www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τα κοχύλια της Ελλάδας - The sea shells of Greece

Τα κοχύλια της Ελλάδας
The sea shells of Greece
Τα κοχύλια της Ελλάδας The sea shells of Greece
Συγγραφέας: Μανούσης Θανάσης
Εκδότης: Κυριακίδη Αφοί
Αριθμός Σελίδων: 384
Έτος Έκδοσης: 06-2012
Τιμή biblioasi.gr: 45,00€


Όταν η τέχνη και το μεράκι του ανθρώπου συναντώνται υποστηριζόμενα από επιστημονική ευσυνειδησία, σεβασμό στον άνθρωπο και κυρίως στη Φύση, δεν μπορεί παρά να συμβεί δημιούργημα.
Ένα δημιούργημα, σαν αυτή την έκδοση, που ο συγγραφέας της, δεκαετίες τώρα, αναζητούσε στη θάλασσα, στο νερό που πρώτα η ζωή δήλωσε την παρουσία της, να ανακαλύψει την αστείρευτη απεραντοσύνη σε ποικιλία ειδών, μεγεθών, σχημάτων, ανάγλυφου κόσμου και χρωμάτων.
Όλα αυτά τα συνάντησε στα όστρακα, στους ελιγμούς των γαστερόποδων και στις κόγχες των διθύρων, κοντά, πιο κοντά και μακριά, πιο μακριά, σε κάθε εξόρμηση και αναζήτησή τους μέσα και έξω από το νερό.
Και κάθε φορά, η αναζήτηση έφερνε στο φως νέα είδη, αυξάνοντας το εύρος της ποικιλότητας και δυναμώνοντας την επιθυμία για νέες προσπάθειες.
Συγκεντρώθηκε τότε ένα υλικό από κοχύλια που όλα τους μπορούσες να τα απολαμβάνεις με τα μάτια με την αφή, μπορούσες «…να τα κρατήσεις μέσ’ την παλάμη σου…», να αφουγκράζεσαι τον ήχο τους.
Ο συγγραφέας όμως, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας όλα τα συναισθήματα και όλη τη γνώση ή την πληροφορία που μπορεί να αντληθούν από μια τέτοια μακροχρόνια κοπιαστική προσπάθεια αλλά και συστηματική αναζήτηση. Θέλησε οι εικόνες των κοχυλιών πλαισιωμένες με βασική πληροφορία για τη μορφολογία και την κατάταξή τους, να μπορούν να φτάσουν σε μας και να μπορέσουν να αγγίξουν την ψυχή και το μυαλό μας, να μας ταξιδέψουν στη θαυμαστή βιοποικιλότητα της ζωής με όσο το δυνατόν επιστημονικό τρόπο και καλλιτεχνική διάθεση και να εγείρουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη για μελέτη και σεβασμό στη Φύση.
Η δίγλωσση αυτή έκδοση για πρώτη φορά παρουσιάζει ελληνικά όστρακα γνωστά και άγνωστα με τρόπο ανάλογο των διεθνών επιστημονικών εκδόσεων όπως είναι οι άτλαντες και οι επίτομες συλλογές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο καθώς και από εξειδικευμένους επιστήμονες.

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=178944

Μανούσης Θανάσης


Γεννήθηκε το 1951 στις Σέρρες και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη Το 1974 πήρε πτυχίο Φαρμακευτικής και το 1981 Βιολογίας Το 1991 διέκοψε τις σπουδές του ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής στο Cambridge College of Art and Technology και εργάστηκε ως ζωγράφος στην Πολωνία, ενώ την επόμενη χρονιά στη Γερμανία και στη συνέχεια στην Ουγγαρία Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1994 Το 1986 παρουσίασε την πρώτη ατομική έκθεση έργων του και ακολούθησαν ακόμη οκτώ Έχει λάβει μέρος και σε ομαδικές Επίσης, έχει εικονογραφήσει βιβλία
Ο Μανούσης αρχικά ζωγράφισε παραστατικά, αργότερα κινήθηκε στο κλίμα της αφαίρεσης, για να επεκταθεί στη συνέχεια και στον τρισδιάστατο χώρο
Born in Serres, Macedonia, Greece (Hellas) he studied pharmaceutical chemistry, biology and, while in England for post-doctoral studies, visual arts at the Cambridge School of Arts and Technology He worked as a lecturer at the Department of Biology in Thessaloniki, as a postdoc researcher at the Institute of Virology in Oxford, as a research associate at the Department of Biochemistry of the University of Cambridge and as a researcher at the Laboratory of Pharmacology at the School of Pharmacy in Thessaloniki He has exhibited his artistic work in ten solo and more than fifty group exhibitions in England, Greece, Germany, Poland and Hungary Pieces of his work belong to museums and private collections He teaches molecular biology He currently studies the biodiversity of mollusks in Greece Member of the Chamber of Visual Arts of Greece he lives and works in Epanomi near the City of Thessaloniki
http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=70614

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...