www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Besame mucho

Besame mucho


Συγγραφέας: Φώτης Σιμάτος
Εκδότης: Τετράγωνο
Αριθμός Σελίδων: 0
Έτος Έκδοσης: 04-2011

Eίναι ακριβώς από τα βιβλία που χαίρεσαι να διαβάζεις. Ένα βιβλίο με αφηγηματική μαεστρία, εξαιρετική σκιαγράφηση χαρακτήρων, εναλλαγή ρόλων, τόπων και χρόνων. Λεπτομέρειες ναυτοσύνης, πολιτικές σκέψεις, δομημένη λογοτεχνικότητα. Τέχνασμα αναδρομών που κινεί γρήγορα την πλοκή. Ταξίδι σε «χαμένες» και «κερδισμένες» υποσχέσεις, σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Ελλάδα, Ασία, σε γυναίκες-σύμβολα. Αυτοβιογραφικό δόσιμο, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Ονειροπόλημα της νιότης, πληγές ενός «περπατημένου» άντρα, ένα ιδιόμορφο οιδιπόδειο και ένα ασίγαστο γυναικείο πάθος που εξυφαίνει μελλοντικούς έρωτες. Νοσταλγίες, αναγκαιότητες, φυγές, συνειδησιακά φαντάσματα, σεξ… Κι όλα με κοσμογυρισμένο μάτι.

Διαβάζοντας το, εμάς μας άρεσε επίσης γιατί περιέχει πλούτο εμπειριών γιατί αντλεί παραστάσεις και ιστορίες από την εργασία του συγγραφέα (σε καράβια και αεροπλάνα), μα, κυρίως, γιατί τις αξιοποιεί για να εξυπηρετήσει την υπόθεση, όχι απλώς για να τις παραθέσει.

Πληροφορίες Συγγραφέα
Φώτης Σιμάτος

Ο Φώτης Σιμάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και μεγάλωσε στον Πειραιά. Τελείωσε το Ναυτικό Λύκειο και αμέσως μετά ταξίδεψε με φορτηγά καράβια. Έφτασε μέχρι το βαθμό του υποπλοιάρχου και σε ηλικία είκοσι έξι ετών άλλαξε επάγγελμα. Προσελήφθη στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως ιπτάμενος φροντιστής και για είκοσι πέντε χρόνια πετούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τα χρόνια αυτά ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς επίσης και της Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών, όπως και αρθρογράφος και δευθυντής έκδοσης των δύο μηνιαίων εφημερίδων του χώρου: "Αιθέρες" και "Αναταράξεις". Σήμερα είναι πλέον συνταξιούχος και ασχολείται με το γράψιμο.

Βιβλιογραφία
Besame mucho
Ένα κομμάτι ουρανού
Κόκκινα όλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...