www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

"η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η νέα Εθνική Λυρική Σκηνή" | Μία κοινότητα αισθημάτων στο Φάληρο




Τέλη του 2011 αρχίζει η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα.

«Οι κατασκευές πρέπει να αναπνέουν. Αν ο 19ος αιώνας ήταν η εποχή του χάλυβα και ο 20ός της παγκοσµιοποίησης, τότε ο 21ος ανοίγει τον διάλογο µε την ευάλωτη Γη, τη συζήτηση για την Ενέργεια. Γι’ αυτό θεωρώ ότι οι κατασκευές µας πρέπει να αναπνέουν, σταµατώντας τον τεχνητό κλιµατισµό. Είναι µια συνάρτηση της ενέργειας και της τεχνολογίας, αλλά και της ποίησης. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσει αυτήν τη µετάβαση στη νέα εποχή».

«Στο Φάληρο σχεδιάζουμε μια κοινότητα αισθημάτων» δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Ρέντσο Πιάνο, αρχιτέκτονας του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», υποστηρίζοντας πως «θα μας παραδώσει μια πιο όμορφη πόλη από αυτήν που παρέλαβε».

«Η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Η ζωγραφική, η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος μπορούν να εισχωρήσουν στη συνείδηση και έτσι να μεταμορφώνουν τους ανθρώπους, να τους κάνουν καλύτερους. Δεν δημιουργούν υποχρεωτικά καλλιτέχνες, αλλά ανθρώπους», τονίζει μεταξύ άλλων ο Ρέντσο Πιάνο.

Το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα, περιλαμβάνει την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή και ένα εντυπωσιακό πάρκο, η κατασκευή των οποίων θα αρχίσει στα τέλη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...