www.biblioasi.gr

www.biblioasi.gr
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χώρο μου.

www.biblioasi.gr





170,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!



biblioasi.gr

Σελίδες

Digital Clock

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αγιορειτικόν τυπικόν της εκκλησιαστικής ακολουθίας

Αγιορειτικόν τυπικόν της εκκλησιαστικής ακολουθίας
Αγιορειτικόν τυπικόν της εκκλησιαστικής ακολουθίας

Συγγραφέας: Χρυσοστόμου Ιερομονάχου Ι.Κελλίο
Εκδότης: Καστανιώτης
Αριθμός Σελίδων: 263
Έτος Έκδοσης: 01-2004






Αγιορειτικόν τυπικόν της εκκλησιαστικής ακολουθίας, ήτοι βίβλος περιέχουσα τα τελούμενα εν τω Ναώ καθ όλον το έτος εν τοις Ιεροίς του Άθω Μοναστηρίοις, και δη εις τον Πάνσεπτον Ναόν του Πρωτάτου Καρεών, έχουσα σχέδιά τινα και πίνακας λίαν ωφελίμους εν τω τέλει.

"Ο Πανοικτίρμων Θεός, ο αγιάζων τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου αυτού ηυδόκησε να φέρωμεν εις πέρας το παρόν ημών πόνημα, καρπόν μακροχρονίου εργασίας και ερεύνης, προς χρήσιν των Αθωνιτών και φιλοαθωνιτών πατέρων και αδελφών. Η περιγραφομένη εκκλησιαστική τάξις, η οποία αντικατοπτρίζει την τάξιν του ουρανίου και φρικτού θυσιαστηρίου, προσφέρεται εις πάντας τους ενδιαφερομένους ως θείον εντρύφημα και μυστικόν ανάγνωσμα, το οποίον ανάγει τους νήφοντας εις τας θεοπύκτους αρχάς της Αθωνικής λειτουργικής Παραδόσεως εις πνευματικήν κοινωνίαν με τους θεοφόρους πατέρας που εθέσπισαν, ενεπλούτισαν, διετήρησαν και μέχρι σήμερον διασώζουν αυτάς απαρασαλεύτους. [...]"

Ο Γέρων του Ι. Κελλίου
Ευαγγελισμού Καρεών
Αρχιμ. Χρυσόστομος
και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί

SYSTRAN 6 Αυτόματη μετάφραση Ελληνικά - Αγγλικά

SYSTRAN 6
Αυτόματη μετάφραση
Ελληνικά - Αγγλικά
SYSTRAN 6

Δισκογραφική εταιρεία: MLS Πληροφορική
Αριθμός DVD: 1






Εργαστείτε πιο γρήγορα, απλοποιήστε την επικοινωνία σας με το εξωτερικό και εξοικονομήστε χρόνο, φτιάξτε εύκολα το δικό σας προσωπικό λεξικό, πλοηγηθείτε στο Internet μεταφράζοντας ξενόγλωσσες ιστοσελίδες στα Ελληνικά… και όλα αυτά χωρίς κόπο, απλά και γρήγορα, με το πάτημα ενός κουμπιού!
To νέο, ανανεωμένο SYSTRAN 6 σας δίνει τη δυνατότητα να μεταφράζετε από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και αντίστροφα με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα!

10 Σημαντικοί λόγοι για να δουλέψετε με το Systran 6
1. Επωφεληθείτε από τη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνολογική υπεροχή του SYSTRAN και απολαύστε μοναδική ποιότητα μετάφρασης
Ενσωματώνοντας ένα σύνολο προηγμένων γλωσσολογικών και συντακτικών κανόνων, ενσωματώνει πλήθος νέων λέξεων και εκφράσεων για καλύτερη απόδοση μετάφρασης.
2. Μεταφράστε αρχεία του Microsoft Office άμεσα & εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού
Η Γραμμή Εργαλείων Μετάφρασης του SYSTRAN 6 ενσωματώνεται στις εφαρμογές του MS Office (Word, PowerPoint, Excel) και με ένα κλικ στο κουμπί της μετάφρασης εμφανίζει άμεσα το μεταφρασμένο κείμενο δίπλα στο πρωτότυπο, διατηρώντας την αρχική μορφοποίηση.
3. Βελτιώστε την επικοινωνία σας με το εξωτερικό
Μεταφράστε τόσο τα εισερχόμενα όσο και τα εξερχόμενα emails σας με ένα κλικ στη Γραμμή Εργαλείων Μετάφρασης του SYSTRAN, η οποία ενσωματώνεται στο MS Outlook.
4. Πλοηγηθείτε στο Internet στη γλώσσα σας
Το SYSTRAN 6 σας δίνει τη δυνατότητα μετάφρασης των ιστοσελίδων και των υπερσυνδέσμων τους μέσα από τον Internet Explorer & τον Mozilla Firefox, εμφανίζοντας τη μεταφρασμένη σελίδα δίπλα στην πρωτότυπη.
5. Μεταφράστε τα κείμενά σας από οποιαδήποτε εφαρμογή των Windows Το SYSTRAN Translation Toolbar είναι πάντα διαθέσιμο ώστε να μπορείτε να μεταφράζεται άμεσα τα κείμενα που επιθυμείτε σε όποια εφαρμογή και αν βρίσκεστε.
6. Μεταφράστε γρήγορα & με ακρίβεια μέχρι και 25 σελίδες κειμένου με το πάτημα ενός κουμπιού
Το νέο SYSTRAN, πιο δυναμικό από ποτέ, σας λύνει τα χέρια και γίνεται ο καλύτερος σας σύμμαχος ενάντια στο χρόνο.
7. Αποκτήστε άμεση πρόσβαση στα Λεξικά του SYSTRAN και της MLS Το πλήρες λεξικό του SYSTRAN καθώς και το διαδραστικό λεξικό Interactive Dictionary της MLS είναι στη διάθεση σας για την άντληση ερμηνειών και παροχή επεξηγήσεων.
8. Δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό Λεξικό
Προσαρμόστε τη μεταφραστική διαδικασία στις δικές σας ανάγκες, προσθέτοντας την ειδική ορολογία που απαιτεί η δουλειά σας.
9. Προσαρμόστε το στυλ μετάφρασης στις εκάστοτε ανάγκες σας Το SYSTRAN 6 σας επιτρέπει να ρυθμίσετε πάνω από 30 επιλογές αναφορικά με το ύφος της γραφής, την εφαρμογή κανόνων γραμματικής, την τοπική προσαρμογή κ.α.
10. Απολαύστε την αυτοματοποιημένη διαδικασία ανίχνευσης της Γλώσσας – Πηγής
Εσείς απλά επιλέξτε το κείμενο που επιθυμείτε να μεταφράσετε και πατήστε το κουμπί της μετάφρασης.

Τι πρέπει να κάνω στα μελίσσια μου

Τι πρέπει να κάνω στα μελίσσια μου
Η πραγματική μελισσοκομία
Τι πρέπει να κάνω στα μελίσσια μου

Συγγραφέας: Θανάσης Μπίκος
Εκδότης: Beekos Bee Books (3 Bees)
Αριθμός Σελίδων: 126
Έτος Έκδοσης: 09-2010






ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΝ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ & ΠΡΕΤΙΣΤΩΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.

ΤΟ «ΕΞΑΓΩΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ»

1 ΑΥΤΕΣ
2 ΕΓΩ
3 ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΒΗΣ
4 ΠΡΙΝ
5 ΜΕΤΑ
6 ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Κάτω από αυτόν τον τίτλο και μέσα σ’ αυτόν θα αναλυθεί όλο το πλέγμα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
Μια πραγματική μελισσοκομία, η οποία εδράζεται σε έξι σημεία, τα οποία στο σύνολό τους αποτελούν το πλαίσιο εξάσκησής της. Αυτό είναι όλο!
Τα έξι αυτά σημεία ξεκαθαρίζουν απόλυτα τους ρόλους, καταδεικνύοντας αφ’ ενός ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ οι μέλισσες και τι (πρέπει να) ΘΕΛΩ εγώ, ενώ συνάμα απαντούν σαφώς & κατά περίπτωση στο μεγάλο ερώτημα, όπως αυτό τέθηκε:
¨ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ…:¨

Με την ιδιαίτερη γραφή και τα χαρακτηριστικά του μαυρόασπρα σκίτσα, προσπαθεί να φωτίσει μια διαφορετική οπτική της ελληνικής μελισσοκομίας. Μια διαφορετική οπτική που δεν αφορά στην ιστορική της διαδρομή, αλλά στην ορθότερη μελισσοτεχνική για τα ελληνικά δεδομένα. Μια διαφορετική οπτική της μελισσοκομικής τέχνης μέσα από τα πολλά χρόνια επαφής του με τον κλάδο (σαν ερασιτέχνης μελισσοκόμος, εισηγητής του υπουργείου και δάσκαλος). Μέσα από έξι βήματα και κάτω από ένα μόνο ερώτημα, προσπαθεί να συνενώσει τη διάσπαρτη γνώση, μελισσοκόμων, κειμένων, ερευνητών και ιδίας γνώσης, για να έρθει σχεδόν αθόρυβα σαν μια εύκολη γέννα η απάντηση.
Μια απάντηση που βέβαια δεν μπορεί να αναπαραχθεί από όλους τους αναγνώστες με τον ίδιο τρόπο. Αυτό αποτελεί κατά τη γνώμη μας και το ιδιαίτερο σημείο του βιβλίου αυτού. Δεν προβάλει μια τεχνική, μια συγκεκριμένη μεθοδολογία με αυστηρότητα, αλλά περιγράφει με καθαρότητα εικόνες - τεχνικές που σχεδόν όλοι οι μελισσοκόμοι έχουν ακουμπήσει με τον ένα ή άλλο τρόπο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τις δένει και μεταξύ τους προβάλλοντας μια μεθοδολογία που είναι εφαρμόσιμη από όλους μας, μα συνάμα διαφορετική για τον καθένα. Για να είμαστε και εμείς σαφείς και ξεκάθαροι, οι εικόνες - λέξεις (όχι οι ζωγραφιές) του Μπίκου, χρειάζονται μια επιπλέον προσπάθεια ανάγνωσης, λόγω της ιδιαίτερης γραφής του, αλλά αυτό εμπεριέχεται στη μαγική του συνταγή. Η μαγική συνταγή που κάνει τον αναγνώστη να κοντοστέκεται και να συνδιαλέγεται με το κείμενο.

http://www.melissokomos.gr/07014.html

Θρύλοι και παραδόσεις της Κρήτης

Θρύλοι και παραδόσεις της Κρήτης
Θρύλοι και παραδόσεις της Κρήτης


Συγγραφέας: Αντώνης Στιβακτάκης
Εκδότης: Σμυρνιωτάκης
Επιμέλεια: Σμυρνιωτάκης, Γιάννης
Εικονογράφηση: Γρηγοράκης, Νίκος
Αριθμός Σελίδων: 144








Μέσα στο χείμαρρο των ξένων επιδράσεων, που τείνει να παρασύρει στο πέρασμά του την εθνική μας ταυτότητα, η επιστροφή στις ρίζες μας, στις παραδόσεις μας είναι περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε επιτακτική. Πάμε να ξεχάσουμε σαν λαός ό,τι μας συνδέει με το παρελθόν εν ονόματι του μοντερνισμού. Σβήνου σιγά σιγά τα αγνά ήθη και έθιμά μας ακόμα και σ αυτή την ύπαιθρο, που τα κρατούσε ώς χθες με θρησκευτική ευλάβεια. Η Κρήτη, ιδιαίτερα, ήταν, και εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό, ο θεματοφύλακας των εθνικών μας παραδόσεων και των λαϊκών εθίμων.

Συμεών του Νέου Θεολόγου «Τα ευρισκόμενα»

Συμεών του Νέου Θεολόγου «Τα ευρισκόμενα» (Δεμένο)
Συμεών του Νέου Θεολόγου «Τα ευρισκόμενα» (Δεμένο)

Συγγραφείς:
Εκδότης: Ρηγόπουλος
Αριθμός Σελίδων: 668
Έτος Έκδοσης: 00-0000







Έργον κατ εξοχήν πνευματικόν. Εν αυτώ διδάσκει ο Αγιος Πατήρ μετά πάσης λεπτομερείας τον τρόπον αποκτήσεως της αδιαλείπτου και νοεράς λεγομένης προσευχής -νηπτικής- εις τους επιθυμούντας χριστιανούς.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Οι εραστές της γραφής

Οι εραστές της γραφής
Στοχασμοί περί λέξεων επί χάρτου
Οι εραστές της γραφής


Συγγραφέας: Πασχαλία Τραυλού
Εκδότης: Ψυχογιός
Αριθμός Σελίδων: 320
Έτος Έκδοσης: 04-2011






Εραστής της γραφής είναι αυτός που περπατάει συνομιλώντας με τον ήρωά του, εκείνος που κρατάει συνεχώς σημειώσεις στο κουτί των τσιγάρων του, εκείνος που ατενίζει τον ορίζοντα χωρίς να βλέπει ό,τι υπάρχει στην ευθεία των ματιών του αλλά ό,τι εκτυλίσσεται στο άδυτο της ψυχής του. Τα ψέματα και οι αλήθειες, τα προσωπεία των ηρώων και των δημιουργών, οι συνειρμοί και τα σύμβολα, οι πληγές και τα οράματα, το φως και το σκότος, οι ιδέες που γίνονται λέξεις και οι λέξεις που φιλοτεχνούν «κοστούμια» ιδεών παίρνουν μια θέση στη χορεία αυτών των στοχασμών, προκειμένου να δώσουν κάποια εξήγηση για τον μεγαλειώδη όσο και ψυχοφθόρο έρωτα της γραφής.
Ένα οδοιπορικό στην ψυχή του εραστή της γραφής.
Μια χαρτογράφηση των σκοπέλων της δημιουργικής διαδικασίας.

Η Βασίλισσα του πορνό

Πώς να κάνετε έρωτα όπως εγώ
Η Βασίλισσα του πορνό

Συγγραφείς: Jenna Jameson- Neil Strauss
Εκδότης: Intro books
Μετάφραση: Τσουκαλά, Έλενα
Αριθμός Σελίδων: 587
Έτος Έκδοσης: 01-2006
Βάρος: 0 g

Τίτλος πρωτοτύπου:How to make love like a pornstar




Ένα απο τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς! Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, η Jenna Jameson είναι η ηθοποιός που "έβαλε το σταρ στη λέξη πορνοστάρ", ενώ το περιοδικό New York την ονομάζει "πολιτιστικό σύμβολο". Το Adult Video News την έχει ανακηρύξει κορυφαία γυναίκα ηθοποιό ταινιών πορνό, αφού έχει κερδίσει κάθε βραβείο που υπάρχει στην πορνοβιομηχανία. H Jenna Jameson είναι πρόεδρος της εταιρείας ClubJenna,Inc., μιας εταιρείας παραγωγής για το Ίντερνετ που εκπροσωπεί περισσότερες από δώδεκα πορνοστάρ. Tο επεισόδιο από τη σειρά του καναλιού E! True Hollywood Stories με θέμα τη ζωή της έσπασε κάθε ρεκόρ θεαματικότητας. H Jenna έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από χίλια άρθρα περιοδικών και έχει κοσμήσει τετρακόσια περίπου εξώφυλλα. Η συγκλονιστική αυτοβιογραφία της είναι μία σκανδαλιστική ερωτική ιστορία, ένας οδηγός στα παρασκήνια της βιομηχανίας πορνό και ένα συναρπαστικό θρίλερ που εμβαθύνει στο σκοτεινό παρελθόν της Jenna. Μία απαράμιλλη εξερεύνηση της σεξουαλικής απελευθέρωσης, το Η Βασίλισσα του Πορνό φτάνει πέρα από τη σάρκα, στις τραγωδίες και τους θριάμβους μιας γυναίκας που πραγματικά έζησε εκατό ζωές.

Shopping για το παιδί :: LoveCooking.gr

Shopping για το παιδί :: LoveCooking.gr



Shopping για το παιδί
Σε αυτήν την ενότητα του LoveCooking.gr μπορείτε να βρείτε προτάσεις αγοράς σχετικές με την μαγειρική για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο!

προσχολικα: Μετρήσεις: βάρος

Σήμερα ασχοληθήκαμε με τη μέτρηση του βάρους. Αρχικά παρουσίασα στα παιδιά διάφορα αντικείμενα και τους ζήτησα να τα ταξινομήσουν από το πιο ελαφρύ στο πιο βαρύ ζυγίζοντάς τα με τα χέρια.

P5270846

Κάθε φορά, πριν πάρουν ένα αντικείμενο στα χέρια τους έκαναν υποθέσεις για το πιο μπορεί να ήταν το πιο ελαφρύ της ομάδας και στη συνέχεια δοκίμαζαν το βάρος του με τα χέρια. Αφού το παιδί επέλεγε αυτό που θεωρούσε πιο ελαφρύ ζητούσα από ένα άλλο παιδί να διαλέξει από τα αντικείμενα που είχαν μείνει να μας πει το αμέσως ελαφρύτερο. Έτσι τα παιδιά διαβάθμισαν τα αντικείμενα με βάση το βάρος τους.
Στη συνέχεια, με μια αυτοσχέδια ζυγαριά φτιαγμένη από ελαστικό σκοινί με γάτζους, ένα κουβαδάκι μαρκαδόρων μικρό και ένα χαρτόνι κολλημένο στην πόρτα, προσπαθήσαμε να επαλληθεύσουμε τις υποθέσεις μας.
προσχολικα: Μετρήσεις: βάρος

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

www.melwdos-music.com: Συναυλία του Γιάννη Σπανού στην Πόλη

www.melwdos-music.com: Συναυλία του Γιάννη Σπανού στην Πόλη: "Σισμανόγλειο Μέγαρο - Sismanogleio Megaron Σάββατο, 28 Μαίου · 6:30 μ.μ. - 10:00 μ.μ. Istiklal caddesi 60 Istanbul, Turkey Εκδήλωση-..."

bLoGirL: μετριότης μετριοτήτων τα πάντα μετριότης...

bLoGirL: μετριότης μετριοτήτων τα πάντα μετριότης...: "Δεν γίνεται, θα το ρίξω το επίπεδο... διότι μπορεί να είμαι κορίτσι με καλλιέργεια και μυαλό και πολυδιαβασμένη -με αγγλικά και i-pod, σ..."

Ζήσε σε ένα παραμύθι

Ένα blog όπου οι ήρωες του παραμυθιού είναι πραγματικοί άνθρωποι. Ξεκινήσαμε πέρσυ και μέχρι φέτος έχουν γραφτεί περίπου 36 παραμύθια με ήρωες εσάς. Εσάς που επικοινωνείτε ή συμμετέχετε σε διαγωνισμούς για να κερδίσετε και εσείς το δικό σας παραμύθι.

www.paramithi.eu

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης

«Έφυγε» ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης


Ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης «έφυγε» ξαφνικά από τούτο τον κόσμο, από την οικογένεια των ποιητών κι’ από κοντά μας, την νύχτα που μας πέρασε. Είχε εκδώσει 11 ποιητικές συλλογές και μετέφρασε Αριστοφάνη, Μένανδρο, Μολιέρο, Μαριβώ, Ουίτμαν, Σαντράρ, Πρεβέρ, Μρόζεκ, Κάριγκτον, Φέρρε, Μπρασένς καθώς και μια ανθολογία για το θάνατο. Από το 1976 έγραφε κριτική θεάτρου (περ. Τομές, Η λέξη, εφημ. Καθημερινή). Θεωρητικά κείμενα για το θέατρο συγκέντρωσε σε τέσσερις τόμους. Το 1996 του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Κριτικής – Δοκιμίου. Το 2001 του απονεμήθηκε το Βραβείο Καβάφη και άλλα βραβεία [Διαβάζω & Ακαδημίας Αθηνών]. Ήταν μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ !

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ: Τα παιδιά κατέχουν έναν κόσμο ανοξείδωτης επιθυμίας

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ: Τα παιδιά κατέχουν έναν κόσμο ανοξείδωτης επιθυμίας

Τα παιδιά κατέχουν έναν κόσμο ανοξείδωτης επιθυμίας

Ζητούν την πανταχού παρούσα

Ψυχή των πραγμάτων

Και με την δυνατή προστακτική τους

Πλέουν στο φως όπως θα έπλεε ένα πουλί

Που δεν μπορεί κανένας άνεμος πια να το κουμαντάρει..


Σε κείνη την μεγάλη σάκα τους χωρούν

Οι ευκτικές όλου του κόσμου

Και είναι που από μέσα τους ακόμη

τίποτα δεν μπορεί να αφαιρέσει η ζωή.


Ερωτεύονται μες την σαγήνη που τα αισθήματα λάμπουν-

είναι οι πόθοι τους όπως τα θελκτικά πυροτεχνήματα.

Ξεκούραστες καρδιές, ξεκούραστα μάτια

Γράφουν στον μαυροπίνακα της στενοχώριας

ό,τι θα μπορούσε κάποτε με ευκολία να σβηστεί..


Στέλνω την πιο συντροφική μου καλημέρα!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Διαιτολογικές Συμβουλές από την Διατροφολόγο Τσερδανέλη Δήμητρα.Diet for all..!!!: Συμβουλές για τη διατροφή ενηλίκων .

Διαιτολογικές Συμβουλές από την Διατροφολόγο Τσερδανέλη Δήμητρα.Diet for all..!!!: Συμβουλές για τη διατροφή ενηλίκων .

Ονομάζομαι Δήμητρα Τσερδανέλη και δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο με σκοπό να σας προτείνω ΈΓΚΥΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΙΤΑΣ για μια υγιεινή διατροφή πάνο απ'όλα,χωρίς στερήσεις και να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου σε θέματα ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.Θα ήθελα να μου μεταφέρετε τα σχόλιά σας ώστε να έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία μέσω e-mail.Εύχομαι να ευχαριστηθείτε την ανάγνωση και να εντοπίσετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν!Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σας στο blog μου γιατί Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ!

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ: ΑΥΤΙ: ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ: ΑΥΤΙ: ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ
Το αυτί αποτελείται από τρία μέρη: Το έξω αυτί, το μεσαίο αυτί, το εσωτερικό αυτί. Το έξω αυτί αποτελείται από την κόγχη, τον ακουστικό πόρο, που φράσσεται από το τύμπανο. Το μεσαίο αυτί είναι κοιλότητα με αέρα, που χωρίζεται από το έξω αυτί με το τύμπανο και από το εσωτερικό αυτί με μεμβράνες, που κλείνουν δύο θυρίδες, τη στρογγυλή θυρίδα και την ωοειδή θυρίδα.

Μέσα στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν τα ακουστικά μικρά κοκαλάκια: σφύρα, άκμονας, αναβολέας. Αυτά αποτελούν σύστημα μοχλών και συνδέουν το τύμπανο με την ωοειδή θυρίδα. Υπάρχει επίσης και η ευσταχιανή σάλπιγγα, που συνδέει την ακουστική αυτή κοιλότητα με τη στοματική κοιλότητα κι έτσι η πίεση και από τα δύο μέρη του τύμπανου είναι ίδια. Το εσωτερικό αυτί είναι πιο πολύπλοκο και γεμάτο υγρό.

Για την αίσθηση της ακοής αυτό που ενδιαφέρει είναι ο κοχλίας που είναι και το πιο σπουδαίο τμήμα από το όργανο της ακοής. Αποτελείται από σωλήνα τυλιγμένο σε σχήμα κοχλία γεμάτο από υγρό και χωρίζεται σε δυο μέρη με το βασικό υμένα μέχρι το τέρμα του κοχλία. Στον υμένα αυτό βρίσκεται και το όργανο του Κόρτι, στο οποίο καταλήγουν οι ίνες των ακουστικών νεύρων.

Ο ήχος διαδίδεται στο έξω αυτί με τον αέρα, στο μεσαίο αυτί με τα κοκαλάκια, στο εσωτερικό με το υγρό που υπάρχει εκεί. Αναλυτικότερα, τα ηχητικά κύματα αναγκάζουν το τύμπανο να κινηθεί με ορισμένη συχνότητα κι αυτό με τη σειρά του, κινεί με την ίδια συχνότητα τα κοκαλάκια, επηρεάζει τα κύτταρα του Κόρτι, που βρίσκονται στο παλλόμενο σημείο του υμένα και, στη συνέχεια, καταλήγει, με τα ακουστικά νεύρα, στον εγκέφαλο. Παθήσεις του αυτιού είναι η κώφωση και η ωτοσκλήρυνση.





Μια μέρα φτιαγμένη από... γυαλί και τεχνολογία! | DailyWeb.gr

Μια μέρα φτιαγμένη από... γυαλί και τεχνολογία! | DailyWeb.gr
Πώς θα είναι η ζωή μας στο άμεσο μέλλον, με την υψηλή τεχνολογία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας;
Οι λάτρεις των καινοτομιών και των gadgets θα ενθουσιαστούν με αυτό το βίντεο.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Newssalonika Blog: Nέο ρεκόρ για τον επιταχυντή του CERN

Newssalonika Blog: Nέο ρεκόρ για τον επιταχυντή του CERN: "Ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο (LHC) κοντά στη Γενεύη (Ελβετία), πέτυχε σήμερα ένα ρεκόρ, σπάζοντας ένα «συμβολικό όρι..."

Newsletter-www.biblioasi.gr

Newsletter # 2
Μάιος 2011
Η Κοκκινοσκουφίτσα
Συγγραφέας:Blakley - Cartwright Sarah-Johnson David Leslie
Εκδότης: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Μετάφραση:Κολαΐτη, Ρίτα
Αριθμός Σελίδων:329


Ο εραστής της αβύσσου
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας:Φασούλας Χρήστος
Εκδότης: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Μετάφραση:
Αριθμός Σελίδων:364



Οδύνη στο ʼζεροθ
Συγγραφέας:Golden, Christie
Εκδότης: Anubis
Μετάφραση:Κουτζόγλου, Α.
Αριθμός Σελίδων: 400



Ταξίδια
Και άλλα ταξίδια
Συγγραφέας: Tabucchi Antonio
Εκδότης: ΄Αγρα
Μετάφραση:Χρυσοστομίδης, Ανταίος
Αριθμός Σελίδων: 320


Τα 7 ενεργειακά κέντρα της ψυχής
Ασκήσεις για την ανάπτυξη των θεραπευτικών μας πηγών
Συγγραφέας:Πίττης Γιάννης
Εκδότης: Αρχέτυπο
Μετάφραση:
Αριθμός Σελίδων:248


Το ταξίδι ενός αθώου
Συγγραφέας:Νικόδημος Μοναχός
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Μετάφραση:
Αριθμός Σελίδων:191


Δύο μαύρα πουκάμισα
Συγγραφέας:Σακελλαρόπουλος, Μένιος
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Μετάφραση:
Αριθμός Σελίδων:304


Ο εχθρός του καλού
Συγγραφέας:Arditti Michael
Εκδότης: Πόλις
Μετάφραση:Οικονόμου, Χρήστος
Αριθμός Σελίδων:570


Η μοιραία πενταετία
Η πολιτική της αδράνειας 2004-2009
Συγγραφέας:Βούλγαρης, Γιάννης
Εκδότης: Πόλις
Μετάφραση:
Αριθμός Σελίδων:400


Από την Αλβανία στην Ελλάδα
Τόπος και ταυτότητα, διαπολιτισμικότητα και ενσωμάτωση
Συγγραφέας:Παπαγεωργίου Βασιλική
Εκδότης: Νήσος
Μετάφραση:
Αριθμός Σελίδων:464


Καιρός των Κρίσεων
Συγγραφέας:Serres, Michel
Εκδότης: Καλέντης
Μετάφραση:Λάκκα, Λαοκρατία
Αριθμός Σελίδων:


Κανόνες για τον κατευθυσμό της γνωστικής δύναμης - Regulae ad directionem ingenii
Δίγλωσση έκδοση
Συγγραφέας:Descartes Rene
Εκδότης: Κράτερος
Μετάφραση:Πενολίδης, Θεόδωρος
Αριθμός Σελίδων:236


Μάθετε τη Java σε 24 ώρες
Συγγραφέας:Cadenhead, Rogers
Εκδότης: Γκιούρδας Μόσχος
Μετάφραση:Μηλιός, Αγαμέμνων
Αριθμός Σελίδων:424


Στρατηγικό μάνατζμεντ
Εφαρμογές μοντέλων στρατηγικής σε περίοδο οικονομικής κρίσης
Συγγραφέας:Παπακωνσταντίνου Παναγιώτα Σ.-Ανδρουτσόπουλος Θεόδωρος Γ.-Σμυρνής Νεκτάριος Γ.-Νικολόπουλος Παναγιώτης Ν.
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Μετάφραση:
Αριθμός Σελίδων:264


Η αρβανιτιά στο Μοριά τόμοι Α+Β
Χρονικά πορείας
Περιέχει: CD
Συγγραφέας:Γιοχάλας Τίτος
Εκδότης: Πατάκης
Μετάφραση:
Αριθμός Σελίδων:942

150,000 τίτλοι βιβλίων... Όπως και να το πεις το βιβλίο θα το βρεις!!!

Biblioasi
- Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
Ζ. Πηγής 43, 10681 Εξάρχεια, Τηλ.: 210 3807025

Δευτέρα - Παρασκευή 09.00 - 17.00.

e-mail: info@biblioasi.gr, sales@biblioasi.gr


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...