www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Στα ίχνη του Παυσανία Περίπατοι στην αρχαία Ελλάδα

Στα ίχνη του Παυσανία
Περίπατοι στην αρχαία Ελλάδα

Συγγραφέας: Ζακ Λακαριέρ
Εκδότης: Χατζηνικολή
Μετάφραση: Ραφαήλ, Ειρήνη Α.
Αριθμός Σελίδων: 384
Έτος Έκδοσης: 05-2010
Τίτλος πρωτοτύπου:Promenades dans la Grece antique
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=168752Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί γονιμότερη συνάντηση από εκείνη του Παυσανία με τον Ζακ Λακαριέρ; Δεκαοκτώ αιώνες χωρίζουν τους δύο συγγραφείς-ταξιδιώτες και όμως τους κατέχει το ίδιο πάθος για την Ελλάδα.

Ο Παυσανίας ζωντανεύει εδώ την Ελλάδα του 2ου αιώνα, ανέπαφη και λαμπερή, μέσα από τις ιεροτελεστίες, τις γιορτές και την καθημερινή ατμόσφαιρα των ιερών της, των οποίων συντάσσει μια εκπληκτική καταγραφή. O Ζακ Λακαριέρ επαναλαμβάνοντας με ακρίβεια τις περιπλανήσεις του εξόχου προκατόχου του, ανακαλεί τη σημερινή Ελλάδα μέσα από σχόλια γεμάτα ποίηση και θέρμη, στο βιβλίο του «Στα ίχνη του Παυσανία».

Ο Ζακ Λακαριέρ υπήρξε λάτρης της αρχαίας και -κυρίως- της σύγχρονης Ελλάδας. Με το πάθος που τον χαρακτήριζε, κατάφερε να αναδείξει στο εξωτερικό το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας και να το συνδέσει με την ιστορία της. Εξέδωσε μυθιστορήματα, ποιήματα, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, βιβλία τέχνης, κ.ά., και ένα από τα καλύτερα βιβλία που γράφτηκαν για την Ελλάδα στο εξωτερικό, «Το ελληνικό καλοκαίρι» (1976).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...