο άνθρωποι που ερωτεύονται. Δύο άνθρωποι που ανακαλύπτουν τον κόσμο και τον πλούτο της ανθρώπινης ψυχής. Η περιπέτεια του Αρθούρου Έβανς και της πρωθιέρειας του Μίνωα, Αλεξάνδρας, στην Κνωσό του 1560 π.Χ. Μια ιδανική κοινωνία ξετυλίγεται που παρακινεί τον Αρθούρο να προβληματιστεί και να αναθεωρήσει πολλές από τις βεβαιότητές του. Η δικαιοσύνη, η ισότητα και ο σεβασμός στη φύση που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό αυτό, αναδεικνύει το γυμνό σήμερα.

Ένα ταξίδι στο παρελθόν που μας επιτρέπει να περιπλανηθούμε στην Κνωσό των μινωικών χρόνων, στις τελετές και στις καθημερινές συνήθειες του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο δρόμος της ευτυχίας Φύλλα πορείας IV

Ο δρόμος της ευτυχίας
Φύλλα πορείας IV
Ο δρόμος της ευτυχίας

Συγγραφέας: Jorge Bucay
Εκδότης: Opera
Μετάφραση: Επισκοποπούλου, Κωνσταντίνα
Αριθμός Σελίδων: 256
Έτος Έκδοσης: 07-2011






Δεν πιστεύω πως υπάρχει

ένας µόνο δρόµος για την ευτυχία.

Κι αν υπάρχει, εγώ δεν τον ξέρω.

Αλλά και να τον ήξερα,

δεν νοµίζω πως θα µπορούσα

να τον περιγράψω σ ένα βιβλίο.

«Σε προσωπικό επίπεδο, πάντα ήθελα να είμαι ευτυχισμένος. Θυμάμαι, όμως, ότι κάποτε επέκρινα τον εαυτό μου γιατί σ ένα ρεπορτάζ είχα παραδεχτεί αυτή μου την επιθυμία. Για μένα (και για όλον τον κόσμο, ίσως), το να λες: "Θέλω να είμαι ευτυχισμένος" ισοδυναμεί με το να διεκδικείς δίπλωμα βλακείας και αφέλειας.»

Η αυτονομία, ο έρωτας, ο πόνος, η ευτυχία και η πνευματικότητα είναι οι πέντε δρόμοι τους οποίους χαράζει ο Μπουκάι στον χάρτη που οδηγεί στην ολοκλήρωση και τη συνειδητοποίηση του ανθρώπου. Πέντε διαδρομές που θα πρέπει ο καθένας μας να διανύσει μέσα από προσωπικές εμπειρίες και με τον δικό του τρόπο. Χρησιμοποιώντας πάντα το γνώριμο, διαφωτιστικό και συχνά διασκεδαστικό του ύφος, ο δημοφιλής αργεντινός ψυχίατρος καταπιάνεται σε αυτόν τον τέταρτο «Δρόμο» με την αναζήτηση της ευτυχίας και προειδοποιεί: «Η αναζήτηση της ευτυχίας δεν είναι απλώς δικαίωμα ορισμένων. Είναι, κατά τη γνώμη μου, φυσική υποχρέωση όλων».

Επίδαυρος

Εδώ, τα δέντρα σκύβουν να δροσιστούν στα καταγάλανα νερά. Εδώ χτυπάει η γαλαζοπράσινη καρδιά της φύσης. Εδώ παίζει η ζυγαριά το αινιγματικό παιχνίδι της και μοιράζει το χώρο κατά πως θέλει στους ασάλευτους κορμούς του βουνού και στην αιώνια κίνηση του νερού. Περπατώ δίπλα στη θάλασσα όπου ανεπαίσθητα ρυτιδώνει απ’ το απαλό φύσημα του ανέμου… Καλημερίζω παλιούς ναυτικούς που επισκευάζουν τα καΐκια τους στην ακροθαλασσιά με το γαλάζιο μάτι τους να’ ναι πλημμυρισμένο από λαχτάρες και οράματα. Στο ξέφωτο αντικρύζω με μια ματιά την ύλη να μετουσιώνεται σε πνεύμα…

http://www.epathlo.gr/%CE%9F%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%A0%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85/%CE%95%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82.html

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Τη Δύση κοιτώ.....

queen in red: 69ο διαγγελμα... μολις το εμαθα..

queen in red: 69ο διαγγελμα... μολις το εμαθα..

Σταφυλοθεραπεία, Για τον καρκίνο και άλλες αρρώστιες

Σταφυλοθεραπεία
Για τον καρκίνο και άλλες αρρώστιες
Σταφυλοθεραπεία

Συγγραφέας: Johanna Brandt
Εκδότης: Διόπτρα
Μετάφραση: Μπαρουξής, Γ.
Αριθμός Σελίδων: 103
Έτος Έκδοσης: 01-2001






Η γιατρός Johanna Brant ανακάλυψε πρώτη τη μεγάλη αξία των σταφυλιών και του χυμού τους στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, και θεραπεύτηκε η ίδια από τον καρκίνο. Από τότε γιατροί και φυσιοθεραπευτές σ όλο τον κόσμο εφαρμόζουν τη "Σταφυλοθεραπεία" για την αποτοξίνωση του οργανισμού και τη θεραπεία πολλών χρόνιων ασθενειών - αιμορροΐδες, ηπατικές παθήσεις, παχυσαρκία, έλκος, καρκίνος, κ.ά.
Ακολουθήστε προσεκτικά τα 4 στάδια της Σταφυλοθεραπείας που δίνονται σ αυτό το βιβλίο για να προλάβετε τις ασθένειες και να βελτιώσετε την υγεία σας -είτε πρόκειται για αποτοξίνωση είτε για κάποιο σοβαρό πρόβλημα- και να είστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα θα ανταμείψουν την προσπάθειά σας.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=160409

Ο άφραγκος άνθρωπος

Ο άφραγκος άνθρωπος
Ο άφραγκος άνθρωπος

Συγγραφέας: Boyle Mark
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Μετάφραση: Καψάλης, Χρήστος
Αριθμός Σελίδων: 320
Έτος Έκδοσης: 07-2011






Φανταστείτε να πρέπει να ζήσετε έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς χρήματα. Ο Μαρκ Μπόιλ, πρώην επιχειρηματίας, το έκανε, και σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε την απίστευτη όσο και συναρπαστική ιστορία του.

Πώς αντιδρούν συγγενείς και φίλοι; Τι τρως; Πού ζεις; Πώς επηρεάζεται η κοινωνική και η προσωπική ζωή σου; Πώς πλένεσαι; Ο Μαρκ Μπόιλ ανακαλύπτει τις απαντήσεις με το δύσκολο τρόπο και στην πορεία διερευνά τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η εμμονή μας με το χρήμα. Περιγράφοντας οδοντόκρεμες από σουπιά, εποχικά φαγητά, πρωτοβουλίες ανταλλαγής δεξιοτήτων και τουαλέτες κομποστοποίησης, ταξιδεύει μέχρι την Ιρλανδία χωρίς δεκάρα στην τσέπη και βρίσκεται αντιμέτωπος με την πλέον αδιανόητη κατάσταση: Χριστούγεννα χωρίς μετρητά. Ακολουθώντας τους δικούς του αυστηρούς κανόνες, ο Μαρκ επιστρέφει στα στοιχειώδη και ανακαλύπτει πρωτότυπους τρόπους να εξαφανίσει τους λογαριασμούς του και να ευημερήσει δωρεάν.

Συγκινητικό, πνευματώδες και γεμάτο συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων, το βιβλίο "Ο άφραγκος άνθρωπος" θα σας εμπνεύσει να διερωτηθείτε τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=137_81&products_id=174824

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οι γυναίκες του Ωνάση Όπως τις έζησα

Οι γυναίκες του Ωνάση
Όπως τις έζησα
Οι γυναίκες του Ωνάση

Συγγραφέας: Φερούδη - Μουτσάτσου Κική
Εκδότης: 7+Επτά
Μετάφραση: Κουβάς, Δημήτρης
Αριθμός Σελίδων: 431
Έτος Έκδοσης: 06-2011






Η γυναίκα που αγάπησε μα δεν μπόρεσε να παντρευτεί, η γυναίκα που παντρεύτηκε μα δεν μπόρεσε να αγαπήσει, η επαναστάτρια κόρη που δεν κατάφερε να ελέγξει και η κτητική αδελφή που έλεγχε τα πάντα.

Στο βιβλίο καταγράφεται η προσωπική ζωή του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, του Αριστοτέλη Ωνάση, και της οικογένειας του όπως την έζησε από κοντά η επί χρόνια ιδιαιτέρα γραμματέας του Κική Φερούδη-Μουτσάτσου, η οποία εργαζόταν από το 1966 έως το θάνατο του Ωνάση στο ιδιαίτερο γραφείο του, στην οδό Όθωνος, και αργότερα στη λεωφόρο Συγγρού.

"Έζησα εκεί χαρές, αλλά και πολλές λύπες, κι αυτές θέλω τώρα να μεταφέρω στον αναγνώστη. Το κάνω αυτό με αγάπη για όλη την οικογένεια Ωνάση".

Περιέχει πολλές λεπτομέρειες από την κοινή ζωή του Ωνάση με την Μαρία Κάλλας, την Τζάκι, αλλά και τη σχέση του με την πρώτη του σύζυγο Τίνα Λιβανού και την κόρη του Χριστίνα.

Αφού γράφτηκε στα αγγλικά και κυκλοφόρησε πρώτα στην Αμερική, το βιβλίο μεταφράστηκε έπειτα και σε πολλές άλλες γλώσσες γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά κυκλοφορεί επιτέλους και στα ελληνικά για τους Έλληνες αναγνώστε από τις εκδόσεις 7+επτά.
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=174779

Μπουρδελολογίες

Μπουρδελολογίες
Αναμνήσεις από τα μπουρδέλα της δεκαετίας του 50: Ηδυπαθήματα: Ιστορικά ενθυμήματα και νεανικά παραπατήματα
Μπουρδελολογίες

Συγγραφέας: Κουρμούσης Γιώργος Α.
Εκδότης: Οδυσσέας
Αριθμός Σελίδων: 155
Έτος Έκδοσης: 07-2011






"Η αμαρτία γράφει ιστορία, η αγνότητα σιωπή"
(Ανώνυμος)

Πως λειτουργούσαν τα μπουρδέλα στη δεκαετία του 50; Ποιοί ήταν οι τύποι των πελατών που προσέρχονταν τακτικά; Και τα σπίτια; Πως διοικούνταν, πως έβγαινε το πρόγραμμα των κοριτσιών; Ποιά βοηθήματα χρησιμοποιούσαν τότε και ποιοι ήταν οι ενοχλητικοί της εποχής;

Ο συγγραφέας έχει συλλέξει φωτογραφικό υλικό, διηγήσεις, αλλά και πολλές προσωπικές αναμνήσεις σε ένα γλαφυρό και άκρως ενημερωτικό κείμενο συγχρόνως. Περιστατικά με χιούμορ τα οποία καταδεικνύουν έντονα το κοινωνικό και πολιτειακό πλαίσιο της εποχής.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί από όλες τις ηλικίες. Οι γηραιότεροι θα αναπολήσουν και θα θυμηθούν και οι νεότεροι θα απολαύσουν διήγηση και θα βρουν ομοιότητες και διαφορές με συνομήλικούς τους, μισό αιώνα πίσω, σε ένα θέμα που ξεκινά αιώνες πριν.

"Οι μπουρδελότσαρκες ήταν ο περίπατος που κάναμε κατά ομάδες 2-4 το πολύ, φοιτητών τότε, στα διάφορα κοινόβια μπουρδέλα της εποχής εκείνης, τη δεκαετία του 1950, στο κέντρο της Αθήνας, μη έχοντας τι άλλο να κάνουμε, χωρίς φράγκο στην τσέπη, ύστερα από το γυμναστήριο, τα μαθήματα στη σχολή μας, κανένα σινεμαδάκι ή κανένα "ψηστήρι", καμάκι λέγεται σήμερα.

Η βόλτα αυτή συνίστατο σε επίσκεψη κατά σειρά στα κοινόβια αυτά, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, όπου καθόμασταν για λίγο στο σαλόνι παρακολουθώντας τις ιέρειες του έρωτα να παρελαύνουν, να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται στα δωμάτια τους με τον εκάστοτε πελάτη και φεύγαμε, όταν μας έδιωχναν ή όταν δεν είχαμε τίποτε άλλο να δούμε.

Σπάνια, κυρίως λόγω αψιλίας, προχωρούσαμε σε "πράξη"(!), γι αυτό και η "τσατσά" ή τα κορίτσια, μας είχαν γνωρίσει και όταν μας έβλεπαν να μπαίνουμε, με την οικειότητα, που είχε δημιουργηθεί μεταξύ μας, μας υποδέχονταν συνήθως με το ερώτημα: "Καλώς τα τα πουλάκια μας" ή "Καλώς τους τακτικούς"! Ωστόσο σπανίως μας έδιωχναν αμέσως, εκτός αν κάναμε φασαρία, γιατί ήθελαν το μαγαζί να δείχνει κάποιο μπούγιο."
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?cPath=66_16&products_id=174811

Θέλω πίσω τη ζωή μου

Θέλω πίσω τη ζωή μου
Θέλω πίσω τη ζωή μου

Συγγραφέας: Έλσα Νόμπελη-Φαραζή
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Σελίδων: 304
Έτος Έκδοσης: 07-2011






Ο Δημήτρης Ταρασιάδης, χήρος, από ένα χωριό κοντά στα Σύβοτα, μεγάλωσε το μοναχογιό του, Άρη, έχοντας ένα και μοναδικό όνειρο, να τον δει κάποια μέρα καλά αποκαταστημένο επαγγελματικά. Το όνειρό του φάνηκε να παίρνει σάρκα και οστά όταν μέσω γνωριμιών κατάφερε να τον διορίσει βοηθό λιμενάρχη στο νησί από το οποίο καταγόταν η συχωρεμένη η γυναίκα του, την πανέμορφη Σύρο. Και εκεί, στο κυκλαδίτικο νησί, ο Άρης θα χάσει την αγνότητα του κορμιού αλλά και της ψυχής του. Στα στενοσόκακα της Ερμούπολης θα έρθει αντιμέτωπος και με τα δύο πρόσωπα της ζωής. Το καλό και το κακό, το έντιμο και το ανέντιμο. Η σύγκρουση θα είναι σφοδρή. Πόσοι θα θυσιαστούν στο βωμό της εξιλέωσης;
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=174771

Ρόδινη στάχτη

Ρόδινη στάχτη
Ρόδινη στάχτη

Συγγραφέας: Σόνια Ζαχαράτου
Εκδότης: Εξάντας
Αριθμός Σελίδων: 240
Έτος Έκδοσης: 07-2011






Παρίσι, Βερσαλλίες, Αυλή του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ και της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας. Το πρωτότοκο παιδί τους, που φθάνει στη ζωή μια δεκαετία πριν ξεσπάσει η Γαλλική Επανάσταση, είναι ένα μικροκαμωμένο και ευαίσθητο κορίτσι. Το όνομά του: Μαρία Θηρεσία Καρλότα. Η μικρή πριγκίπισσα μεγαλώνει μέσα στα μυθώδη πλούτη των πλέον πολυτελών ανακτόρων της Ευρώπης και στην απατηλή βεβαιότητα ότι η ζωή δεν μπορεί να είναι παρά μόνον αυτή, παρά μόνον έτσι: ένα παραμύθι.
Η Επανάσταση όμως διαλύει όλα τα δεδομένα, και η λαιμητόμος, τοποθετημένη στην καρδιά της αιματοβαμμένης πόλης, απλώνει τη φρίκη και σπέρνει τον πανικό. Η βασιλική οικογένεια, μετά από διωγμούς, εξευτελισμούς και περιπέτειες, φυλακίζεται. Ο εφιάλτης καραδοκεί, οι σκληροπυρηνικοί επαναστάτες επικρατούν και οι βασιλείς δεν γλιτώνουν το λεπίδι.
Η έφηβη Μαρία Θηρεσία, από την πρώτη ημέρα της φυλάκισής τους, γράφει ημερολόγιο. Γράφει αναπολώντας τα ανέφελα παιδικά της χρόνια και καταγράφει, συγχρόνως, όσα συμβαίνουν γύρω της, μέσα από τη δική της τρομοκρατημένη ματιά.

Ένα ιστορικό αφήγημα σε πρώτο πρόσωπο, ένα μυθιστόρημα πολιτικό που εκτυλίσσεται στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης έως και τις αρχές του 18ου αιώνα. Βασίζεται στα γεγονότα της εποχής, με τον άνεμο του Διαφωτισμού να σαρώνει όλη την Ευρώπη, με τον γαλλικό λαό σύσσωμο στις επάλξεις, με τον Χάρτη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ν’ αλλάζει τη θέση του πάνω στη γη, αλλά και με την περίοδο της Τρομοκρατίας ν’ αμαυρώνει τις ελπιδοφόρες σελίδες μιας συγκλονιστικής Επανάστασης...
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=174745

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πίττα "Πανηγύρια στο Αιγαίο"


iridas.art: ..

iridas.art:
..
: ".."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...