www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Τα μυστήρια των αριθμών

Τα μυστήρια των αριθμών
Μια μαθηματική Οδύσσεια
Τα μυστήρια των αριθμών

Συγγραφέας: Marcus Du Satoy
Εκδότης: Τραυλός
Μετάφραση: Αποστολόπουλος, Νίκος
Αριθμός Σελίδων: 380
Έτος Έκδοσης: 04-2012


Τίτλος πρωτοτύπου:The Number Mysteries: A Mathematical Odyssey Through Every Day Life

Τιμή biblioasi.gr: 16,02€


Τα μαθηματικά μπορεί να μην δίνουν, πάντα, απαντήσεις στα ίδια τους τα προβλήματα, ωστόσο δίνουν λύσεις σε πρακτικά ζητήματα με τα οποία, φαινομενικά, δεν έχουν την παραμικρή σχέση!

Ο Marcus du Sautoy, ο πιο "επικοινωνιακός" μαθηματικός της εποχής μας, παρουσιάζει ένα "ολοζώντανο", διαδραστικό βιβλίο για τα πέντε ανίκητα μαθηματικά προβλήματα -που έκαναν αβίωτη τη ζωή ιδιοφυών επιστημόνων-, και για τις πανταχού παρούσες μαθηματικές επινοήσεις που, καθώς εφαρμόζονται, δίνουν λύσεις ακόμη και στα πιο σύνθετα προβλήματα της καθημερινής ζωής μας.

"Σας προσκαλώ σε ένα ταξίδι στα μεγάλα, άλυτα μυστήρια των αριθμών! Θα σας κάνω πλούσιους - και όχι μόνο σε γνώση! Εάν επιλύσετε έστω και ένα, δεν θα επιβραβευτείτε, απλώς, με μαθηματική φήμη - θα κερδίσετε, επίσης, μια αξιοζήλευτη περιουσία: o Αμερικανός επιχειρηματίας Λάντον Κλέι, προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια. Ίσως ξενίζει το γεγονός ότι ένας επιχειρηματίας προσφέρει τόσα χρήματα για την επίλυση κάποιων μαθηματικών γρίφων. Το κάνει, όμως, επειδή γνωρίζει ότι η τεχνολογία, η οικονομία, ακόμα και το μέλλον του πλανήτη μας, εξαρτώνται από τα μαθηματικά".

"Το κείμενό του συνοδεύεται από κωδικούς QR (για το έξυπνο κινητό σας) ή διευθύνσεις ιστοτόπων όπου μπορείτε να παίξετε παιχνίδια, να κατασκευάσετε σχήματα, να σπάσετε κώδικες... Η αγάπη του Marcus για τους αριθμούς λάμπει σε κάθε σελίδα του βιβλίου. Είναι ο άρχοντας στο βασίλειο των αριθμών".

Richard Dawkins

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=178287 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...